Предложения за промяна и развитие на форума
- Ураган от Кирки
- Драскач
- Специалност: панцеркомисар
- Обратна връзка:
Re: Предложения за промяна и развитие на форума
Предложение: забрана за отговаряне в тема на латиница за останалите потребители, независимо от тяхното съобщение.
Като единствено модераторите могат да напишат с червено ако смятат да предупредят, вместо да затворят темата. Без да отговарят на въпроса.
/Да се впише в правилата/
Като единствено модераторите могат да напишат с червено ако смятат да предупредят, вместо да затворят темата. Без да отговарят на въпроса.
/Да се впише в правилата/
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И на мен не ми се струва нито наложително, нито да има особен ефект. 

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- Ураган от Кирки
- Драскач
- Обратна връзка:
Както решите. На мен идеята ми дойде от тук
- streetdog
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология
- Курс: втори
Явно всичко опира до преценката на модератора. В "моя" подфорум мненията на латиница не живеят повече от ден, но във ФФ явно колегата е преценил друго нещо в конкретния случай

- Ураган от Кирки
- Драскач
- Обратна връзка:
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Понеже не си спомям обсъждането на дневната доза от 50 мнения на ден -- да споделя. 50 е убийствено много. А контрол трябва, и не само според мен! 10-15 звучи много по-разумно (=мнения за 24 часа, от които, не ми се иска да вярвам, че прекарвате повечето пред компютъра!!!
). Би било подействало ограничително и на спама в КСК -- защото вместо да се бълват мнения "Ох, излязоха ли резултатите", "Вие проверихте ли?", "Колко пъти рефрешнахте за последните 10 минутки?" и т.н., един умен кандидатстващ ще си ги пази за наистина разумни въпроси.
Да не споменавам и новорегистрираните тролчета, които в рамките на първия си ден оакват форума във всеки възможен раздел. Кому е нужно това?
Да не споменавам и новорегистрираните тролчета, които в рамките на първия си ден оакват форума във всеки възможен раздел. Кому е нужно това?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
На мен 10-15 биха ми били малко, предвид че понякога правя по над 20 на ден. Но то просто докато отговориш на няколко въпроса и докато се разпишеш в активните теми, и те свършват... С 50 нямам проблем, естествено, даже не мисля, че бих била засегната ако се намалят до 40 или дори 30.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Едно малко алгебра от мен:
Има ограничение, че след всяко мнение, трябва да чакате 1 мин. докато пуснете ново.
Има ограничение от 50 мнения за последните 24 часа считани от последния пост.
И ако имате примерно 1 свободен час, по време на обедната почивка на работа - тва са 60 мин, в които с кеф може да направите 50те мнения за една кратка почивка. И да прекарате онлайн близо час за това, не повече.
Прибирате се у вас, след работа и вечеря - примерно 10 вечерта, а са минали и няма 9 часа от обед - но още нямате право на нови мнения? А за 9 часа из темите имат нужда от отговори.
Това е показателен пример, че 50те мнения биха били твърде малко, ако имате какво да кажете. Или ако има 25 теми за флуд, в които пуснете по 2 мнения... Без да се налага да висите по цял ден у форума, и да се чудите какво да правите от скука... все пак сте на работа...
И преди това ограничение имаше ограничение за брой постове на ден - заради правилото за минутата - 60мин по 24 часа = 1440 поста на ден. Точно толкова са минутите за 1 ден, ако пишете непрестанно. Което е трудно постижимо на практика.
Направете си статистиката - засечете 24 часа и вижте за този период назад във времето, какви постовете сте пускали - какъв процент от тях, можехте да избегнете, какъв процент са значими и т.н. Предполагам процентите на повечето форумци ще са еднакви. И на тези дето пускат 10 поста на ден, и на тези дето пускат 50. За какво е нужно ограничение тогава? И по 5 поста да имам на ден, 3 ше са флуд/спам/чат и т.н. И за другите ще е така. Просто форума ще стане по-бавен откъм теми. Примерно "Размисли и страсти" - отговорите ше се точат с месеци...
Има ограничение, че след всяко мнение, трябва да чакате 1 мин. докато пуснете ново.
Има ограничение от 50 мнения за последните 24 часа считани от последния пост.
И ако имате примерно 1 свободен час, по време на обедната почивка на работа - тва са 60 мин, в които с кеф може да направите 50те мнения за една кратка почивка. И да прекарате онлайн близо час за това, не повече.
Прибирате се у вас, след работа и вечеря - примерно 10 вечерта, а са минали и няма 9 часа от обед - но още нямате право на нови мнения? А за 9 часа из темите имат нужда от отговори.
Това е показателен пример, че 50те мнения биха били твърде малко, ако имате какво да кажете. Или ако има 25 теми за флуд, в които пуснете по 2 мнения... Без да се налага да висите по цял ден у форума, и да се чудите какво да правите от скука... все пак сте на работа...
И преди това ограничение имаше ограничение за брой постове на ден - заради правилото за минутата - 60мин по 24 часа = 1440 поста на ден. Точно толкова са минутите за 1 ден, ако пишете непрестанно. Което е трудно постижимо на практика.
Направете си статистиката - засечете 24 часа и вижте за този период назад във времето, какви постовете сте пускали - какъв процент от тях, можехте да избегнете, какъв процент са значими и т.н. Предполагам процентите на повечето форумци ще са еднакви. И на тези дето пускат 10 поста на ден, и на тези дето пускат 50. За какво е нужно ограничение тогава? И по 5 поста да имам на ден, 3 ше са флуд/спам/чат и т.н. И за другите ще е така. Просто форума ще стане по-бавен откъм теми. Примерно "Размисли и страсти" - отговорите ше се точат с месеци...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Е, и аз в някои дни съм правила по много над двадесет
, нооо... ми се струва, че когато знаеш, че имаш определен (и неволно постижим!) лимит, ще внимаваш къде-какво-кога пишеш (и например няма да отчиташ никому ненужната информация, "какво хапвам в момента").
Например, за днешния ден аз съм нацвъкала по-малко от десетина мнения, но средно съдържащи достатъчно голям брой символи, за да чувствам удовлетворението, че "съм се изказала по някоя тема", вместо да съм ги запълнила с разхитителен спам.
Ъм.. Кристо? Say again, ти можеш ли да смяташ!? Или четенето, изписването на отговор и разцъкването из форума става със скоростта на светлината? Как 50 мнения за 1 час, че и с ограничението за една минутка между постовете (:
Както и да е. Аз още си държа на предложението, колкото по-малко, толкова по-добре. Единственият недостатък е, че при един евентуален 'разгорещен спор' някой потребител би пропуснал възможността да добави пояснителен пост или заплашителна дуплика... всъщност, това невинаги е недостатък.
Ъм.. Кристо? Say again, ти можеш ли да смяташ!? Или четенето, изписването на отговор и разцъкването из форума става със скоростта на светлината? Как 50 мнения за 1 час, че и с ограничението за една минутка между постовете (:
Както и да е. Аз още си държа на предложението, колкото по-малко, толкова по-добре. Единственият недостатък е, че при един евентуален 'разгорещен спор' някой потребител би пропуснал възможността да добави пояснителен пост или заплашителна дуплика... всъщност, това невинаги е недостатък.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Толкова е, чисто физически. Особено ако не се налага да четеш какво са писали преди теб.
Например - какво слушате в момента, или коя книга четете в момента. Просто пишеш и пускаш. Не е особено трудно да направиш 50 поста за 1 час.
Въпроса е - малко или много са 50? И какво би станало в случаи, че човек си изхаби постовете за флуд-теми през деня и в разгорещен спор вечерта му секнат? Дори и по принцип той да пише по 20 на ден...
Например - какво слушате в момента, или коя книга четете в момента. Просто пишеш и пускаш. Не е особено трудно да направиш 50 поста за 1 час.
Въпроса е - малко или много са 50? И какво би станало в случаи, че човек си изхаби постовете за флуд-теми през деня и в разгорещен спор вечерта му секнат? Дори и по принцип той да пише по 20 на ден...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- streetdog
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Италианска филология
- Курс: втори
Е чак пък ограничение...
Не ми се струва добра идея, още повече че не се сещам в някой форум да има.
По-скоро трябва по-здрав контрол за да се ограничават троловете и спамерите. Малко калпаво ми се вижда положението в някои раздели
Не ми се струва добра идея, още повече че не се сещам в някой форум да има.
По-скоро трябва по-здрав контрол за да се ограничават троловете и спамерите. Малко калпаво ми се вижда положението в някои раздели

