София - Транспорт.

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Armin^^
Танцуващия с клавиатури
Курс: четвърти

Re: София - Транспорт.

Мнение от Armin^^ »

Ъъъ, в неделя ще ми се наложи да стигна от централна гара до дружба 2, искам да попитам дали 404 би ми свършило работа, до Кауфланда в дружба 2 трябва да стигна.
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Променят временно маршрутите на 2 тролейбусни и 2 автобусни линии:

Изображение

От 06.00 часа на 03.10.2009 г. до 04.00 часа на 05.10.2009 г. се забранява влизането на пътни превозни средства през кръстовището ул. "Найден Георгиев" -ул. "Макгахан" - ул. "Родина" (ул. "Ангел войвода"), съобщиха от Столична община.

От 04.30 часа на 03.10.2009 до 04.30 часа на 05.10.2009 г. се променят маршрутите на тролейбуси, обслужващи линии 2 и 4 и маршрутите на колите, обслужващи автобусни линии 85 и 100, съобщава агенция Фокус.

Маршрутът на тролейбус № 2 - в посока ж.к. "Хаджи Димитър" се скъсява до кръстовището бул."Владимир Вазов" - ул. "Острово".

Тролейбусите по линия №4 в посока ж.к. "Хаджи Димитър" ще се движат по бул. "Владимир Вазов" под моста по ул. "Бесарабия”, ул. "Витиня" , бул. "Владимир Вазов" и по маршрута си.

Автобусите, обслужващи линия 85 в посока ж.к. "Хаджи Димитър" ще се движат - от ул. "Ген. Липранди" по ул. "Острово", бул. "Владимир Вазов", ул. "Васил Кънчев" и по ул. "Теофил Ганев" до крайна станция. В посока кв. "Връбница" автобусите ще се движат от крайна станция по ул. "Гинци", ул. "Ангел Войвода", ул. "Васил Кънчев", бул. "Владимир Вазов", ул. "Острово", ул. "Макгахан", ул. "Уошбърн" и по маршрута си

Автобусите по линия 100 ще се движат от ул. "Резбарска" по ул."Васил Кънчев", бул."Владимир Вазов" по маршрута двупосочно.

Източник: http://www.actualno.com/index.php?act=n ... &id=263845
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
dataghost
Да живей словото
Специалност: КН
Курс: втори

Мнение от dataghost »

Добре, аз да питам - къде е врътката? Всички билетчета изглеждат еднакви, не съм видял някъде да пише дата, час, от кое гише е издадено... а пише еднократно да се използва.

Мога ли аз, като си перфорирам билета, да хвана друг градски транспорт със същия билет? Не може да е така оставено, как могат да те хванат ?
Blue is the colour, football is the game
We're all together, and winning is our aim
So cheer us on through the sun and rain
'cause Chelsea, Chelsea is our name
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

dataghost написа:Добре, аз да питам - къде е врътката? Всички билетчета изглеждат еднакви, не съм видял някъде да пише дата, час, от кое гише е издадено... а пише еднократно да се използва.

Мога ли аз, като си перфорирам билета, да хвана друг градски транспорт със същия билет? Не може да е така оставено, как могат да те хванат ?
Първо - час и дата пише на машините, които са сложени в трамваите и тролейбусите;
Второ - на всички перфоратори комбинацията от дупки е различна, така че като си перфорира билета контрольора или като вземе току що перфориран, той вижда каква е тая комбинация и следователно - търси същата. Не можеш да си пътуваш с един и същ билет, веднага ще ти кажат, че тоя билет не е перфориран тук.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
La_Contessa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Италианска филология, Международни Отношения

Мнение от La_Contessa »

Абе тия кво правят с моите 2 ,4, 85 ???? :(
" ...тая трагедия на естествения свят, която е трагедия само за ония, които умират в борбата. За онези, които оставаха живи, тя не беше трагедия, а тържество на осъщественото желание."
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Victoria написа:
FloWersOfEviL написа:
Victoria написа:Мисля, че на билета някъде пише дата и евентуално час.
Е, ти може цял ден да се возиш ха-ха
В новия участък не е точно така. В стария - да. :D
Как тъй?
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

