Kristo написа:"Диджей на годината" всъщност е награда на едно списание за електронна музика. Определят най-добър за всеки стил, и накрая една класация за всички стилове, под формата на топ 10. Пример: За миналата година Дейвид Гета е най-добрия хаус-диджей, а в класацията е под номер 3.
"Диджея на годината" почти никога не е този, който прави най-добрите тракове или най-добрите сетове, а този, който се справя най-добре с външни на музикалността събития и неща. Например Армин (сега, никой не искам да засегна, просто такива са ми наблюденията) е Бог на партитата, има си мрежа от продуцентски компании, има си радио шоу с огромен световен рейтинг сред слушателите на този тип музика, но като автор на музикални тракове не ми е направил кой знае какво впечатление (за разлика от Above & Beyond например, чието звучене е най-близко до класическия транс - и мелодик, и ъплифт, даже последния им албум не е баш транс, а нещо като чил-аут, ама това е друга тема). Смисъл, ето го човека, всички го уважават супер много, аз също го смятам за величие по отношение на шоутата, партитата и продуцентството, ама нещо не успява да ме грабне чисто музикантски. Нещо му липсва в траковете, но предполагам просто гони повече комерс звучене. Но сигурно си заслужава титлата. Само дето още не е дошъл в БГ