Спортът ставал задължителен за всички, обнародвано с ДВ...?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Re: Спортът ставал задължителен за всички, обнародвано с ДВ...?

Мнение от george.merlin »

Значи за да решим спора ни трябва точният текст. Предполагам, че в текста става дума за следното - семестриалните такста за студентите се увеличават на... еди колко си лева.

Това означава че се вдига на всички. Да се приложи горното със задна дата означава тия дето са дали 175 лв да доплатят до 231. Точно това имам предвид, че е невъзможно по закон. Ако текстът е написан както аз го написах по-горе, това значи, че се вдига за всички студенти, първи, втори и т.н. курс. В такъв случай всичко е точно и законно.

Морал и закон са неща, които не винаги се припокриват. Пък и нали знаете - моралът е субективно нещо. За един може да е неморално да вдига таксите на бедните студенти, а друг да мисли, че е нормално като се учи в най-старото висше училище, да се плати по-висока цена от някакви си 175 лева. Хора всякакви, идеали всякакви....
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

Аз и сега плащам много по-малко от следващите випуски. Вясно, че като се записах, семестърът беше 125, а сега като плащах дадох 165, но не толкова плачевна разлика. :roll: А те и сега да го въведат това със спорта, не биждам как хората, които сме четвърти курс, че и който и да е, който е над първи курс, ще направи за 1,2 или 3 години съответствието на 4 години споерт. То ние, дето тая година завършваме, вместо за държавен изпит да се готвим, само на спорт да ходим, което, съгласете се, е безумна тъпотия. Толкова е тъпо, че чак не допускам да е възможно. Може би го въвеждат или ще го въведат за тези, които тепърва започват да учат, ама в четвърти курс да ми кажат - наваксвай за 4 години спорт, ами да го .... таковат. :pirate:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
george.merlin
Драскач

Абсолютно съм сигурен, че засяга само новите студенти. Но пак казвам, без да сме видели текста гадаем просто.... :wink:
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

george.merlin написа: За един може да е неморално да вдига таксите на бедните студенти, а друг да мисли, че е нормално като се учи в най-старото висше училище, да се плати по-висока цена от някакви си 175 лева. Хора всякакви, идеали всякакви....
Виж, явно не си ме разбрал, аз не се оплаквам от таксите, нито ще забогатея с тея 120 лв на година, нито нищо. Просто ми беше интересно, заради изказванията на тези, които казват, че таксите не са им променени. Много мразя хора, чели недочели само да си търсят повод да се заяждат. Човек нищо да не попита в този форум значи!
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
george.merlin
Драскач

Първо е много лошо да мразиш хора. Второ много е лошо да мислиш, че хората не ти четат мненията... :lol:

Ако искаш пиши тука, но не се оплаквай ако не ти се отговаря (щото има и такива случаи и хората се оплакват, че никой не им отговаря)

П.П. Не знам защо реши, че мнението ми за морала е насочено към теб. Беше насочено към хората, които вдигат цените... Ти беше само поводът. :lol:

Аман от хора дето мислят, че всеки се заяжда с тях. :lol:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Абе аре бе! Тва е един скапан час седмично! Нищо няма да ви стане. И след като повечето сте от Студентски град или в центъра - ви е на един ... място. Кво ревете? Аз дори се води, че не живея в София се записах във Физическия, дето ще пътувам до там сигурно повече от час /от Софииския, от нас - кой знае колко/.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
alter ego
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от alter ego »

allshallperish написа:...ви е на един ... място...
Девойко,
държа официално да те осведомя, че този израз е мярка за дължина, а не за късина, обратно на досегашните ти впечатления! 8)
:Laie_2: Into the endless we ride... :Laie_42:
eMu
В началото бе словото

Мнение от eMu »

Така аз да кажа за спорта. Доколкото на нас, обърканите първокурсници - психолози, ни обясниха и доколкото аз разбрах: Спорта за ФФ специално, НЕ Е задължителен, така е по СЕГАШНИЯ учебен план, по който ще учим 4 години. И НЕ Е изискване за записване на магистратура от философските, НО ако искаме магистратура в чужбина, друга специалност (примерно икономическа) или в друг университет, тогава има вероятност да съществува изискване за покрити 2 години спорт. Аз лично не записах спорт, защото си знам че живот и здраве искам единствено магистратура Социална и юридическа психология, към СУ и оттам правя извод че спорта ми е излишен. Дано не се прецакам нещо, но така ни обясниха... :roll:
Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Мнение от Etiainen »

Е, айде сега, от спорт няма да ви окапят краката и ръцете. Все пак в СУ има спортове за всеки вкус, това не е като в училище айде всички тичайте, айде скачайте 2 метра... :roll:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология
Курс: първи

Мнение от bubbly_water »

пък и трябва да се спортува! ама че сте лентяи! повечето хора, ако не ги карат от университета или от училище да спортуват, никога няма да се сетят, а си трябва.
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
fan4battle
Форумозавър Рекс
Обратна връзка:

Мнение от fan4battle »

Аха! Толкова интересни и различни спортове предлага СУ, при това не трябва да плащаш за тях! Вярно че не винаги е удобно, но наместо да се възползват хората при възможността...
Изображение
gogigagagagigo
Легендарен флуудър

Мнение от gogigagagagigo »

пък и с изискването за 1 час седмично на година е направо смешно да се оплаквате, че не можете да покриете две години, за една :lol: Два часа спорт на седмица!?! о ужас ще ни окапят и ръцете и краката :lol: аз вече в такъв случай съм си го покрил за 16 години напред а спортист не съм :P
My will be done!!!
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Във всеки случай могат поне да го обявят като хората, да обяснят каква връзка има с валидността на дипломите и за кои випуски важи, а не някое си официално лице да го каже някъде и всичко да върви като слухове. И като питаш секретарките, и те да не знаят.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика
Курс: втори

Мнение от Catherine »

О дааа, те са много разнообразни и интересни, само дето винаги като отидеш да се записваш, за този, който ти харесва, няма места. :roll: Записваш се на планинарство (примерно), щото само там има места, после се чудиш откъде да намериш време като имаш лекции от осем до осем в съответния ден, да стигнеш до майната си, за да катериш върхове посред зима. :roll: Аз лично хиляда пъти предпочитам да си плащам за спорт, който ми е на удобно място, в удобно време и не го записвам, защото така трябва за някакви си кредити, а защото ми е приятно да се занимавам с него по принцип. Както и направих, де. :roll:
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Питах, като си заверявах, казаха ми, че засега няма такава заповед.
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”