Какво мислите за графитите като изкуство?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Ariel
В началото бе словото

Re: Какво мислите за графитите като изкуство?

Мнение от Ariel »

Графитите всъщност могат да бъдат и полезни. Преди няколко дни видях едни надписи, които служеха вместо табелки и според мен общината трябва да плати на някои художници да използват графити, вместо табелки. Много по-цветно и красиво става всичко
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Само аз ли се чувствам като в гето, когато видя издраскани стени и тунели?

А за какви табели говориш, Ариел?
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

ники написа:Само аз ли се чувствам като в гето, когато видя издраскани стени и тунели?
Не си само ти! :wink: Наистина е вандалско и грозно.
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

ники написа:Само аз ли се чувствам като в гето, когато видя издраскани стени и тунели?

А за какви табели говориш, Ариел?

Обедини всичко, което исках да кажа в едно изречение.... :)

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Kid
В началото бе словото
Специалност: Иранистика
Курс: първи

Мнение от Kid »

Да имаш мнение за нещо си е право,по презумция!Да твърдиш нещо на базата на мнението си е вече друго! :| АНАЛОГИЧНО- Аз не разбирам почти нищо от коли,ако следвам принципа,причина за 50% от предходните коментари,влизам в темата "Бихте ли си купили Хонда"(примерно) и започвам да храня,колко ме дразнят задръставията,олигофрените,които не спират на зебра,противния смок,18 годишните михлюзи,въртящи гуми със 180 на градско.........Да,както с всяка идея,и с тази за изкуство извън рамките на общоприетото,се злоупотребява!Резулатите,от което не могат да се класифицират като художествен акт на креативност и себеизразяване.Това дразни-факт!ДЕЪРФОР,проблемът не е в идеята,а в хората,които не знаят какво и защо правят....
http://www.daimgallery.com/
http://www.fafi.net/
http://keepdrafting.com/
http://www.tartelin.com/
http://www.kultureflash.net/archive/111/priview.html
Пентагоните на Запада никога няма да разберат геометрията на Ориента,нашата благозвучна,пъстра,свещена,хармонична анархия!
Аватар
blackout
Летящите Пръсти
Специалност: право
Курс: трети

Мнение от blackout »

Графитите като изкуство не са лошо нещо, но когато се правят на определени за целта места.
Много ме е яд като видя надраскани автобуси, пейки, фонтани и др. За мен хора, които изливат творческите си пориви по този начин са феноменално прости. егати и изкуството.
Не съм видял досега някой художник да е седнал да си рисува натюрморта върху бутка за вестници или пък някой дърводелец да е издялкал иконостас от пейката в парка, на която баба му Цоцка всеки ден сяда да си чете вестника. Това си е жива вандалщина, излязла изпод ръцете на социално хилави субекти.

На всички "хора на изкуството", които драскат наляво-надясно, за да покажат колко са специални им пожелавам:
Всичко лично и да ги тръшнат хемороидите!
В царството на слепите съдии едноокият е адвокат.
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Kid написа:...ДЕЪРФОР,проблемът не е в идеята,а в хората,които не знаят какво и защо правят....
Ще пропусна частта с Хондата. Самата идея на графитите не е ли да се изрисуват на нетипично място, защото тази вандалщина е единственото, което ги отличава от една абстракция на лист хартия?
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Няма да се съглася. Абстракцията на листа хартия е само идеята, основата. И аз мога да си надраскам нещо върху лист хартия, да го оцветя и да изглежда що-годе готино. Ама мога ли да го нарисувам после със спрей върху стена? Цъ, не мога. Дори авторът на темата си призна, че за него е много трудно подобно нещо и се възхищава на тези, които го умеят.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Значи все пак рисуването по стената е единственото, което го отличава от абстракция на лист хартия. Не виждам, с какво точно не се съгласи.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Защото ти наблягаш на локацията и по-скоро на акта на вандалщина (което всъщност пък съвсем не е задължително), а аз - на начина. "Рисуването на стената" не е единственото, защото всъщност са две неща.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Рисуването на стената, откъдето и да го погледнеш, си остава рисуване на стената. И ако за теб има значение, дали е с 300 зора и спрей или пък с четка и блажна боя, за мен няма никакво.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Въпросът е, че техниката и усилията, които влагаш, за да реализираш някакво изкуство, каквото и да е изкуство, са част от завършеното произведение. Те са необходими, за да може то да бъде реализирано. Така че не можеш да ги отхвърлиш с лека ръка като незначителни.
Изображение
Аватар
BBM
От дъжд на вятър

Мнение от BBM »

ники написа:Значи все пак рисуването по стената е единственото, което го отличава от абстракция на лист хартия.
Това,което твърдиш просто не е вярно.Може би защото нямаш представа какво е графита или от изкуство като цяло.
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

MidwinterSun написа:Въпросът е, че техниката и усилията, които влагаш, за да реализираш някакво изкуство, каквото и да е изкуство, са част от завършеното произведение. Те са необходими, за да може то да бъде реализирано. Така че не можеш да ги отхвърлиш с лека ръка като незначителни.
Както виждаш, мога ;) Няма нужда да спорим. Разбрах позицията ти, надявам се и ти моята. Просто за менв основата на графити стои един вандалски акт, а не изкуство, а за тебе обратното.
BBM написа:
ники написа:Значи все пак рисуването по стената е единственото, което го отличава от абстракция на лист хартия.
Това,което твърдиш просто не е вярно.Може би защото нямаш представа какво е графита или от изкуство като цяло.
Тук трябваше да сложиш цитат от уикипедиа за графитите като изкуство или поне няколко снимки на графити, които да изглеждат като тежък аргумент за твърдението ти. Нямам никакво желание да опознавам графита като изкуство. Те ме касаят единствено с това, че превръщат града ми в гето.
Аватар
BBM
От дъжд на вятър

Мнение от BBM »

ники написа:Тук трябваше да сложиш цитат от уикипедиа за графитите като изкуство или поне няколко снимки на графити, които да изглеждат като тежък аргумент за твърдението ти. Нямам никакво желание да опознавам графита като изкуство. Те ме касаят единствено с това, че превръщат града ми в гето.
Тъй като нямаш никакво желание да опознаваш графита ,тогава не би трябвало да пишеш тук.Темата е свързана с изкуството да създадеш и да разбереш графита и неговия смисъл,не да се оплакваш как някакви деградета са написали "к*р за ЦСКА" на входната ти врата,защото това е вандалщина и мен също ме дразни.Та,за да не се отклоняваме от темата,моля хората тука да пишат за "Графита като изкуство",не за "Графита като проява на вандализъм".Ако имате желание да пишете по тема,различна от тази,пишете на друго място!
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”