[КСК 2010] Български език и литература
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Re: Подготовка по БЕЛ, КСК 2010-2011
Виж, мисля, че приемаш проблема твърде навътре
Какво ти пука дали тя преписва или не?Ако искаш и ти преписвай, ако не искаш-тогава замълчи! Все пак на кой му пука каква оценка има другият и как я е изкарал
Важното е на изпита какво ще покажете двете, защото там няма да има преписване
Струва ми се, че ако си тровиш нервите за такива работи след години няма да си добре от към нерви
А това, че си казала на учителката си, че е преписвала, си мисля, че е много долно от твоя страна-пак казвам, какво ти пука кой какво прави, гледай себе си 
Компютърни науки I курс
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Сигурен ли си ? Това момиче може да си вземе пищови и на изпитите.bggashnik написа:Важното е на изпита какво ще покажете двете, защото там няма да има преписване![]()
- bggashnik
- Пишеща машина
И така да е-всеки си поема риска за него си.Като нищо може да изгори и цялата й кампания заминава. Според мен всеки има право на избор-да преписва, да зубри, да учи и т.н. Всеки поема отговорност за избора сиlacuna_coil написа:Сигурен ли си ? Това момиче може да си вземе пищови и на изпитите.bggashnik написа:Важното е на изпита какво ще покажете двете, защото там няма да има преписване![]()
Компютърни науки I курс
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Да, ще кандидатства.За което аз не виждам абсолютно никакъв смисъл, тъй като техните са червиви и може да влезе къде си поиска.Ама нали, като дойдат роднините на семейна вечеря, трябва да се спомене: Детето ходи на уроци, психология ще кандидатства..
Да, долно е и е подло от моя страна.Не съм го отирчала и който ме познава по-добре ще ви каже, че стане ли дума за литература и съответно гаврене с мен и моите знания по такъв кур*енски начин, борбата става безсмилостно жестока и озверявам дотолкова, че както ме описва една приятелка:"Ти си като една мечка стръвница, която зорко пази територията си.."
Въпрос на характер...Просто ми стана наистина обидно...
А до изпита има много време..Не се знае дали дори до бала ще й е останала коса..
Да, долно е и е подло от моя страна.Не съм го отирчала и който ме познава по-добре ще ви каже, че стане ли дума за литература и съответно гаврене с мен и моите знания по такъв кур*енски начин, борбата става безсмилостно жестока и озверявам дотолкова, че както ме описва една приятелка:"Ти си като една мечка стръвница, която зорко пази територията си.."
Въпрос на характер...Просто ми стана наистина обидно...
А до изпита има много време..Не се знае дали дори до бала ще й е останала коса..
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
- bggashnik
- Пишеща машина
Защо с такава злоба? Relax, take it easy
Компютърни науки I курс
-
lacuna_coil
- Писаружяк
То по-лошо би било, ако за срока тя има повече от теб. 
- The_iMMortal_f
- Паисий
Много яка песен
Това ако стане, прекалено много ще се съберат инцидентите с ученици в българските училища...
Това ако стане, прекалено много ще се съберат инцидентите с ученици в българските училища...
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
- bggashnik
- Пишеща машина
Те ако и двете нямат 6 за срока и за годината, къде изобщо са тръгнали да кандидатстват с литератураlacuna_coil написа:То по-лошо би било, ако за срока тя има повече от теб.
Компютърни науки I курс
- The_iMMortal_f
- Паисий
Ами аз досега различна оценка от максималната съм нямала през тези години(като се има предвид учителя, са изкарани с много жертване на сън, с много пот и сълзи)..При нея положението е, че всичките години има четворки , само миналата петица..което още затруднява кандидатстването й..според мен поне..
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Че тя, ако има 4-ки за годината, къде се е запътила ?
Балът за психологията е много висок. 
- The_iMMortal_f
- Паисий
И пак се връщаме към нейното самочувствие:
[18:08:01] ●๋: ●๋:6toto na proizvedeniq za avtori
[18:08:03] ●๋: ●๋:sum silna
[18:08:03] ●๋: ●๋:6toto
[18:08:06] ●๋: ●๋:4eta
[18:08:08] ●๋: ●๋:i znam koe
[18:08:09] ●๋: ●๋:kakvo i shte si me priemat (happy)
.. оставам без коментар..чувствам, че невроните ми умират с невероятна скорост...
[18:08:01] ●๋: ●๋:6toto na proizvedeniq za avtori
[18:08:03] ●๋: ●๋:sum silna
[18:08:03] ●๋: ●๋:6toto
[18:08:06] ●๋: ●๋:4eta
[18:08:08] ●๋: ●๋:i znam koe
[18:08:09] ●๋: ●๋:kakvo i shte si me priemat (happy)
.. оставам без коментар..чувствам, че невроните ми умират с невероятна скорост...
