Първокурсници 2009/2010

Подфорум към Факултета по журналистика и масова комуникация

Модератор: Шепот

Публикувай отговор
T1000
В началото бе словото
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Първокурсниците :)

Мнение от T1000 »

george, какво му е на компютъра? Ако не е по хардуера може и да не се налага да олекваш финансово :)
Аватар
george.merlin
Драскач
Специалност: книгоиздаване
Курс: трети

Мнение от george.merlin »

Ами да, май е хардуерен проблемът. Нещо с твърдия ми диск. Уиндоус ХП не иска да се включи. Всъщност проблемът е по-отдалече. Забелязах в биоса, че едно поле се е променило. Сега ми пише hdd password frozen. А пък не съм слагал парола на тв. диск. Буут секторът се стартирва, уиноуса започва да зарежда и в момента, който би трябвало да ми изпише "Welcome" показва нещо от рода на "Windows had been shut down to prevent danage to your system.... This may be because a virus or hard drive problem и т.н.". Сканирах твърдия диск, наистина имаше проблеми, но уж се оправиха. Но пак не работи. Затова пробвах да възстновя някой от бакъпите си. Използвам Acronis. Възстановява всичко, вкл. и MBR на Track 0, но пак не работи. След това изтрих този дял, създадох го наново и пак ресторнах бекъпа. Това елиминира всякъкъв вирус, ако е имало такъв.

Сложих си Windows 7 Ultimate. С него работи. Тоест стратирва се операционната система. Тоя уиндоус обаче не ми върши работа. Програмите ми за дизайн и друг помощен софтуер не бачкат на тая съвсем нова ОС. Сега си сложих Виста. На нея поне мога да подкарам програмите за дизайн. Помощните ми програми обаче отказват да се инсталират на Вистата, дори и с Сompatibility windows xp SP3 (с който бях)

Така че не знам какво да правя. Помощните ми програми са важни, особено локалния ми PHP и MySQL сървър.

Някой да има идеи?

P.S. Шепот, знам, че това е огромен офтопик. Няма да се повтори.
Аватар
george.merlin
Драскач

Ок, никой не е имал такъв проблем. Благодаря все пак за заинтересоваността на някои колеги. :wink:
T1000
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от T1000 »

Това е по-скоро софтуерен проблем, но на по-ниско ниво. Тоест при буут секторите нещо се е било оплескало и вероятно от там идва проблемът.
А за Windows 7 Ultimate има съвсем легален и безплатен виртуален XP, където можеш да си качиш програмите, които не работят под 7, и да си работиш напрактика под XP с тях :) Единствената уловка е, че процесорът ти трябва да поддържа виртуализация на хардуерно ниво и тя да е пусната от биос.

http://www.microsoft.com/windows/virtua ... nload.aspx
Аватар
george.merlin
Драскач

Не, не поддържа виртуализация. Сега ще си карам с Вистата, пък някой ден ще си купя нов хард, ако отново ми направи проблем нещо. На някои от програмите си намерих версии за Виста, така че почти всичко е ОК вече. Благодаря, T1000
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Да взема да покажа тна ас. Пиперков разпечатка от тази дискусия, за да ви освободи направо от изпит :lol:

За колегите от сепциалност Журналистика (след разговор с асл Пиперков) - В ПОНЕДЕЛНИК СЕ ПОЯВЕТЕ ВСИЧКИ НА УПРАЖНЕНИЕТО ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ, ТОГАВА ЩЕ БЪДЕТЕ РАЗПРЕДЕЛЕНИ ПО ГРУПИ ЗА УПРАЖНЕНИЯТА ПО ТОЗИ ПРЕДМЕТ
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Доколкото помня и при Книгоиздаването е същата процедурата - първия път се изсипете всичките, пък той ще си ви каже. Освен ако допреди това не достигне някаква друга информация до вас. Ако не :arrow: тъй действайте. ;)
Аватар
Soraya
Пишете, о, братя
Специалност: PR

Мнение от Soraya »

bvz написа:В ПОНЕДЕЛНИК СЕ ПОЯВЕТЕ ВСИЧКИ НА УПРАЖНЕНИЕТО ПО ИНФОРМАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ, ТОГАВА ЩЕ БЪДЕТЕ РАЗПРЕДЕЛЕНИ ПО ГРУПИ ЗА УПРАЖНЕНИЯТА ПО ТОЗИ ПРЕДМЕТ
Същото се отнася и за колегите от ВО във Вторник.
Щастието е единственото нещо, което човек може да раздава без да притежава.
Аватар
george.merlin
Драскач

Колеги, имам следния въпрос: Аз съм от специалност книгоиздаване. Мога ли да посетя часове на преподаватели от други специалности? По-конкретно искам да посещавам лекциите на проф. дфн. Христо Кафтанджиев. Той преподава на ПР-ите. В понеделник имат лекция и упражнение. Кого трябва да питам и мога ли да посетя не само лекцията, но и упражнението?

Иоще един въпрос: Имам занятие в понеделник до 18,00 часа. Занятието на ПР-ите с г-н Кафтанджиев е от 17,00, т.е. ако отида ще закъснея. Това дали е проблем?
Аватар
george.merlin
Драскач

Неуважително е да, но не съм закъснял защото се пилея по барчета, а защото имам друго занятие. Това е уважителна причина, поне според мен. И все пак, трябва да говоря с професора предварително, нали?
Аватар
george.merlin
Драскач

Ми не знам, писах му преди малко един имейл с молба и обяснение. Дано го отвори утре и ми отговори.... :roll:
Аватар
george.merlin
Драскач

Хм, проф. Кафтанджиев ми отговори на имейла. Разрешава ми. Толкова се радвам, толкова детински и искрено, все едно съм на 10 годинки.... :lol:
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

:lol: Лек проф. Кафтанджиев винаги са ибли много полезни и нитересни едновременно :)

Ь по принцип имаш правото да посещаваш всички лекции във Факултета и в Университета, но винаги е добре предварително да говориш и с преподавателя :cheers:
Аватар
NikTa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

И на мен ми се ще(ше) да посещавам лекциите по социална психология, обаче се застъпват на 100% с нашите по социология... А разликата е голяма между другото. Поне на теория де, на практика не знам какво и как преподават.. :lol:
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
george.merlin
Драскач

Потърси приятелче от въпросната специалност и си менкайте записки. Стига да намериш достатъчно отзивчив и добър колега. Успех!

Edit: А, Велина, това ти ли си? Аз съм Георги от записването. Уча социална психология. Мога да ти услужа със записки, доколкото успея да запиша. За съжаление не успявах да запиша всичко в училище... :roll:
Публикувай отговор

Обратно към “ФЖМК”