Румънска филология 09/10

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Re: Румънска филология 09/10

Мнение от Catherine »

Boby, сега ще ти пиша на лични. :)
phoebe, на теб ще ти я пратя в скайп, когато влезеш :)
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Boby
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Boby »

Много ти благодаря :flower:
Аватар
mikrouli
В началото бе словото

Мнение от mikrouli »

Може ли и на мен да ми пратите програмата на лични? :)
Аватар
phoebe
Легендарен флуудър
Специалност: арабистика
Курс: завършил

Мнение от phoebe »

Момичета, днес бях около вас, но не влязох в 184. Може ли да сподели накратко какво ви казаха и в колко часа почваме в понеделник - 8 или 8:30?
medicate, medicate
Аватар
mikrouli
В началото бе словото

Мнение от mikrouli »

В понеделник започваме в 8,15. Раздадоха ни книжките и програмата. Във вторник сме на 4-ти километър, а останалите дни в Ректората.

Поръчахме си един от учебниците, струва 25 лв. и понеже не се издава в БГ, една от преподавателките ще ни го донесе от Румъния (доколкото разбрах във вторник).

Има и един сборник с упражнения, който се продава в университетската книжарница и струва 19 лв.

Трябва да си вземем и речник, два тома, цената на единия е около 25 лв., но можело да се изчака малко, защото те ще ни дават думи, пък и в единия от учебниците имало малък речник.

В понеделник трябва да си носим първите страници от учебника преснимани, но аз тръгнах да проверявам какви спортове има и съвсем забравих. :roll:

Та, в тази връзка, ако някой има възможност да направи едно копие и да ми го даде в понеделник ще съм много благодарна :)
Аватар
Nina_K
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Nina_K »

е добре де, нали едното момиче каза, че ще снима за всички..ти кое копие имаш предвид, аз поне така разбрах :?: а сега като казваш спорт- в крайна сметка задължителен ли ни е или не е..? някой знае ли :roll:
"Светът на Балканите тъкмо днес е пълен с много нови възможности за поглед надалеко. Някои имат очи за тях - други нямат."
Аватар
~MiLa~
В началото бе словото
Специалност: Румънска филология

Мнение от ~MiLa~ »

Ами доколкото аз разбрах, спортът имал значение, ако искаш магистратура в чужбина.Поне така каза този от департамента по спорт :roll:
Аватар
mikrouli
В началото бе словото

Мнение от mikrouli »

Точно тези копия имах предвид. А вие взехте ли си ги вече, или колеГАта ще ни ги раздаде на всички в понеделник? Нещо не можах да разбера каква точно е уговорката :scratch:

За спорта разбрах, че не е задължителен, но пък дава допълнителни кредити и за това е препоръчителен. Освен това е един път седмично, така че няма да е болка за умиране.
Аватар
~MiLa~
В началото бе словото
Специалност: Румънска филология

Мнение от ~MiLa~ »

Ще ни ги раздаде понеделник :wink: .
Аватар
mikrouli
В началото бе словото

Мнение от mikrouli »

Супер :)
Аватар
Nina_K
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Nina_K »

:))) да значи и аз правилно съм разбрала за спорта, но исках да каже още някой дали е така :) аз лично ще го пропусна.. че ако трябва и на спорт да ходя..много ще ми стане :) дано не се окаже задължителен.. а иначе за копията на учебника би трябвало колежката да ги раздаде в понеделник, поне такава е била практиката при подобни ситуации, пък и си спомням, че тя пое ангажимент за всички :flower:
"Светът на Балканите тъкмо днес е пълен с много нови възможности за поглед надалеко. Някои имат очи за тях - други нямат."
Аватар
mikrouli
В началото бе словото

Мнение от mikrouli »

Според мен не е задължителен, иначе нямаше така горещо да ни увещават да се възползваме от възможността за безплатен спорт, която ни предоставя УНИ :)

На мен много ми се иска да запиша някакъв спорт, може би плуване, въпреки че и на мен ще ми се запълни съвсем програмата, но поне ще се разтоварвам :)
Аватар
Nina_K
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Nina_K »

права си да, така е. че е добре да се спортува, добре е. пък и не знаеш след 4 години дали няма да ти се приучи в Румъния ;) човек никога не знае какво ще стане. Аз в другата специалност имах спорт в 1-ви курс и беше задължителен и си избрах туризъм :D , което не беше най-удачно, защото никак не беше приятно зимата да те вали сняг, докато ти с пълна чанта с лекции катериш някое нанагорнище във Витоша :D и може би заради това сега не ми се занимава със спорт :)))
Аватар
mikrouli
В началото бе словото

Мнение от mikrouli »

Мдааа... за туризма трябва да си голям ентусиаст :? . Виж плуване или йога си е оферта, защото зимата си на топличко :)
blowcow
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от blowcow »

~MiLa~ написа:Ще ни ги раздаде понеделник :wink: .
Дано има и едно екстра, аз също съм кандидат за копие :) Смятам да дойда по-рано и да си снимам от някой, ако няма за мен
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”