2-ри курс Право (2009-2010)
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: 2-ри курс Право (2009-2010)
http://law.uni-sofia.bg/SemR/DocLib/%D0 ... D1%81.aspx
Аз пристигам със свежа информация от днес.
Упражненията по КП се провеждат в 3-и блок на Стопанския факултет. Асистентите са Огнян Колев и Мартин Белов, които преподават съответно в 423 и 128 кабинет.
Ас. Огнян Колев преподава на колегите, които имат упражнения днес (вторник) и е в кабинета от 9 сутринта до 7 вечерта.
Ас. Мартин Белов преподава в петък и е в кабинета си от 7 до 5.
Той също така по всяка вероятност ще води избираемият предмет "Сравнително конституционно право" в петък от 3 до 5 и предупреди, че лекцията ще се изнесе в 255 аудитория, а не в 272, както е посочено в програмата.
Аз пристигам със свежа информация от днес.
Упражненията по КП се провеждат в 3-и блок на Стопанския факултет. Асистентите са Огнян Колев и Мартин Белов, които преподават съответно в 423 и 128 кабинет.
Ас. Огнян Колев преподава на колегите, които имат упражнения днес (вторник) и е в кабинета от 9 сутринта до 7 вечерта.
Ас. Мартин Белов преподава в петък и е в кабинета си от 7 до 5.
Той също така по всяка вероятност ще води избираемият предмет "Сравнително конституционно право" в петък от 3 до 5 и предупреди, че лекцията ще се изнесе в 255 аудитория, а не в 272, както е посочено в програмата.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Мисля, че горната информация не е съвсем вярна, тъй като днес е вторник, а моята група имаше упражнение с асистент Мартин Белов.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
На вратата на 423 кабинет е залепена програма, която гласи така. Иначе ас. Белов наистина днес беше там, именно той ни каза за промяната на аудиторията на СКП-то. Също така, ас. Колев каза (когато го попитах за посещение на упражнението с друга група), че той е в кабинета през целия ден, от 9 до 7.
Предполагам, през следващите седмици ще се разбере кой от двамата на кои групи преподава и съответно кога.
Предполагам, през следващите седмици ще се разбере кой от двамата на кои групи преподава и съответно кога.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

-
Petkan
- В началото бе словото
- Специалност: право 2001-2006
- Курс: завършил
- Адрес в галерията на СУ: нямам
Advocate написа:Айде втори курс - айде кът кът кът на гражданско
Ами за ваше успокоение не.Не е във втори курс цедката.
Втори курс е сравинтелно приятен курс.Особено първият семестър.
Виж ГОЛЯМАТА ЦЕДКЩА ЗАПОЧВА В 3-ТИ КУРС.
3-ти курс, е по-тежък дори и от най-натовариения -4-ти.
Така че честита нова учебна година и не се плашете от Гражданското право.
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Евала на проф. Кисинков. Това с качването на лекциите в сайта и с тестовете наистина ме впечатли. Много е хубаво така с презентациите, а самата идея с въпросите след тях, макар и още да не съм прегедал нищо де, за продължаване към следващата е чудесна. Евала, че се е постарал и го е направил. Самата форма с презентациите е къде-къде по-интересна и дори занимателна от 700 страници учебник. Той спомена на лекциите, че материалите ще бъдат качени още на следващия ден след лекцията, ама вече е качил 5 теми. До сега не ми се е случвало много да хваля преподавателите, но това наистина ме впечатли. Ако всички правеха така, можеше и да не оставям целия материал за учене през сесията и да се чудя, как да съкратявам и без друго съкратените разработки в лигал тиори, за да покрия 98 въпроса за една седмица
Иначе за колегите, които имат проблем с влизането в сайта.
Username: факултетен номер
password: ЕГН
http://www.law.uni-sofia.bg/Kat/T/IP/LR ... fault.aspx - презентациите тук.
Иначе за колегите, които имат проблем с влизането в сайта.
Username: факултетен номер
password: ЕГН
http://www.law.uni-sofia.bg/Kat/T/IP/LR ... fault.aspx - презентациите тук.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Мда, методът на Кисинков и техниките му на преподаване впечатлиха и мен. Най-малкото, защото досега само бях слушала за тях от свои приятели, които учат в чуждестранни университети. Чак ми е малко трудно да разбера защо горния курс толкова се оплакваха от предмета.

