Строго конфиденциалните разговори на Етнолозите!

Подфорум към Историческия факултет

Модератор: sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Re: Строго конфиденциалните разговори на Етнолозите!

Мнение от Zahariev »

Еми....въведоха ни , а вече те ще си кажат как им се струваме :)

The names of the future are stamping of impatience.
smeshko
Паисий

Мнение от smeshko »

"Проблемът е, че повечето хора, когато дойдат от малкия в големия град не искат да приемат култура или да научат нещо, а искат да пренесат своя бит и светоусещане, което е деструктивно."

Хареса ми наистина много :) Типично в етноложки дух. Иначе верно как мина посрещането , че вече втора поредна година го изпускам... мразя да съм на работа
In vino verittas
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

Малък рус дзвон написа:Хора, пишете утре като мине откриването, че ние тук малко изолираните ще изпуснем въвеждането на новия първи курс.
Криси, посрещнахме ги подобаващо, втори курс се бяха постарали :))) Пак много народ приети, все пак са по малко от вас де:))) Джени си прожектира филма за Египет. Тепавичаров разказа малко смешки:))) И после... малките постояха малко, тръгнаха си, а ние останахме да пием :)))))))))))) Както обикновено се случва, ще се навикнат и те с времето;))) Впрочем вие нали почти половината сте нанякаде, та от вашия курс малко хора имаше, добре че е Ценко да ви отсрами:)))
vanityfair
В началото бе словото

Мнение от vanityfair »

Имах си аз Джени да не си покаже филма точно когато ни няма : ( и се намерило кой да ни отсрами... поне по снимките които гледах 2 курс добре са се представили с посрещането : )
Sometimes there is so much beauty in the world, I feel like I can't take it.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

smeshko написа:"Проблемът е, че повечето хора, когато дойдат от малкия в големия град не искат да приемат култура или да научат нещо, а искат да пренесат своя бит и светоусещане, което е деструктивно."

Хареса ми наистина много :) Типично в етноложки дух. Иначе верно как мина посрещането , че вече втора поредна година го изпускам... мразя да съм на работа

Ами истина е :) .

Посрещането от 2ри курс, беше на ниво :P

Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

Zahariev написа:Проблемът е, че повечето хора, когато дойдат от малкия в големия град не искат да приемат култура или да научат нещо, а искат да пренесат своя бит и светоусещане, което е деструктивно."
Аз имам по-друго мнение. Ако тр да подходим малко по-етноложки (хехехех, професионално изкривјаване) не6тата са по-сложни от това, което сматаш ти. хубаво е, че не обобшаваш, че лично 6тјах да се засегна иначе:))))) така се случи, че повечето от сазнателниа ми живот е минал в един мн малак град;))))) Ta на темата - като доидат хората от малкиа град, те приемат каултурата на големиа и оше как, само дето ја адаптират. получава се един мн интересен микс, както биха казали социолозите - хибридна култура :lol: А и техната култура променја столицата. Абе мн е интересна темата и е една от големите теми в етнологиата - проблематиката, сварзна с урбанизма и градските изследваниа е мн актуална все о6те и то не само в Бг, тук даже сме малко назад с изследваниата - етнолозите мн малко са се занимавали с това, има малка група социолози, които са работили малко повече. така че, ако се заинтригуваш по-нататак в процеса на следването си - може да излазат мн. интересни не6та и хубава тема и поле за работа :salute:
Аватар
Малък рус дзвон
В началото бе словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

Мнение от Малък рус дзвон »

Колеги, я споделете как мислите да прекарате 8-ми декември. Организирали ли сте нещо? Къде?
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

drakusa написа:
Zahariev написа:Проблемът е, че повечето хора, когато дойдат от малкия в големия град не искат да приемат култура или да научат нещо, а искат да пренесат своя бит и светоусещане, което е деструктивно."
Аз имам по-друго мнение. Ако тр да подходим малко по-етноложки (хехехех, професионално изкривјаване) не6тата са по-сложни от това, което сматаш ти. хубаво е, че не обобшаваш, че лично 6тјах да се засегна иначе:))))) така се случи, че повечето от сазнателниа ми живот е минал в един мн малак град;))))) Ta на темата - като доидат хората от малкиа град, те приемат каултурата на големиа и оше как, само дето ја адаптират. получава се един мн интересен микс, както биха казали социолозите - хибридна култура :lol: А и техната култура променја столицата. Абе мн е интересна темата и е една от големите теми в етнологиата - проблематиката, сварзна с урбанизма и градските изследваниа е мн актуална все о6те и то не само в Бг, тук даже сме малко назад с изследваниата - етнолозите мн малко са се занимавали с това, има малка група социолози, които са работили малко повече. така че, ако се заинтригуваш по-нататак в процеса на следването си - може да излазат мн. интересни не6та и хубава тема и поле за работа :salute:

Колега, чак сега видях какво сте писал.

Погрешно сте ме разбрал ;) . Идеята е не за забравянето на традиций и т.н. , а за културата им като начин на говорене, на живот и т.н. . ;)

Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

Ами пак си е до човек, да ти кажа, и до възпитание определено. А и аз точно за културата говоря - и като говорене, и като всекидневие:) Принципно си прав в някаква степен, но не напълно, прекалено опростенческо звучи така. Подшушни на Росен Гацин, председателя на етноложкото сдружение, да спретнете една сбирка за дебат на тази тема, би било интересно ми се струва;) Аз за съжаление следващите три месеца ще съм извън България, ама това няма значение, важното е да има някакви етноложки активности
Аватар
W140
От дъжд на вятър
Специалност: Етнология
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от W140 »

някой знае ли какво е свршувачка? думата е македонска :roll: :roll:
gletcher
Постоянно присъствие

Мнение от gletcher »

Годеж? :roll:
Аватар
etnolojka:)
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от etnolojka:) »

Колеги, някой от вас има ли представа кога ще е изпита по турски или поне как протича? :shock:
Не си давай много зор,най-хубавите работи се случват,
когато най-малко ги очакваш!При мен има чар и красота,при мен има сила и изражение,не мисля логично,а динамично,живея живота така както ми харесва,живея за удоволствието,защото съм направена от него!
Публикувай отговор

Обратно към “ИФ”