- Ураган от Кирки
- Драскач
- Обратна връзка:
Аз предлагам по три поста на ден, така наистина ще намалим количеството и ще увеличим качеството, двойна победа 
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Иронията е неуместна.
Не търсим ли адекватен вариант за всички онези хора, които... спят, ядат, работят, имат личен живот и прочее, а не за "живеещите пред монитора"
Не търсим ли адекватен вариант за всички онези хора, които... спят, ядат, работят, имат личен живот и прочее, а не за "живеещите пред монитора"
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
И аз не намирам уместно да се ограничават мненията принципно. Форумът е както за дискусии, така и за разтоварващи глупости - има си тема за всичко. И нали работата е да се пише в тоя форум, а не да си гледаме мненията, да си ги броим и да се чудим къде какво да напишем. Губи се целият смисъл на цялото това нещо с дискусията и разтоварването - поне според мен.
Акулке, нали форумът е за всички? ?И не търсим ли адекватен вариант за абсолютно всички, а не само за тези, които "имат и личен живот"? Тогава защо да ограничаваме тези, които "живеят пред монитора" с правила, които създаваме специално за тях едва ли не? о.О
Акулке, нали форумът е за всички? ?И не търсим ли адекватен вариант за абсолютно всички, а не само за тези, които "имат и личен живот"? Тогава защо да ограничаваме тези, които "живеят пред монитора" с правила, които създаваме специално за тях едва ли не? о.О

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63