Не е моя измислица това с "отклоненията"MIND FIELD написа:Абе не мога да разбера едно нещо - защо "отклоненията" се считат за грешка ? И на кое му се вика "отклонение" ? Примерно ако очертавам по-подробно политическата картина във Византия да речем, Арабския халифат и т.н. но си напиша всичко за България по темата,защо пък да ше се смята като грешка ? Не трябва ли да е обратното- да се приемат като бонификация към оценката,защото си навътре с някой допълнителни информаций ?!
как върви подготовката ви по история за КСК 2006?
Модератори: svetlio.varna, Boromir
- ra4e^f
- Форумно зомби
- nrggirl
- Легендарен флуудър
- Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
- Обратна връзка:
каквооо?!? я пак! откога е по-трудно да научиш 10 теми от новата история за УНСС отколкото 30 от цялата история за СУ?!? Това че им изглежда по-разгърнат конспекта, но то е защото се опитват да го насочат по-икономически, не защото изискванията са по-високи...Joker написа:Всъщност в СУ програмата по история е по-малка и по-лесна отколкото в УНСС.
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.
Щастливо безработна!!!
Щастливо безработна!!!
- MIND FIELD
- От дъжд на вятър
ra4e^f ами ако примерно реша да правя някакъв вид сравнения-да речем..мм...кажа,ма тва примерно,че социалните промени в законите на хан Крум относно териториалното статукво на славянските племена в новозавладените земи много напомня на традицията на пасионарност,която срещаме при хуните,т.е. можем да кажем,че българите са я наследили...бла бла бла бла..дъра дъра еи такива... тва пак като супер-дупер грешка ли се смята и ше ми намалят ли оценката? или пък..ако сравня войната на Тервел с арабите и тази на Ханибал и римляните,демек война на изтощение..абе следиш ми мисълта ?
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
аз да претендирам, че мога???казах само, че не е нещо, което не еправено досега...имам един съученик, който ти пише около 20-на листа за 4 часа и половина (не говоря за голем, разкрачен правопис, а за съвсем нормално написана страничка с 30-на реда)...после пичът си проверява и си излиза на контролни (също 5-часови)...когато си знаеш материала и особено на изпит можеш толкова добре да се мобилизираш, че и повече да напишеш...POWER написа:Хаха, когато ми напишеш четирите идеологии за 5 часа и то без да пропускаш нищо важно и задължително... ела да ми се обадиш.
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
съгласна съм, че е по-важна информацията отколкото обема, но в УНСС тема под 5 листа никой няма да ти провери например...а и ти връзваш ли логиката...щом пичът пише около 20 листа с нормален шрифт сигурно изписва много информация а? какво ще кажеш? и сигурно може да вмести в тези 20 листа тия 4 идеологии...май така а? и те уверявам, че същия тоя пич може да седне и за 5 часа да ги напише...и си съдирай каквото искаш, човешките възможности не са еднакви...POWER написа: Важна е информацията, а не колко разкрачено пишеш, така че твоя приятел и 100 листа да пише е все едно щом пише разкрачено и т.н. .
ами ако не си знаеш материала както трябва много ясно, че ще имаш бели петна в мисълта...хахPOWER написа:П.П: А това, че на изпит се мобилизираш повече не е напълно вярно. Зависи от човека, има хора, които точно на изпита пък се травмират и не могат да свържат две думи, а какво да говорим за мобилизация и писане на не знам си колко хиляди листа по твоята логика.
- everyday_
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
лелеее...защо смяташ, че няма такива хора? всичко опира до възможности....карай...зарежи, няма смисъл да се спори - нито ти ще ме удедиш в твоето, нито ти в моето...и не философствам, ако започна да философствам модераторите ще се карат сигурно...забрави, че съм повдигала темата
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
хора, я седнете и помислете малко трезво.
Имаме около 25 теми, цялата история на България.
Ако има един човек който да съумее на изпита да напише чак в такива подробности там за хунски обичаи и не знам си какво което сме срещали при законите на Крум или каквото и да е било, той ще носи в най-лошия случай абревиатурата доц. пред името си.
Та, погледнете това което го има в учебниците на Планета 3 и Просвета и не пишете неща които ги няма там.
Проверителите ще имат една специална табличка да кажеме с извадки от основните моменти от 3 те учебника по история. Всички неща маркирани като важни в тези таблички, които ви сте изпуснали да напишете или сте объркали ще ви се броят за грешки. Всички неща които има в тази табличка под графа допълнителна информация, които вие сте написали- ще ви го броят за плюс. Това е.
Имаме около 25 теми, цялата история на България.
Ако има един човек който да съумее на изпита да напише чак в такива подробности там за хунски обичаи и не знам си какво което сме срещали при законите на Крум или каквото и да е било, той ще носи в най-лошия случай абревиатурата доц. пред името си.
Та, погледнете това което го има в учебниците на Планета 3 и Просвета и не пишете неща които ги няма там.
Проверителите ще имат една специална табличка да кажеме с извадки от основните моменти от 3 те учебника по история. Всички неща маркирани като важни в тези таблички, които ви сте изпуснали да напишете или сте объркали ще ви се броят за грешки. Всички неща които има в тази табличка под графа допълнителна информация, които вие сте написали- ще ви го броят за плюс. Това е.
Това е абсолютно вярно. Виждал съм тези помощни материали от кандидатстудентски кампании. Единият е обща хронология по темата, където са включени всички дати и събития от всички учебници и някои други, за които са се сетили. Вторият е една структура на темата с точки, подточки и подточици. Третият са изисквания за оценка. Колка се отнема ако го няма нещо и доколко точките и подточките са съизмерими. Колко са бонификациите. Наистина лицемерно е да се твърди, че само учебниците стигат за отличен, но за 5.00 със сигурност стигат. Не ме питайте откъде знам, няма да ви кажа. Съчуствам ви и се надявам да успеете!
21 май вече наближава!
Sera tamen tacitus poena venit paedibus!
21 май вече наближава!
Sera tamen tacitus poena venit paedibus!
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби