2-ри курс Право (2009-2010)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
nikinho
От дъжд на вятър
Специалност: Право
Курс: трети

Re: 2-ри курс Право (2009-2010)

Мнение от nikinho »

Искам да попитам относно тези листчета/бланки, които са за специализациите, къде могат да се вземат и на кого трябва да ги предадем щом сме си избрали вече специализацията (на "Отдел студенти" ли, или на Методическия кабинет) ??? Мерси предварително
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Кой и кога ти каза, че трябва да попълваш бланка/молба/каквото-и-да-е във връзка със специализациите? :shock:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Специалност: право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

Листата, за които, предполагам, говориш, са всъщност списък с информация за това коя избираема дициплина за коя специализация дава кредити. Не е нужно да предаваш нищо, тази таблица е само за твое удобство. Миналата година аз си я купих от книжарницата с ксероска. Трябва да търсиш обаче списъка за 2012-2013г., сигурно между випуските има известни различия в програмата.
От мен въпрос - лекциите на Кискинов ми тръгват ( базовият модел, не PDF), но не ми излизат въпроси. Защо?
Don't think you are, know you are!
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Пробвай с лекциите от секцията "Лекции" (като отвориш секцията е индикирано, че са за задължително изпълнение). Вероятно си пуснала тези от общата секция вляво - "Редовно обучение 2009-2010".
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Grunge_Down
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grunge_Down »

Намерих го, благодаря :)
Don't think you are, know you are!
Аватар
bobenceto
Пишете, о, братя

Мнение от bobenceto »

Колеги от 2-ри поток, знаете ли кой ще ви води ГП, че при нас се носи мълвата, че проф. Русчев щял да води лекциите на вас?!
Don't think about the problem, think about the decision...
Аватар
Forever Thrash
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Forever Thrash »

Би трябвало утре да разберем. Засега само мълви и слухове :D
Аватар
Josefinne
Пишете, о, братя
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Josefinne »

Колеги, доколкото ми е известно, важно е да вземете 10 изборни предмета, които да попадат в една специализация, но в крайна сметка в коя точно няма никакво значение, защото накрая ще ви ги пишат и трите в дипломата, така че не се натягайте - вземете най-лесните. :rr:
Изображение
Аватар
Josefinne
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Josefinne »

Derek написа:Много бързо се впечатлявате като ви размахат малко цветни картинки пред очите. Хоп конче, хоп коте, хоп пате. Незнам как си представяте тоновете лекции в интернет да ги четете на екран... ами ето така: очите ви изсъхват, кървясват, започва да ви се вие свят, четете едно и също във всяка лекция и вече мозъка ви е забил от дъвкане на една и съща опразнена от смисъл информация, която обаче трябва да знаете, наливате се с кола и кафе и пушите като комини. Изчакайте следващите лекции: цитирани са само нормативни актове, нищо странично, само за начаткване (аз лично не мога да зубря, ако вие можете - ваш проблем). Второ... има колеги, които нямат достъп до PC и интернет у дома и трябва да стоят цели нощи и дни в задушни зали на края на вселената и да изсипват пари, за да учат по ИП.

Предметът на проф. Кискинов е важен особено в 21 век и всичко свързано с предмета му ще навлиза все повече в практиката, самият професор действително се е отдал на преподаването, (малко преподаватели го правят) но има още доста да работи по въпроса със систематизираността, смислеността и формата на информацията, която преподава.
Боже, тук само един здравомислещ ли има? Ще видите , колеги, като ви се наложи това actually да го научите. Аз лично се озорих бая за правната информатика. Според мен този предмет е важен, но не е това, което трябва да се преподава. Какво за Бога ти помага в живота да знаеш що е то Нормативна юридическа конструкция и има ли то почва у нас.
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Др. Мартин Белов каза, че лекциите по СКП се изместват с 2 часа напред. Вече ще се провеждат от 1 до 3 в 224 аудитория в петък, за да не се засичат с лекциите на Морийн Дъфи.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
SkyLine`
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от SkyLine` »

Лекциите по правата на човека кога се провеждат, колеги? защото в нескопосаната програма няма такова нещо, пък е за януарската сесия.
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

SkyLine` написа:Лекциите по правата на човека кога се провеждат, колеги? защото в нескопосаната програма няма такова нещо, пък е за януарската сесия.
Според мен свободноизбираемите са разбъркани, защото по програма Правна психология се учи втори семестър, а ни я преподават сега. Вероятно на мястото на Права на човека.
Petkan
В началото бе словото
Специалност: право 2001-2006

Мнение от Petkan »

MidwinterSun написа:Мда, методът на Кисинков и техниките му на преподаване впечатлиха и мен. Най-малкото, защото досега само бях слушала за тях от свои приятели, които учат в чуждестранни университети. Чак ми е малко трудно да разбера защо горния курс толкова се оплакваха от предмета.
Вихър Кискинов е пичага.
На мен ми е чел ,,Правна информатика" в 3-ти курс(2003-2004г.).Скучновата, но смислена и трудна за научаване дисциплена.
Не изпитва гадно обаче.моят изпит беше едно театри.От двата въпроса-знаех само единият- писа ми 4-ка.
:)
Свестен преподавател е.
Изисква си.
Мног му е драго(като на всеки) да демонстрирате, поне на един от изпитните въпроси ,че сте заучили негови думи.Макари зубрашко има зверски ефект. :wink:
Успех Ви желая колеги.
Petkan
В началото бе словото
Специалност: право 2001-2006

Мнение от Petkan »

pink floyd написа:
SkyLine` написа:Лекциите по правата на човека кога се провеждат, колеги? защото в нескопосаната програма няма такова нещо, пък е за януарската сесия.
Според мен свободноизбираемите са разбъркани, защото по програма Правна психология се учи втори семестър, а ни я преподават сега. Вероятно на мястото на Права на човека.

Кой ви чете избираемият Правна психология- Калин Гайдаров ли?
Много е кадърен, обаче е надут пуяк.
Иначе е умен.
Аватар
pink floyd
Пишеща машина

Мнение от pink floyd »

Petkan написа:Кой ви чете избираемият Правна психология- Калин Гайдаров ли?
Много е кадърен, обаче е надут пуяк.
Иначе е умен.
Той. На първата лекция грам не се надуваше, дори излишно скромничеше, но от първо впечатление и аз съм на мнение, че е добър.
Заключено

Обратно към “Други”