Eзик като факултативна дисциплина

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Eзик като факултативна дисциплина

Мнение от ники »

Колеги, съжалявам, че пускам нова тема при положение, че сигурно има подобна, но така ше й обърнете повече внимание, а мен ми трябва информация за утре.

Та, искам да запиша немски като факултативна дисциплина, ама ние в ЮФ нямаме език. Знам, че има възможност все пак да посещавам лекции, но изобщо не съм наясно, какво трябва да направя, за да мога да уча немски по този начин. Някой може ли да ми каже, какво да направя?
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Re: Eзик като факултативна дисциплина

Мнение от sientelo »

Ами доколкото знам не може да учиш език щом го нямате като дисциплина в учебния план. Вариантите са два :arrow: или да го има обявен в рамките на факултета като факултитвна дисциплина и така да ходиш с други хора на лекциите или пък има т.нар. лекторати за студентите от СУ по съответни езици, които може и да са безплатни, а може и да са палтени, зависи си от катедрата. Съветвам те да отидеш в катедра Германистика и да попиташ там за лекторат по немски или въобще това, което те интересува. Нищо непречи да си питаш и секретарките от твоя учебен отдел, ако случайно те са по-наясно :roll:
Като птичка в небесата :)
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Meрси. Смятам да се ориентирам към катедра Германистика.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

Модерните езици са факултативни и в ИФ... :shock:
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”