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Ти пък ! Като знаеш, че не я бива в литературта, защо й се връзваш ?
Нека си говори, пък след изпитите току-виж си замълчи. 
- bggashnik
- Пишеща машина
Сега пък хич не намирам смисъл да се притесняваш.The_iMMortal_f написа:Ами аз досега различна оценка от максималната съм нямала през тези години(като се има предвид учителя, са изкарани с много жертване на сън, с много пот и сълзи)..При нея положението е, че всичките години има четворки , само миналата петица..което още затруднява кандидатстването й..според мен поне..
Компютърни науки I курс
-
Avi
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Не е невъзможно.
Ако на матурата изкара 6 ще и гледат тази оценка,а не годишните оценки по БЕЛ през годините.
Ако на матурата изкара 6 ще и гледат тази оценка,а не годишните оценки по БЕЛ през годините.
Хм, какво ти дреме някой друг освен теб?Тя няма да ти изкара твоята оценка, нали?Пък и преписване на изпита на СУ е доста трудно.Не е като входно ниво в училище.А ако те хванат ти изгаря цялата кандидат-студентска кампания.Я по-спокойно.Егати завистта, че някой можел да преписва в клас.
А относно "зубренето" - интересно ми е как ще назубриш уменията да структурираш теза и да я доказваш, как ще назубриш детайлното разбиране на даден автор?Примерно ако назубриш темата "Самотата в творчеството на Дебелянов" а дадат "Самотникът в творбите на Дебелянов"?Супер много си приличат като заглавия , но смисловият акцент е съвсем другаде и ако пишеш наизуст и до двойка може да се стигне.Ами ако се изгаврят и извъртят темата така, както никой не е очаквал - "Екзистенциалното себеосъзнаване на Дебеляновия герой"?Тогава зубрачите могат да не разберат дори и заглавието, камо ли да пишат адекватно по темата.
Зубрете факти по история, а по литература имайте разбиране и флексибилност във формулировките.Така каквато и тема да дадат винаги ще бъдете подготвени.Иначе със зубрене ще сте готови само за няколко основни теми върху творчеството на автора и ако дадат нещо по-джидажо горите яко.Ще има само "Ама аз това не съм го учил/а, какво да пиша сега...".Следват два варианта - скалъпвате нещо, което при повече късмет ще се оцени за тройка или ставате и напускате изпитната зала, заричайки се да се подготвите по-добре следващата година.Тези варианти лично мен не ме устройваха и си се подготвих както аз си знам - с разбиране , разсъждение, опознаване на автора ипроизведенията.Научените на изуст въведения, тези по основни теми, цитати - от всичко това няма полза, ако няма солиден фундамент по писане на съчинения, основно разбиране на всички хуманитарни проблеми в литературата въобще и в творчеството на конкретния автор.
А относно "зубренето" - интересно ми е как ще назубриш уменията да структурираш теза и да я доказваш, как ще назубриш детайлното разбиране на даден автор?Примерно ако назубриш темата "Самотата в творчеството на Дебелянов" а дадат "Самотникът в творбите на Дебелянов"?Супер много си приличат като заглавия , но смисловият акцент е съвсем другаде и ако пишеш наизуст и до двойка може да се стигне.Ами ако се изгаврят и извъртят темата така, както никой не е очаквал - "Екзистенциалното себеосъзнаване на Дебеляновия герой"?Тогава зубрачите могат да не разберат дори и заглавието, камо ли да пишат адекватно по темата.
Зубрете факти по история, а по литература имайте разбиране и флексибилност във формулировките.Така каквато и тема да дадат винаги ще бъдете подготвени.Иначе със зубрене ще сте готови само за няколко основни теми върху творчеството на автора и ако дадат нещо по-джидажо горите яко.Ще има само "Ама аз това не съм го учил/а, какво да пиша сега...".Следват два варианта - скалъпвате нещо, което при повече късмет ще се оцени за тройка или ставате и напускате изпитната зала, заричайки се да се подготвите по-добре следващата година.Тези варианти лично мен не ме устройваха и си се подготвих както аз си знам - с разбиране , разсъждение, опознаване на автора ипроизведенията.Научените на изуст въведения, тези по основни теми, цитати - от всичко това няма полза, ако няма солиден фундамент по писане на съчинения, основно разбиране на всички хуманитарни проблеми в литературата въобще и в творчеството на конкретния автор.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside