Предложения за промяна и развитие на форума
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Re: Предложения за промяна и развитие на форума
Според мен просто трябва да се ограничи пускането на еднакви теми.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Добре, съгласна съм, че разделението личен живот/живот пред компютъра не е особено умно, но е факт, че в момента форумът е пренатоварен от стотици, вероятно дублиращи се мнения на огромен и постоянно набъбващ брой потребители.Pisobella написа:И аз не намирам уместно да се ограничават мненията принципно. Форумът е както за дискусии, така и за разтоварващи глупости - има си тема за всичко. И нали работата е да се пише в тоя форум, а не да си гледаме мненията, да си ги броим и да се чудим къде какво да напишем. Губи се целият смисъл на цялото това нещо с дискусията и разтоварването - поне според мен.
Акулке, нали форумът е за всички? ?И не търсим ли адекватен вариант за абсолютно всички, а не само за тези, които "имат и личен живот"? Тогава защо да ограничаваме тези, които "живеят пред монитора" с правила, които създаваме специално за тях едва ли не? о.О
Аз не виждам нищо лошо в правилата... И пак казвам, съдя по себе си -- дори се върнах назад последните няколко седмици и не виждам ден, в който да съм направила повече от десет мнения -- а с ръка на сърцето мога да заявя, че 1) съм сред най-активните тук и 2) вчера дори не излизах от нас!
Както и да е, ние можем да си цвилим колкото си искаме, но решението в крайна сметка е на Димо. (А аз просто започнах да мисля, че всички останали оръжия срещу флуда вече са изчерпани
- streetdog
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология
- Курс: втори
Оръжието срещу флууда е стриктното следене за спазване на някакви правила.
Форума ни в момента се намира в състояние на постоянно разрастване. Нормален период от развитието му, през който са минали всички големи форуми. Решението навсякъде е било това, което споменах. Преди в този форум мнения се пишеха изключително рядко и модераторите можеха да не влизат дни и даже седмици и нещата си вървяха нормално. Вече очевидно не е така, особено в по-натоварените раздели. И когато колегата го няма няколко дена се претрупва със спам. Да не говорим, че има раздели, където модератор не е влизал от доста време. Насоките трябва да са в тази посока, а не към рестрикции. Може да имаш 10 мнения на ден и всичките до едно да са безполезни, може да имаш и 100 и всичките да са полезни.
Форума ни в момента се намира в състояние на постоянно разрастване. Нормален период от развитието му, през който са минали всички големи форуми. Решението навсякъде е било това, което споменах. Преди в този форум мнения се пишеха изключително рядко и модераторите можеха да не влизат дни и даже седмици и нещата си вървяха нормално. Вече очевидно не е така, особено в по-натоварените раздели. И когато колегата го няма няколко дена се претрупва със спам. Да не говорим, че има раздели, където модератор не е влизал от доста време. Насоките трябва да са в тази посока, а не към рестрикции. Може да имаш 10 мнения на ден и всичките до едно да са безполезни, може да имаш и 100 и всичките да са полезни.

- Ураган от Кирки
- Драскач
- Специалност: панцеркомисар
- Обратна връзка:
Предложение:
Да има няколко глобални модератора, това ще направи отсъствието на модератор на даден раздел по - незабележимо. Желателно е да са нови, защото старите си се занимават с тяхните неща...
Да има няколко глобални модератора, това ще направи отсъствието на модератор на даден раздел по - незабележимо. Желателно е да са нови, защото старите си се занимават с тяхните неща...
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Ако има нужда от нови модератори, предполагам ще се обяви конкурс публично и всеки ще може да кандидатства. 
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

- Ураган от Кирки
- Драскач
- Обратна връзка:
Да, това го знам=)
Имах предвид защото не съществува такава позиция още, като и АКО ИМА НУЖДА се създаде, тогава... сега по - важна е идеята
Имах предвид защото не съществува такава позиция още, като и АКО ИМА НУЖДА се създаде, тогава... сега по - важна е идеята
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
То ИМА глобални модератори. 

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
А, в тази връзка да питам... когато погледна списъка с модератори и кой къде има права, на Иринка ми изписва, че правата й са във всички форуми. Таааа... това не значи ли, че тя на практика е глобален модератор, защото аз досега не съм видяла никого с името в ярко зелено и имам чувството, че нещо ми убягва.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Ураган от Кирки
- Драскач
- Обратна връзка:
Глобалните модератори са също с червено, сега видях.
Двама от тях са администратори. Поради липсата на действие съм се объркал ... както и да е, щом има ...
Двама от тях са администратори. Поради липсата на действие съм се объркал ... както и да е, щом има ...
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
Идеята я разбираме и се работи по въпросаУраган от Кирки написа:Да, това го знам=)
Има си всичко форума, цял екип, но много от хората се занимават и сдруги неща и отделят по-малко време тук. Не мисля, че е необходимо да са тук 100% от времето.
Но предполагам и с нови хора ще обогатим екипа в скоро време.
Не са чак толкова зле нещата, както ги описвате. Животът е хубав, форума също
Поздрави
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Don Horhe написа:Ако има нужда от нови модератори, предполагам ще се обяви конкурс публично и всеки ще може да кандидатства.
Аз смятам, че в този форум хората не се избират с конкурс
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Ами аз именно с конкурс бях избран. 
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt

- allshallperish
- Легендарен флуудър
Може би си единственDon Horhe написа:Ами аз именно с конкурс бях избран.
- alhimikat
- Летящите Пръсти
- Обратна връзка:
към 15-20 души бяха избрани такаallshallperish написа:Може би си единственDon Horhe написа:Ами аз именно с конкурс бях избран..
ако се поровиш ще видиш
както казах, нещата въобще не са толкова зле, че да се оплаквате само, по-добре правете нещо конструктивно
Пример, едни момчета дойдоха и казаха искаме да пускаме новини в раздел НОВИНИ - готово, уредихме го и почнаха да пускат. Други дойдоха и казаха искаме да има раздел Кариери, готово има го (друг е въпроса, че после и на тях ентусиазма им заглъхва с времето)
Ето това е конструктивно, а не само да се оплаквате кой какво и как
един човек, ако иска да прокара хубава идея, никой не може да го спре, а напротив, ще го подкрепят останалите, като видят, че е хубава идеята
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Ами добре. Аз искам като видя някое мнение на латиница да мога да го изтрия.