Прекъсване
Модератори: Methuselah, thegirl
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Re: Прекъсване за втора година?
Щом така са ти казали - отиди и го направи.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Е аз вече говорих с него и тия дена ще ми даде документа, ама много ненадеждно ми звучи... искам преди това да взема възможно най много мнения, може да попадна на нещо по сигурно...
Със служебна бележка за работата, няма да стане - поне при един приятел не го пуснаха. Препоръчвам ти медицинска бележка!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Ам... аз бих те попитала защо просто не презапишеш годината, вместо да се опитваш да прекъсваш за втори път. Така и така тази година няма да минеш в горния курс, така и така имаш намерение да ходиш на лекциите... 
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Iukwim
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
Всъщност някои знае ли кога са сроковете за подаване на молби за прекъсване, понеже още не виждам датите на сайта на ФМИ?
И още няколко въпроса, на които не намирам отговори и ще се обадя да питам в отдел "Студенти", но все пак да проуча и сред колеги:
- Вярно ли е, че трябва да се плати една семестриална такса, когато прекъсваш?
- Тъй като сроковете за записване на специалността ми (Информатика) са минали, а тези за прекъсване доколкото знам сега започват, няма ли опасност като видят, че не си записан, да те отстранят? Или изчакват да минат и сроковете за прекъсване?
И още няколко въпроса, на които не намирам отговори и ще се обадя да питам в отдел "Студенти", но все пак да проуча и сред колеги:
- Вярно ли е, че трябва да се плати една семестриална такса, когато прекъсваш?
- Тъй като сроковете за записване на специалността ми (Информатика) са минали, а тези за прекъсване доколкото знам сега започват, няма ли опасност като видят, че не си записан, да те отстранят? Или изчакват да минат и сроковете за прекъсване?
-
barbarian
- В началото бе словото
Не се плаща никаква такса при прекъсване. Един път само можеш да прекъснеш по успех, втория път трябва да е по друга причина.
Най-добре е с някаква медицинска бележка да се извиниш, че не си взел изпитите - почти със сигурност ще ти одобрят молбата. Един колега се оправда с това, че е работил, но не му уважиха молбата и това беше края на следването му.
Най-добре е с някаква медицинска бележка да се извиниш, че не си взел изпитите - почти със сигурност ще ти одобрят молбата. Един колега се оправда с това, че е работил, но не му уважиха молбата и това беше края на следването му.
- Iukwim
- В началото бе словото
Мерси за отговора, barbarian! Вчера се обадих в 111 да попитам. Сроковете за ФМИ са от вчера (05.Х.2009) до идния четвъртък (15.Х.2009). Изисква се само студентска книжка [и документи за прилагане, ако се прекъсва по лични причини].
Първи курс съм - ще прекъсвам по два параграфа: и поради невзети изпити, и поради лични причини, за които имам документи, така че не очаквам някакви проблеми.
Първи курс съм - ще прекъсвам по два параграфа: и поради невзети изпити, и поради лични причини, за които имам документи, така че не очаквам някакви проблеми.
-
barbarian
- В началото бе словото
Само една причина се посочва , поради която прекъсваш. По слаб успех щом ти е за първи път няма да имаш проблеми да прекъснеш, за да не започваш обучението отначало. И вече друга година по нататък ако решиш да прекъснеш няма да може да е по същата причина.
- Iukwim
- В началото бе словото
Не мисля, че ще ми се скарат, ако им посоча повече уважителни причини. xD
А и в правилника не е записано, че прекъсването трябва да става само по една причина - посочвам изпитите като свършен факт и личните, които възпрепятстват ученето ми за текущата година, а те преценят коя е по-важната.

Поздрави
А и в правилника не е записано, че прекъсването трябва да става само по една причина - посочвам изпитите като свършен факт и личните, които възпрепятстват ученето ми за текущата година, а те преценят коя е по-важната.
Бланката за прекъсване не е е форма с радио бутони.Чл. 165. (1) Прекъсване на обучението се допуска при:
1. тежко заболяване, установено от лекарска консултативна комисия;
2. бременност, раждане и отглеждане на дете до тригодишна възраст;
3. неуспешно полагане на определен от факултетния съвет брой изпити от предходната учебна година;
4. наличие на други важни причини, които възпрепятстват изпълнението на учебните задължения.
(2) Прекъсване на обучението за срок до две години се допуска и при частичното му продължаване в
чуждестранен университет при успешно завършен първи курс.
(3) Срокът на прекъсване на обучението не може да бъде повече от 4 години за студенти от образователно-
квалификационна степен „бакалавър“ и 2 години за студенти от образователно-квалификационна степен
„магистър“, а за докторантите повече от 2 години.
(4) Прекъсване на обучението по ал. 1, т. 1, 2 и 4 и по ал.2 се разрешава от Ректора по предложение на декана
въз основа на молба от студента или докторанта, към която се прилагат документи, удостоверяващи наличието
на основание за прекъсване. Редът и сроковете на молбите по този член се определят със заповед на Ректора.
(5) След изтичане на срока на прекъсването студентът или докторантът продължават своето обучение в
съответствие с действащия в момента на възстановяването учебен план.
Прав ли съм?На основание чл. 165 /1/ и /2/ от Правилника за устройството и дейността на СУ “Св. Климент Охридски” и във връзка с чл. 32, т. 4 от ЗВО, моля да ми разрешите да прекъсна ............. /курс/ за учебната 200....../200........ година по следните причини
Поздрави
- Iukwim
- В началото бе словото
Прекъснах по лични причини. 
Не е страшно, инспекторката ти преглежда документите и ти бие печата, който има да го прави, да побърза до 15-ти.
Не е страшно, инспекторката ти преглежда документите и ти бие печата, който има да го прави, да побърза до 15-ти.
- Boby_Gada
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Курс: първи
Прекъсване
Здравейте аз съм 2-ри курс и съм с 2 невзети изпита от 1-ви и 1 от 2-ри. Ако не ги взема няма да мога да запиша 3-ти и ще се наложи да прекъсна. Някой може ли да ми обясни какво точно става при прекъсване поради невзети изпити. Губят ли се студентски права? Губи ли се право на общежитие? Губи ли се право на плащане на здравни осигуровки от университета? Плаща ли се семестриална такса повреме на прекъсването? Има ли други опции пред мен освен прексването ако не успея с изпитите? Гледах други теми но нямаше много информация или поне аз не успях да открия.
- thegirl
- Легендарен флуудър
- Курс: семестриално завършил
Re: Прекъсване
Здравей, всъщтност може и да не прекъснеш. С 3 изпита може да продължиш, но трябва да си подадеш молба към декана, попитай в отдел студенти как става. А ако прекъснеш, може да посещаваш лекциите и управненията към невзетите изпити, но официално няма да си студент през тази година, когато не си записал.
Бъди себе си, има достатъчно други хора. 
-
bubo
- От дъжд на вятър
- Курс: втори
Може с 3 невзети наистина, но последно май го направиха да са само от предишния курс...тоест 3ти курс не може да запишеш с невзет от 1ви. Не съм съвсем сигурен обаче, така че се обади да питаш по добре 
- Boby_Gada
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
- Курс: първи
мерси за информацията
- Тодорът
- Да живей словото
- Специалност: Информационни системи
- Курс: трети
- Обратна връзка: