Kakvo da izbera?
Модератор: Плазмодий
- Gershi
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Kakvo da izbera?
Zdraveite,az sum 11 klas i spored vsichki e vreme da se orientiram kakvo da ucha.Samata az sum mnogo zatrudnena,vinagi mi e vyrvqla literaturata i istoriqta,zatova mislq da kandidatstvam s dvata predmeta.Vuprosa e obache kyde i kakvo.Moite poznati se izbivat da stavat lekari,ikonomisti i advokati.Spored tqh poslednata profesiq idealno mi prilqga,dosta komunikativna lichnost sum i spored vsichki imam dobri oratorski umeniq,no ne stanaha li mnogo pravistite?Posavetvaite me kum kakva specialnost da se orientiram,SU mi e mechta 
Non scholae sed vitae discimus
(Учим не за училището,а за живота)
- _sonrisa_
- Флъдзила
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Re: Kakvo da izbera?
Ами щом искаш да кандидатстваш с литература и история, и , по мнения на очевидци
, "правото е за теб" - пробвай с него. Прависти има много, да, обаче и много се търсят. Така че смятам, че си заслужава 
Иначе отделно с история имаш немалко варианти - политология, социология и тн, които не са лоши, но ти сма трябва да си прецениш дали те влече въпросната материя и как се виждаш за в бъдеще практикувайки дадената професия.
С изпит по литература можеш да учиш Психология да речем, според мен тази професия тепърва ще се развива в България.
Но най-важното е сама да си помислиш сериозно, да разгледаш специалностите, койот СУ предлага и да си помислиш дали наиситна искаш да се занимаваш с това.
Желая ти успех
Иначе отделно с история имаш немалко варианти - политология, социология и тн, които не са лоши, но ти сма трябва да си прецениш дали те влече въпросната материя и как се виждаш за в бъдеще практикувайки дадената професия.
С изпит по литература можеш да учиш Психология да речем, според мен тази професия тепърва ще се развива в България.
Но най-важното е сама да си помислиш сериозно, да разгледаш специалностите, койот СУ предлага и да си помислиш дали наиситна искаш да се занимаваш с това.
Желая ти успех
- Gershi
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Moje li malko informaciq za politologiqta,kakva profesiq moje da se praktikuva s neq poprincip?
Non scholae sed vitae discimus
- white.swallow
- В началото бе словото
- Курс: първи
И аз подкрепям мнението на sonrisa. 
Последно промяна от white.swallow на 13 Фев 2010, 20:25, променено общо 1 път.
Винаги прощавам на враговете си - за тях няма нищо по-дразнещо от това.
- Etiainen
- Легендарен флуудър
- Специалност: икономика (+английски)
- Курс: семестриално завършил
Помисли си още малко и избери това, което ти е на сърце, а не което другите ти препоръчват, защото може после да съжалявашGershi написа:Zdraveite,az sum 11 klas i spored vsichki e vreme da se orientiram kakvo da ucha.Samata az sum mnogo zatrudnena,vinagi mi e vyrvqla literaturata i istoriqta,zatova mislq da kandidatstvam s dvata predmeta.Vuprosa e obache kyde i kakvo.Moite poznati se izbivat da stavat lekari,ikonomisti i advokati.Spored tqh poslednata profesiq idealno mi prilqga,dosta komunikativna lichnost sum i spored vsichki imam dobri oratorski umeniq,no ne stanaha li mnogo pravistite?Posavetvaite me kum kakva specialnost da se orientiram,SU mi e mechta
For a moment your eyes open and you know
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
All the things I ever wanted you to know.
I don't know you, and I don't want to..
Till the moment your eyes open and you know.
Моето творчество - Windy Sunset's Creations
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
Да учиш право не значи да станеш "адвокат". Но, ако ти се учи за юрист - учи. Смятам, че политологията е по-трудна от правото.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- lora_m
- В началото бе словото
Според мен се насочи към онова, което ти се струва интересно и което ще ти е приятно както да учиш, така и да работиш след това . Разбира се трябва да имаш предвид, че отсрани нещата понякога изглеждат различно и според мен е хубаво да поговориш с някой, който например работи дадената професия.