FloWersOfEviL написа:
Victoria написа:
FloWersOfEviL написа:
Как тъй?
Ами в стария участък имаш РУУР, а в новия УРРУ, където Р = релса, У = участък за чакане. Във втория случай няма как да пресечеш линията, за да чакаш на метрото от другата страна.
Изображение
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Victoria написа:
FloWersOfEviL написа:
Victoria написа:
FloWersOfEviL написа:
Как тъй?
Ами в стария участък имаш РУУР, а в новия УРРУ, където Р = релса, У = участък за чакане. Във втория случай няма как да пресечеш линията, за да чакаш на метрото от другата страна.
Мдам, и аз така предположих. За да минеш от другата страна, трябва да излезеш от метрото и съответно пак да дупчиш. Това е много неудобно ако в бъдеще например трябва да се прекачиш. Мдам.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Или ако объркаш посоката...
Изображение
Аватар
chaplata
Танцуващия с клавиатури

Мнение от chaplata »

allshallperish написа:
dataghost написа:Добре, аз да питам - къде е врътката? Всички билетчета изглеждат еднакви, не съм видял някъде да пише дата, час, от кое гише е издадено... а пише еднократно да се използва.

Първо - час и дата пише на машините, които са сложени в трамваите и тролейбусите;
Второ - на всички перфоратори комбинацията от дупки е различна, така че като си перфорира билета контрольора или като вземе току що перфориран, той вижда каква е тая комбинация и следователно - търси същата. Не можеш да си пътуваш с един и същ билет, веднага ще ти кажат, че тоя билет не е перфориран тук.
Дори на превозните средства от една и съща линия има различна комбинация от дупки. Освен това, дори да запомните точния номер на превозното средство и да си запазите билета за следващо возене в него, няма да имате успех. На всеки месец средно се сменя комбинацията във всяко превозно средство от авторизирани лица от ЦРП.
Аватар
chaplata
Танцуващия с клавиатури

Мнение от chaplata »

Victoria написа:
FloWersOfEviL написа:
Victoria написа:
FloWersOfEviL написа:
Как тъй?
Има начин. На всяка метростанция от "новия" тип има оставена пътечка зад касата/информацията, веднага преди изходите. Там няма кой да те таксува и така минаваш от другата страна. За Жолиото, ГМ Димитров и Младост 1 съм сигурен.
Аватар
mize
В началото бе словото
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от mize »

А може ли някой да ми каже от СУ какво трябва да си хвана, за да стигна до хотел Плиска :oops:
Аватар
_sonrisa_
Флъдзила
Специалност: Право

Мнение от _sonrisa_ »

От спирката, която е пред Ректората ( тази на павираната улица - Шипка се казва) хващаш 280 или 306 :)
Друг вариант е да походиш пеша до Орлов мост, откъдето можеш да хванеш мнооого автобуси и тролеи : освен посочените 280 и 306, също и 204, 604, 213, 214, 305, 76 ( това от автобусите) и 4,5,8,11 от тролеите ( тролеите имат малко повече спирки докато стигнат до Плиска, но предполагам ще се ориентираш като си видиш спирката :))
Поздрави!
Аватар
mize
В началото бе словото
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от mize »

Ами честно казано не знам дали ще се ориентирам, когато си видя спирката, защото май не съм ходила там до сега или ако съм ходила не съм обърнала внимание. Общо взето ще е забавно в понеделник :) :lol: :lol:
Мерси за инфото иначе :) и аз си мислех за 280 и 306, но исках да съм сигурна. :roll: :)
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

mize написа:Ами честно казано не знам дали ще се ориентирам, когато си видя спирката, защото май не съм ходила там до сега или ако съм ходила не съм обърнала внимание. Общо взето ще е забавно в понеделник :) :lol: :lol:
Мерси за инфото иначе :) и аз си мислех за 280 и 306, но исках да съм сигурна. :roll: :)
По спирките има табла с маршрутите на минаващите автобуси, които ще ти помогнат да се ориентираш.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”