- Bushmen
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Еми не е само формата, може би е просто скучен и както и да го въртиш не става : 0 Има време, ще видим и ние сигурно ще се оплакваме от всичко като дойде сесията
- chaosmaster
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: http://www.psysurfeur.com/psygif/psygif126.gif
- Обратна връзка:
не че нещо, ама тези техники, които толкова много ви впечатляват, са стандарт в НБУ. Дълбоки уважения към този преподавател, свалям му шапка, че се старае толкова много!Мда, методът на Кисинков и техниките му на преподаване впечатлиха и мен
keep it deep... http://www.atys-music.blogspot.com
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
НБУ си е НБУ. Някои хора нямаме пари, за да се обучаваме там.
Плюс това, тези, които имат парите, пък се оплакват от средата...
Плюс това, тези, които имат парите, пък се оплакват от средата...

- pink floyd
- Пишеща машина
- Специалност: право
Поздравления за проф. Кискинов, наистина е новатор във факултета. Дисциплината му иначе се обезсмисля, ако се преподава традиционно.
И понеже стана дума аз НБУ: не разбирам защо се мрънка постоянно (не говоря за chaosmaster), че материалната база им била на светлинни години. На студентите по право им трябват добри преподаватели, които редовно си идват на лекциите, една свободна аудитория, добра библиотека и толкова! На мен лично компютърна зала по административно право с нищо не би ми помогнала. Както казва проф. Бойчев: "По право се чете!" Администрацията ни е зле, но проблемите тук изобщо не опират до материалната база.
И понеже стана дума аз НБУ: не разбирам защо се мрънка постоянно (не говоря за chaosmaster), че материалната база им била на светлинни години. На студентите по право им трябват добри преподаватели, които редовно си идват на лекциите, една свободна аудитория, добра библиотека и толкова! На мен лично компютърна зала по административно право с нищо не би ми помогнала. Както казва проф. Бойчев: "По право се чете!" Администрацията ни е зле, но проблемите тук изобщо не опират до материалната база.
- Derek
- Пишеща машина
- Курс: четвърти
Много бързо се впечатлявате като ви размахат малко цветни картинки пред очите. Хоп конче, хоп коте, хоп пате. Незнам как си представяте тоновете лекции в интернет да ги четете на екран... ами ето така: очите ви изсъхват, кървясват, започва да ви се вие свят, четете едно и също във всяка лекция и вече мозъка ви е забил от дъвкане на една и съща опразнена от смисъл информация, която обаче трябва да знаете, наливате се с кола и кафе и пушите като комини. Изчакайте следващите лекции: цитирани са само нормативни актове, нищо странично, само за начаткване (аз лично не мога да зубря, ако вие можете - ваш проблем). Второ... има колеги, които нямат достъп до PC и интернет у дома и трябва да стоят цели нощи и дни в задушни зали на края на вселената и да изсипват пари, за да учат по ИП.
Предметът на проф. Кискинов е важен особено в 21 век и всичко свързано с предмета му ще навлиза все повече в практиката, самият професор действително се е отдал на преподаването, (малко преподаватели го правят) но има още доста да работи по въпроса със систематизираността, смислеността и формата на информацията, която преподава.
Предметът на проф. Кискинов е важен особено в 21 век и всичко свързано с предмета му ще навлиза все повече в практиката, самият професор действително се е отдал на преподаването, (малко преподаватели го правят) но има още доста да работи по въпроса със систематизираността, смислеността и формата на информацията, която преподава.
Бъди промяната, която искаш да видиш в света.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е, сега, за същността на информацията в лекциите не коментирам. Обсъждаме метода.
Вярно, че някои хора нямат компютър и интернет вкъщи, но пък те са много малко. Досега библиотеката на юридическия ги е побирала безпроблемно. А и четенето от компютър не е толкова страшно - повечето от нас висят пред монитора по няколко часа дневно, за сесия да не говорим какво се случва.
Плюс това, наистина, в чуждестранните университети (и в твърде малко домашни, но пък за това частни ВУЗ-а) това са начините на преподаване и на текущ контрол. Имаш да пишеш курсова, трябва да я качиш на сървъра до 17:00 еди-кой-си ден. Просрочваш с една минута? Сървърът е затворен. И толкова. Техните лекции също са под формата на презентации, които впоследствие си теглиш от интернет.
Вярно, че някои хора нямат компютър и интернет вкъщи, но пък те са много малко. Досега библиотеката на юридическия ги е побирала безпроблемно. А и четенето от компютър не е толкова страшно - повечето от нас висят пред монитора по няколко часа дневно, за сесия да не говорим какво се случва.
Плюс това, наистина, в чуждестранните университети (и в твърде малко домашни, но пък за това частни ВУЗ-а) това са начините на преподаване и на текущ контрол. Имаш да пишеш курсова, трябва да я качиш на сървъра до 17:00 еди-кой-си ден. Просрочваш с една минута? Сървърът е затворен. И толкова. Техните лекции също са под формата на презентации, които впоследствие си теглиш от интернет.