Освен това, не е казано, че след като завършиш непременно ще се реализираш в дадената област, например част от журналиситите са завършили някаква филология, а не журналистика.Така че - възможности после много има.
А както казват и дугите - прависти има много, но това не бива да те спира.
Предлагам ти и вариант международни отношения ( там се кандидатства с история и език обаче ) - специалност, която също никак не лоша. Там учат и езици и някак си програмата ми се струва по - раздвижена.
Аз също много се колебаех какво да избера, но се спрях не на онова, което харесвам най - много, а на онова, което ми се струва по - перспективно.
Надявам се, че съм ти помогнала поне малко.
Успех.
Освен това, не е казано, че след като завършиш непременно ще се реализираш в дадената област, например част от журналиситите са завършили някаква филология, а не журналистика.Така че - възможности после много има.
А както казват и дугите - прависти има много, но това не бива да те спира.
Предлагам ти и вариант международни отношения ( там се кандидатства с история и език обаче ) - специалност, която също никак не лоша. Там учат и езици и някак си програмата ми се струва по - раздвижена.
Аз също много се колебаех какво да избера, но се спрях не на онова, което харесвам най - много, а на онова, което ми се струва по - перспективно.
Надявам се, че съм ти помогнала поне малко.
Успех.
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Е, това за приятното няма особено голямо значение. Аз знам, че по-добри специалисти стават хората, на които им е трудно та даже и неприятно да учат разни неща, защото като ти е неприятно нещо ти се налага да го учиш повече, по-дълго време => приятните неща си мислиш, че ги знаеш и се оказва на изпита, че нищо не знаеш. Имай предвид, че един ден трябва да си намериш работа и в тоя ред на мисли трябва да е нещо, с което по-лесно да се котираш. Примерно не може всички да учат в Минно-геоложкия, щото ще си останат гладни...
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- lora_m
- В началото бе словото
Искаш да кажеш, че трябва да ти е гадно като учиш, та после да станеш по - добър специалист ли? Много странно.За пръв път чувам такова нещо.
Интересно ми е обаче като ти е гадно, после как ще работиш тая професия и доколко ще имаш желание да си свършиш работата добре.
А че е важно да е перспективна - така е, обаче да ти кажа имам познати, които са завършили право и после не могат да си намерят работа.Всичко е много индивидуално.
Интересно ми е обаче като ти е гадно, после как ще работиш тая професия и доколко ще имаш желание да си свършиш работата добре.
А че е важно да е перспективна - така е, обаче да ти кажа имам познати, които са завършили право и после не могат да си намерят работа.Всичко е много индивидуално.
"It's a basic truth of the human condition that everybody lies. The only variable is about what."
- Soraya
- Пишете, о, братя
- Специалност: PR
- Курс: първи
Мен щяха да ме убият като не кандидатствах с история и БЕЛ за право
Съветът ми е да не слушаш близките и познатите си, а себе си. Избери си специалност, която смяташ за интересна и учи нещо, което ще ти бъде приятно
Успех!
Съветът ми е да не слушаш близките и познатите си, а себе си. Избери си специалност, която смяташ за интересна и учи нещо, което ще ти бъде приятно
Успех!
Щастието е единственото нещо, което човек може да раздава без да притежава.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Става въпрос за самото учене. Мен специалността ми ме кефи - но е бая трудна. Та колкото повече усилия полагаш над гадните предмети - толкова по-добре. Но имайте предвид че повечето хора с висше, които познавам, не си бачкат по специалността. Има го и тоя парадокс.lora_m написа:Искаш да кажеш, че трябва да ти е гадно като учиш, та после да станеш по - добър специалист ли? Много странно.За пръв път чувам такова нещо.
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Курс: трети
Май никой по-нагоре не е предложил Публична администрация : ) Тази специалност според мен също е добре котираща се, пък и се влиза с история, което май е твой приоритет.
ОулШел, ти каква специалност си?
ОулШел, ти каква специалност си?
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Славянска филология, с полски език.
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Курс: трети
Знаех си! Разбираемо, че е сложно - езици и всичко, свързано с тях : )
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
- Ivo Penev
- Легендарен флуудър
- Специалност: право
- Обратна връзка:
на първо време избери кирилицата
успех иначе от мен в избора на специалност 
memento mori