Спортът ставал задължителен за всички, обнародвано с ДВ...?

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Спортът ставал задължителен за всички, обнародвано с ДВ...?

Мнение от Norwegian Wood »

Така. Първо се извинявам, че пускам нова тема, както и че я пускам тук, а не във ФКНФ раздела, ама е достатъчно важно, та ще се радвам бързо да ми отговорят, за да знам дали да тръгна да издирвам телефонните номера на разни хора, които водят спорт. ;-)
Хора, които са ходили на откриването на ФКНФ вчера, ми казаха, че един от ръководителите на департамента по спорт бил обявил, че спортът ставал абсолютно редовен предмет, смятал се във всички балове, както и че който нямал хорариум, съответстващ на 4 години спорт (не помня колко там часа) в дипломата, не ще можел да записва магистратура и да получи "европейски призната" (втф?) диплома. Казаха ми, че това вече било обнародвано в Държавен вестник.
За ФКНФ спортът (досега) не е(беше) задължителен. Както и за други факултети и специалности.
Някой да се включи с информация от първа ръка?
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология, Международни Отношения
Курс: четвърти

Re: Спортът ставал задължителен за всички, обнародвано с ДВ...?

Мнение от La_Contessa »

Бях на откриването на ФКНФ...

Наистина ни обясняваха, но доколкото си спомням трябвало да имаме 2 оценки по спорт, за да запишем магистратура..... в чужбина
Колегите да ме поправят или допълнят :albino: :albino:
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

И аз съм го чувала това, че трябва да имаш покрит определен хорариум по спорт, за да ти разрешат да запишеш магистратура след бакалавъра. Но не съм се интересувала по-подробно, нито съм ровила правилници, закони и т.н.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Хм, дори и да е така, доколкото знам, нямат право да прилагат нещо със задна дата :shock: , т.е., Норвежецо, ти си влязъл, когато законът е бил еди-си-какъв, така че при едно такова обнародяване ще важи само за випуските напред.
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Мнение от george.merlin »

MERCES_LETIFER написа:Хм, дори и да е така, доколкото знам, нямат право да прилагат нещо със задна дата :shock: , т.е., Норвежецо, ти си влязъл, когато законът е бил еди-си-какъв, така че при едно такова обнародяване ще важи само за випуските напред.
Точно така. Поправките в закони, наредби и други документи не могат да се прилагат със задна дата. Това ще важи за сегашните първокурсници. Тоест за мен :D
thamara
В началото бе словото

Мнение от thamara »

Сигурно ли е, че изискването за двете години спорт, е валидно само за магистратурите в чужбина? Има толкова много слухове, че накрая човек се обърква и не знае на кое да вярва и на кое не.... :oops:
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

george.merlin написа:
MERCES_LETIFER написа:Хм, дори и да е така, доколкото знам, нямат право да прилагат нещо със задна дата :shock: , т.е., Норвежецо, ти си влязъл, когато законът е бил еди-си-какъв, така че при едно такова обнародяване ще важи само за випуските напред.
Точно така. Поправките в закони, наредби и други документи не могат да се прилагат със задна дата. Това ще важи за сегашните първокурсници. Тоест за мен :D
Да, бе то това уж беше така и за таксите, ама йок
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
wtf
Драскач
Специалност: Социология
Курс: втори

Мнение от wtf »

Не знам за ФКНФ, не знам и да има промени тази година, но миналата попитах специално инспекторката на моята специалност във ФФ, дали тия слухове за задължителни поне 2 години спорт, за да можеш да запишеш магистратура където и да е, са верни и тя ми се разкрещя кой ми бил наговорил тия глупости и че било ясно, че не е вярно... За първи път чувам, че е изискване за магистратура в чужбина. В повечето държави дори няма такова нещо, като задължителен спорт в университета, камо ли с оценка и присъствия и т.н... :scratch: А и ако за чужбина е било изискване, то е било и преди да го приемат тоя закон, ако има такъв... Не знам, звучи ми мноооого съмнително и странно... :bounce: :roll:
I speak sarcasm as a second language.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Ох, правят го за кредитите бе хора.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
ilijap
В началото бе словото
Специалност: Νεοελλινικη φιλολογια
Курс: първи

Мнение от ilijap »

Мнението е изтрито
Последно промяна от ilijap на 03 Окт 2009, 13:49, променено общо 1 път.
I am the holder of decency and dignity in this show!
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мила написа:
george.merlin написа:Точно така. Поправките в закони, наредби и други документи не могат да се прилагат със задна дата. Това ще важи за сегашните първокурсници. Тоест за мен :D
Що да е йок? Факт е, че ние плащаме по-малко, отколкото приетите след нас. Е, има ръст всяка година, но това е друго. :roll:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Напротив, не плащаме по-малко. За всички е едно и също. Миналата година специалност телекомуникации в Ту е била примерно 250лв, сега е 400лв.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Хм... аз съдя по това, че наскоро си говорих с едно момиче от моята специалност, втори курс (аз съм четвърти) и тяхната такса е по-висока.
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

MERCES_LETIFER написа:
Мила написа:
george.merlin написа:Точно така. Поправките в закони, наредби и други документи не могат да се прилагат със задна дата. Това ще важи за сегашните първокурсници. Тоест за мен :D
Що да е йок? Факт е, че ние плащаме по-малко, отколкото приетите след нас. Е, има ръст всяка година, но това е друго. :roll:
Така е, да.
MERCES_LETIFER, която е 4 курс и е приета две години преди мен, плаща по-малко от мен (дето ме приеха лани). И 4 курс в моята специалност сигурно плащат по-малко от мен и колегите ми.
Тези, приети преди 2007/08, плащат по-ниски такси. :)
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Аз не плащам по-малко, записах се със семестриална такса 175 лв преди три години, а сега плащам 231 лв, колкото е цената и за първокурсниците. И не ми е много ясно защо за едни има заварено положение, за други не, ако може някой да обясни, как точно стоят нещата. И това за спорта ми се вижда доста неприятно, дано да не ми се налага да записвам, че :pale:
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”