Медицина в СУ!?! Има ли такова животно?
Модератор: Boromir
Медицина в СУ!?! Има ли такова животно?
Чух, че от тази година в СУ ще има специалност медицина. Някой чул ли е такова нещо и дали въобще е възможно? Или в медиите пак разпространяват невярна информация за заблуда на противника

- Morning Star
- От дъжд на вятър
- Morning Star
- От дъжд на вятър
Това изобщо не е никакъв факт. Или приятелката ти е излъгала, или ти не си разбрал, или сега нещо ни заблуждаваш. В СУ НЯМА медицина. С какви изпити се кандидатства, колко е бройката за прием на студенти? Въпроси, на които никой не може да отговори, защото нямат отговор, тъй като няма такава специалност. Преди няколко години, както правилно спомена колежката от форума, явно са били подавани документи за акредитация, но по всичко изглежда, че не е получена такава, тъй като на кандидатстудентските кампании: 2003, 2004, 2005, 2006 няма прием. Освен това по медиите се шумеше, че спецалността, ако бъде акредитирана, няма да има къде студентите да провеждат практическите си занятия, тъй като ще разполагат само с една болница за това. Останалите 14 университетски болници са на разположение на Медицинския университет в София. Мисля, че това беше и един от доводите, ако не се лъжа, на доста лекари, а и на Агенцията, че не може да се даде акредитация.Astral4o написа:Аз имам приятелка,която учи медицина в СУ,така че е факт 100%
Нека да не се лъжем с непроверени информации, не заблуждавайте кандидат-студентите, насочили се към тази специалност. За тях със сигурност напрежението е в повече, не ги разкарвайте само да проверяват слухове, неотговарящи на обективната истина. На никого не би му било приятно.
P.S. Последното беше съвсем коректен съвет от моя страна, защото имам роднини, минали по този път, и, уверявам Ви, не е никак лесно.
Благодаря senex! Всъщност сестра ми ще кандидатства медицина догодина и сега ходи на уроци. Във фирмата, където учи са много убедени, че в СУ тази година ще има медицина. А това са хора, които са доста навътре в нещата. Казвам го, защото аз ходих на курсове по литература миналата година и преподавателите доста ми помогнаха за всичко(учене, подреждане на специалности и т.н.). Само, че нито сестра ми, нито учителката й са много впечатлени от новината за медицина в СУ, защото им е ясно(както всъщост и ти каза), че СУ няма необходимата подготовка за такава специалност(преподаватели и база за обучение). По принцип аз не смятам, че някои, който се готви сериозно ще предпочете СУ вместо Медицинска академия. За мен СУ е само краен вариант за неприетите в медицинския, но все пак исках да разбере и другите какво са чули.
P.S.: Сестра ми предпочита не медицина, а стоматология(ако Ви интересува)
P.S.: Сестра ми предпочита не медицина, а стоматология(ако Ви интересува)
-
green
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Акредитация на Медицинския факултет в СУ е получена.
Ректорът вече почерпи и поздрави приближените си (още в началото на тази година).
Ще разпитам за този прословут МФ и в началото на следващата седмица ще видя какво мога да науча.
п.п.
Rysef мога да ти кажа моята гръдна или бицепс обиколка, ако имаш желание. С две думи не измествай темата
Ректорът вече почерпи и поздрави приближените си (още в началото на тази година).
Ще разпитам за този прословут МФ и в началото на следващата седмица ще видя какво мога да науча.
п.п.
Rysef мога да ти кажа моята гръдна или бицепс обиколка, ако имаш желание. С две думи не измествай темата
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"