Романтика, що е то?

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Аватар
Etiainen
Легендарен флуудър
Специалност: икономика (+английски)
Курс: семестриално завършил

Re: Романтика, що е то?

Мнение от Etiainen »

Метъл, я :cheers:
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.

Моето творчество - Windy Sunset's Creations :D
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Разни хора, разни идеали. :wink:
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Е, трябва да е подходящият метъл :Р
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

Лорд Носферату написа:Е, трябва да е подходящият метъл :Р
E, що? Винаги можеш да пуснеш някъв ужасен дет или грайнд :mrgreen: .

Боби, ти къде се загуби?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

pora_e_priqtel написа:Како, още ти завиждам благородно за секса на фона на Рамщайн :D
Порчо, не завиждай само на нея. Металът е въпрос на лично възприятие за романитка. Моля, придържайте се към темата.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Мда, метъл :wink:
Neurosis слушахме, на мен си ми беше романтично :)
Ама всеки си има представи, де :)
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология

Мнение от Boleyn »

MERCES_LETIFER написа:Повлияна от заглавието на раздела, реших да ви подпитам:

- Какво намирате за романтичен жест?
- Кое е най-романтичното нещо, което сте правили за половинката си?
- Смятате ли подаряването на цветя и плюшки за ненужна и клиширана лиготия или напротив, бихте се огорчили от липсата им?
- И какво означава в днешно време да бъдеш, "романтична душа"?

Изобщо... какво е мястото на романтиката във вашата връзка?
- За всеки романтиката е различно.За мен е нещо,което той е направил или казал от цялото си сърце,няма значение какво е точно. Също и самото отношение.То се усеща.
- Мммм,посвещаването на стихотворение.Аз не пиша стихотворения за сульо и пульо,така че когато се случи да ме осени вдъхновение,това означава,че съм безкрайно влюбена.Пиша го и после непременно му го показвам.Това дори и преди два дни се случи,но и преди това съм му писала.
- Не би ме огорчила липсата по никакъв начин,но ме радва.Най-много обичам,когато изненадващо ми подари цветя,без повод,без празник,без да ТРЯБВА,без да съм очаквала.Просто се появява на вратата,държи зад себе си рози и простичко казва " За теб,защото си цвете ". Иначе по плюшени играчки не си падам,но зависи от кого са подарени :mrgreen:
- Това е трудно да се каже.Напоследък хората гордо развяват факта,че не са романтини,все едно е нещо ужасно похвално,все едно са много различни от другите,абе голяма работа си е.
- Хммм...важно място си заема.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Все повече установявам, че виждам романтика във всеки жест, с който човекът ми показва, че го е грижа за мен. А в тия жестове няма нищо помпозно и демонстративно, напротив - съвсем обикновени и прозаични са (някакви абсолютни дреболии, честно).
Май хич не си падам по нещата, които се правят "за пред хората" и като чета отговора си отпреди повече от година, работите не са се променили никак.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право

Мнение от Angel_N »

MERCES_LETIFER написа:Повлияна от заглавието на раздела, реших да ви подпитам:

- Какво намирате за романтичен жест?
- Кое е най-романтичното нещо, което сте правили за половинката си?
- Смятате ли подаряването на цветя и плюшки за ненужна и клиширана лиготия или напротив, бихте се огорчили от липсата им?
- И какво означава в днешно време да бъдеш, "романтична душа"?

Изобщо... какво е мястото на романтиката във вашата връзка?

Романтичният жест може да бъде нещо малко и същевременно много значимо, което единият прави за другия в една не-толкова романтична обстановка и с това малко да промени смисъла и усещането на това място и въобще на момента за двамата.
Романтичен жест може да е също така нещо абсолютно незначително в подходящата обстановка, с който жест да накараш сърцето на половинката ти да трепти продължително и да усеща пеперудки в корема.

Най-романтичното нещо, което съм правил - не мога да кажа... С бившата ми приятелка имахме много бурна връзка още от началото и си спомням как малко преди да направим месец вече чувствата бушуваха. Беше лято и трябваше да замина за провинцията при баба ми и така се озовахме разделени един от друг за два месеца (два дъъъъъъълги месеца). В навечерието на нашия първи месец аз си говорех с нея по телефона и й казах, че съм направил нещичко за нея, макар и от разстояние. Бях излезнал на терасата и бях наредил много свещички в тъмното и когато ги запалих всички се изписа цифрата 1 в сърце. Заснех го с клипче и й казах, че съм имал един много прекрасен месец и на другия ден й го пратих от един компютърен клуб.

Мнението ми за плюшките се измени, донякъде. Бившата ми приятелка ми подари плюшено мече с подаръче и течен шоколад вътре, заедно с много листчета с разни послания и аз много си го обичам и все още си го пазя. Хубавото му е, че миришеше на нея и много често когато я нямаше то ми напомняше на нея още повече. А аз пък на рождения й ден й подарих едно гигантско плюшено сърце, на което пише "Обичам те". То си е като една гигааантска възглавница и й казах, че искам да я дразни като влезе в стаята, да се чуди къде да го сложи, да й се набива на очи и постоянно да й напомня за мен. Както мечето, оказа се доста сполучлив подарък.

Да си романтична душа в днешно време е свързано и с възрастта. Хората на моята възраст някак избягват задълбочената романтика, тъй като тя има много общо със сериозното обвързване и демонстриране на чувства по особен начин. Не всички, но постоянно чувам как хората ме агитират "да я карам леко, да не се тормозя и да си гледам кефа". Странното е, че усещам романтиката много по-силна точно когато съм в такъв свободен период, в който не съм емоционално обвързан с някого. Така случайните срещи, запознанства и т.н. пак могат да ми окажат влияние. Да си романтична душа има двойствен смисъл за мен. Животът ни е динамичен и романтиката има много и различни лица, стига ние да сме отворили сетивата си за нея, а това е пряко свързано с нагласата (на момента или по принцип) и светоусещането на хората.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Онова, за което малко хора се сещат в днешно време! Тъжно, но факт! :|
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Дори и само поглед. Дори и само мисъл. Дори и само обещание.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мани ти тая работа с обещанията... Или поне внимавай с тях. Това сериозно.
Хиляди пъти предпочитам да ми подаде чаша с разтворен Упсарин, когато сме се прибирали заедно към тях и е видял, че ми е студено, а после да ме гушне, за да ме стопли. Хич и не искам "класическа" романтика и обещания.

Но като оставим това, че се хванах за думите ти леко буквално, си права донякъде. Понякога поглед и докосване, когато имаш нужда от него, са повече от достатъчни, за да ти стоплят сърцето. Понякога.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Под обещание нямах предвид изречение, което започва с "Обещавам..."
Понякога дори и само едно "Ще.." е обещание. Понякога. Рядко. Но е романитика за мен.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Така де, май се разбрахме. Нали? Макар че мен идеята за каквото и да е обещание си ме тревожи не на шега, но явно е въпрос на лично възприятие.
Просто обещанията генерират очаквания. Очакванията предразполагат към разочарования.
В края на ноември
Аватар
inc
Плиний Стари
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от inc »

Както гласеше един великолепен подпис на Прудънс. :mrgreen:
Хм, мисля си, че :mrgreen: най-новото в тая тема е въпросът за възрастта. :D
1.) Възрастта понякога убива класическата романтика. Т.е. най-захаросания и вид. Или (ако имаме късмет) "зрялата" романтика намира други стереотипи да се проявява.
2.) В този ред на мисли: понякога е странно да видиш пубертети, които да си подаряват "хотелска" романтика а-ла-Вегас; както и да гледам 40 и кусур годишни да с енатискат по спирките и да се мандахерцат с огромни плюшени мечки/жаби/зайци/кучета/сърца/маймунки и пр. :| Е, стига да ги радва, тяхна си работа. На мен лично ми е някак особена тая работа.
И дали практичните неща, с внимание за човека, са истинската и уж-"зряла" (имам предвид връзката, не годините на половинките :wink: ) романтика, или по-скоро жестът се губи ако не е някой откраднат момент, или споменче-прахосъбирачка?

П.п. Този пост беше вдъхновен от малка част от "Бащата на булката", който мернах случайно. :mrgreen:
"Зная, че нямаше да запомня какъв беше тоалеът на Нина, но винаги щях да помня как изглеждаше в този миг/ден."
Creating memories...
Nankuranaisa.
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”