Какво предпочитате секс без любов или любов без секс?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване
Курс: завършил

Re: Какво предпочитате секс без любов или любов без секс?

Мнение от inc »

Ок, парите могат да ти купят секс, внимание, но не могат д ати купят ЛИБОФФ. Според мен едно на милион е да остарееш с даден човек и пак да сте влюбени. Защото страстта е час от любовта. Та любовта не е кеф доживот. Както Захариев каза, остават други неща после... Навик, привързаност, уважение...
Човек не разчита на секса. Аккто и "случаен човек" е много относително понятие. Аз говоря за такъв, в коготото не си влюбен. Пък и никой не изключва варианта "сам да си помогнеш". Това просто удължава естествения праг, който аз назовавам "твърде дълго". Той обаче си е строго индивидуален. Не се наемам да определям кому по колко.
В този смисъл, Мира, ок. Може. Но мисля, че търсиш по-скоро г-н Фройд. :D Не уцели човека. Ели, аз ли съм първия човек, дето го е казвал това? :wink:
Creating memories...
Nankuranaisa.
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Явно е различно според човека. За мен любовта не може да се замени с друго, защото тя е много неща. Страшно много. Не само като чувства, но и като ефект върху човека. И не мисля, че моментът, в който не се замисляш за живота (сиреч семейство, деца, остаряване) без любимата (или любимия) е приятен навик.
А може и аз да съм дефектен, та не примирам за секс. Сексът е бонус към любовта. Още едно хубаво нещо, което двама души да правят заедно, за да си доставят удоволствие. И не мога да правя секс с някоя, без първо да съм се влюбил в нея. Затова за мен секс без любов не може. А любов без секс може. И то за неограничен период от време.
Да го кажем така. Сексът без любов е като цвете във ваза. Цветето е хубаво, ама увяхва и го хвърляш. А ако вазата е връзка, водата се размътва. Сексът с лбов е като цвете в саксия. Пак е хубаво, живо, издържа дълго, може да станат няколко или да поникнат други хубави в тази саксия (сиреч връзката, която може да подхрани много неща). Да, любовта без секс е като празна саксия, но кой знае, все някой ден може да поникне нещо. Докато във вазата освен някой мухъл да плъзне или да се удави муха...
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
Ivo Penev
Легендарен флуудър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от Ivo Penev »

хаха,Лорд Носферату,много добре казано ;)
memento mori
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Лорд Носферату написа:...
[*с особена гордост*]: Това, дами и господа, е брат ми. :bow:s
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Да, подкрепям. Mного старовремски и правилен начин на мислене. Повече от приятно е да четеш такива мнения. Поздрави! :)
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Лорда ни размърда мозъците с тия сравнения :P . Аз съм "за".
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Aбе, секс без любов си е живо ебане. Какво по-хубаво? ;)
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

ники написа:Aбе, секс без любов си е живо ебане. Какво по-хубаво? ;)
Секс с любов, ест :mrgreen:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
shubi
Пишете, о, братя
Специалност: Логопедия
Курс: втори

Мнение от shubi »

Лорд Носферату, необичайно изказване за мъж- но ... красиво =)

П.П Аз се отказах да вярвам в думи като любов и т.н... Пък да видим кога ще цъфне "принца"...
Love Is A Feeling... Give It When I Want It.... 'Cause I'm On Fire... Quench My Desire... Give It When I Want It..
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Catherine написа: Много по-лесно е да хванеш мангизите или някоя случайна бройка с вагина...
С мнението ти като цяло съм абсолютно съгласен, но с тая мисъл никак. Значи било по-лесно да изкарваш достатъчно пари, за да си купуваш дадена бройка блага, който те задоволяват, отколкото да зациклиш над себе си и да се задоволяваш и храниш чрез и от хората - ем не не мисля. Защото правенето на пачки също е занимание, което иска мисъл, увереност, вътрешен мир и прочие благинки, които не се отдават на всеки. Всеки задоволява потребностите си от любов, топлина и прочие, както намери за добре и както му се отдава. Това кой колко изпуска е чисто субективен въпрос и е нормално всеки да си мисли, че неговия възглед е по-добър и по-верен. Идеята ми е, че няма лесно щом нещата опрат до получаване на любов и интимност под каквото и да е форма, защото това е едва ли не най-съкровената човешка потребност.