- chaosmaster
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: http://www.psysurfeur.com/psygif/psygif126.gif
- Обратна връзка:
Хайде, моля без това "който има пари да ходи в НБУ" - СУ се има за един от най-големите университети на Балканския полуостров! Университетът не е само преподаватели, базата е също толкова важна. Все още се редим с часове, за да влезем в канцелария, където има някакви проядени от соц. червии книги...айде!
Derek е абсолютно прав - да има такъв сайт за един модерен ВУЗ е просто задължително. От друга страна, не може това да е единствената алтернатива. Един уеб сайт трябва да бъде помощно средство, а не заместител на редовните лекции. Лично мнение. Но пък от друга страна, това ми спестява едни разходки до университета.
Derek е абсолютно прав - да има такъв сайт за един модерен ВУЗ е просто задължително. От друга страна, не може това да е единствената алтернатива. Един уеб сайт трябва да бъде помощно средство, а не заместител на редовните лекции. Лично мнение. Но пък от друга страна, това ми спестява едни разходки до университета.
keep it deep... http://www.atys-music.blogspot.com
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
По-скоро е "който няма пари, си стои извън НБУ". А доста хора биха предпочели да се обучават там, няма какво да се лъжем.
В СУ можеш и да се редиш по час-два за канцеларията, ама в НБУ си губиш цял ден с търчане из университета и записване. Ние се оплакваме от нашата администрация, те - от тяхната.
Що се отнася до лекциите на Кисинков: и според мен би било добре да дава възможност да се водят записки на лекциите, а не както той каза "Записвайте си, ако искате, аз обаче няма да ви чакам". Само че кой би тръгнал да пише като ненормален, когато знае, че тези лекции ги има в интернет? Със сигурност не и аз.
В СУ можеш и да се редиш по час-два за канцеларията, ама в НБУ си губиш цял ден с търчане из университета и записване. Ние се оплакваме от нашата администрация, те - от тяхната.
Що се отнася до лекциите на Кисинков: и според мен би било добре да дава възможност да се водят записки на лекциите, а не както той каза "Записвайте си, ако искате, аз обаче няма да ви чакам". Само че кой би тръгнал да пише като ненормален, когато знае, че тези лекции ги има в интернет? Със сигурност не и аз.

- ники
- Легендарен флуудър
Не е нужно да седиш пред компютъра с часове(не че хората не го правят и без да четат по ИП). Като се изморяваш толкова, можеш просто да заделиш половин час да си изпринтиш всичко за четене.
За качество и смисленост на информацията още нищо не мога да кажа, ама пък ми е много по-лесно да си прегледам вкъщи съотвветните работи, отколкото да стоя 4 часа на лекция и да пиша като гламав.
За качество и смисленост на информацията още нищо не мога да кажа, ама пък ми е много по-лесно да си прегледам вкъщи съотвветните работи, отколкото да стоя 4 часа на лекция и да пиша като гламав.