За намирането на случайна бройка с вагина (поддържана и безплатна) - не, не е лесно, от мъжка гледна точка. Ако ти обаче си търсила и си успяла лесно, бих се съгласил :salute:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Лорде, с този пост със сигурност си уреди секса тая вечер ;)

А сега сериозно? :mrgreen:
Аватар
shubi
Пишете, о, братя
Специалност: Логопедия

Мнение от shubi »

И аз си мислех да напиша,че сега много девойки от форума, ще са му навити.. ама реших да се въздържа..., но ... pora_e_priqtel винаги може да ме подтикне към простотия :)

Хайде наистина сериозно :) :alien:
Love Is A Feeling... Give It When I Want It.... 'Cause I'm On Fire... Quench My Desire... Give It When I Want It..
Аватар
Дъждът върху лицето
Стенограф
Обратна връзка:

Мнение от Дъждът върху лицето »

Аз пък не мисля, че секса е бонус към любовта. Как ли пък не :lol: Не мога да си представя да съм ИСТИНСКИ влюбена в някого без да съм правила секс с него. Може да харесвам някого, ама ако не ми пасва в леглото със сигурност ще го разлюбя. Любовта без секс е мъчение, не мога да приема такава връзка, освен ако обстоятелствата не го налагат за определено време (месец, два примерно). И все пак секс без любов не значи само секс за една нощ. Може да го правиш и с човек, който много харесваш и уважаваш, но не обичаш или все още не обичаш и ако приемем теорията, че няма истинска любов без секс, то всеки секс по начало е без любов. Естествено има и много изключения, аз все пак говоря за себе си. :wink:
Nel silenzio che ci avvolge
sento che tu stai tremando
ed io ti accarezzo piano
con il palmo della mano,
con la mano nella mano mano.
Аватар
Catherine
Летящите Пръсти
Специалност: Нордистика

Мнение от Catherine »

Плазмодий, в конкретния случай визирах по-скоро паразитизма, който е много популярен напоследък. Просто не съм се изяснила достатъчно. Иначе съм съгласна, че да се изкарват добри пари е трудна работа. Но примерно една мацка, която си вика "Абе важното е секс и пари да има, любовта не ме интересува" и си хваща някое богаташче да и плаща сметките... Това беше по въпроса на мястото на парите до секса и любовта и евентуалната заменимост на любовта от парите. А по отношение на вагините - стига да знае къде да търси, всеки мъж може да си осигури някоя. Е, сега, ако има претенции да е Мис Свят, може и да не го огрее, ама ако е толкова закъсал, винаги има достатъчно прости и лесни жени, които не само не чакат да ги убеждаваш, ами директно те налазват. Ама това ако си отчаян и не подбираш, естествено. :lol:

А по отношение на поста на Дъждът върху лицето - и за мен сексът е много важен в рамките на една връзка обаче. Аз не мога да започна връзка без да съм влюбена в съответния човек. Не мога да правя секс, ако не съм сигурна в съответния човек и в чувствата си към него. Съответно не мога първо да правя секс, да се влюбя и да започна връзка, нито да правя секс, да започна връзка и в края на краищата да се влюбя - в тази последователност. Любовта при мен идва на първо място в последователността на нещата. Аз се влюбвам, обмислям, правя крачката, после започвам връзка. След известно време вече идва ред на секса, но предпочитам първо да си изживея невинния трепет и нещата да стават постепенно в момента, в който усетя, че съм напълно готова. С две думи - не обичам да бързам, мисля, че така ми е по-добре на мен самата. ЧУвствам, че взимам най-хубавото от всеки етап на връзката без да бързам с нищо.
На вашето внимание, филм с мое участие: http://www.vbox7.com/play:6a525628
http://predi13.pernik-bg.com/
Изображение
Аватар
Polina_Nikolova
От дъжд на вятър
Специалност: Медицина

Мнение от Polina_Nikolova »

Catherine, :cheers: страхотен начин на мислене, много по-логично и привлекателно ми звучи от всички останали мнения до сега :) Напълно подкрепям :bounce:
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”