Гадни Копилета
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: Гадни Копилета
Филмът очевидно не претендира да е исторически, така че не виждам как може да е гавра с историята в лошия смисъл.
А ролята на Алдо Рейн е перфектна за Пит. Тъпи роли като тази в Троя не са за него.
А ролята на Алдо Рейн е перфектна за Пит. Тъпи роли като тази в Троя не са за него.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
Филмът е невероятен. Няма нужда от повече думи.Smoking Mirror написа:Абе я кажете гледахте ли филма и хареса ли ви? Аз лично съм доста очарован ама сега ме мързи да пиша ревюта. Но спокойно мога да му дам едно 9,5 от 10, при това 0,5 му вземам само за скучните диалози в стил тарантино на някои места
ПП: Този филм ме накара да оценя Пит като актьор.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Sanctus Espiritus
- Драскач
- Специалност: Индология
Последния филм на Тарантино, който се прежалих да гледам... - язък за Брад Пит! 
"Freedom lies at the heart of my willingness to lose everything." Alanis Morissette
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Тя не му се върза, просто нямаше как да не го пусне :рbubbly_water написа:логика си имаше доста във филма, бих казала аз. и кръвта не беше много. и тоя есесец наистина много ме накефи! в началото го мразех, ама послеистински ненормалник. ама и актъорът си го бива
от него съм най-впечатлена. а на Брат Пит много идиотска роля му се бе паднала, аз само се изненадах, че участва толкова много. очаквах да умре някъде поо-към началото, а той пък взе, че не умря... жалко. но Шошана умря много тъпо! как му се върза на тоя... тц-тц-тц. пък филмът какво като е гавра с историята? сякаш историята не се гаври с нас... нека й!
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Е, така или иначе умряха и двамата, в смисъл иначе щеше да умре като изгори, така че тая смърт според мене беше по-добра
. Аз го очаквах, де. Ама не очаквах, че оня Ловеца на евреи ще оцелее, смятах, че Брат Пит ще му вземе и на него скалпа - ама не, по-брутално беше
. Недоволна съм, че Еврейския мечок го убиха
. А кво ще кажете за сцената, в която Брат Пит бъркаше на оная в раната, уф, чак мен ме заболя!
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Да, това беше единствената сцена, която в общи линии ми се стори брутална. За разлика от някои други хора, които като ги слушам имам чувството че са гледали целия филм със затворени очи...allshallperish написа: А кво ще кажете за сцената, в която Брат Пит бъркаше на оная в раната, уф, чак мен ме заболя!
Peace is a lie. There is only passion.
- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Да. И аз като цяло не намерих филма за особено брутален. Може би защото очаквах да е един вид Grindhouse с нацисти, та критериите ми за кървища бяха доста завишени.Smoking Mirror написа:Да, това беше единствената сцена, която в общи линии ми се стори брутална. За разлика от някои други хора, които като ги слушам имам чувството че са гледали целия филм със затворени очи...allshallperish написа: А кво ще кажете за сцената, в която Брат Пит бъркаше на оная в раната, уф, чак мен ме заболя!
-
billie jean
- В началото бе словото
- Специалност: Биотехнологии
- Курс: първи
Мен много ми хареса филма, Тарантино никога не разочарова! И съм напълно съгласна с критика на Rolling Stones Magazine -> http://www.rollingstone.com/videos/player/29775716
Like a fingerprint on your heart...
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Аз наистина си гледах с половин око, когато екрана на Арената стана в полуотрязан скалп. Пфф, а как се бях наяла 
-
tamerlan
- Вазов
- Обратна връзка:
Аз по принцип съм правоверен фен на Тарантино, останах си такъв и след като гледах филма
В личната ми класация се нареди веднага след "Криминале" и "Глутница кучета". Успял е да намери добър баланс между протяжните, изпълнени с напрежение диалози и кървавите кланета. В предишните му филми обикновено единия или другия елемент е преекспониран. Единственото, което не ми харесва беше Брад Пит - всички останали актьори изглеждат незаменими за ролите си, но не и той. Със същия успех можеше и Джордж Клуни да турне... или пък някой по-добър, който не взима по 20 млн. на роля
Винаги са ми били забавни негативните отзиви от хора, които не могат да се справят с никакво възприятие, излизащо от рамките на комерсиалното клише. Има режисьори като Тарантино и Линч например, чиито филми просто не могат да бъдат гледани като обикновен екшън, трилър, да не говорим пък за исторически филм... Не че е задължително да ги харесваш, но да ревеш, че било гавра с историята, или че имало прекалено много кръв е нелепо.
Винаги са ми били забавни негативните отзиви от хора, които не могат да се справят с никакво възприятие, излизащо от рамките на комерсиалното клише. Има режисьори като Тарантино и Линч например, чиито филми просто не могат да бъдат гледани като обикновен екшън, трилър, да не говорим пък за исторически филм... Не че е задължително да ги харесваш, но да ревеш, че било гавра с историята, или че имало прекалено много кръв е нелепо.
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
това с раната наистина беше жестоко 
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
- allshallperish
- Легендарен флуудър
А частта с бухалката въобще и не я поглднах. А главата на Хитлер какво я направиха накрая, това вече беше смешно
. Изкефи ме и частта с кръчмата и престрелката в нея. Доста беше реалистично.
-
O|OeHukc
- Легендарен флуудър
- Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Их,
идвам по София и го гледам
Че тука у "Париж" киното ни не го докарват, ..... им!
идвам по София и го гледам
Че тука у "Париж" киното ни не го докарват, ..... им!
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
И мене ме изкефи филмчето. Счупих се да се хиля на кентъкския акцент на Брад Пит с италианския. А-РИВЪ-ДЕЕ-ЧИ! 
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
- Zahariev
- Легендарен флуудър
- Специалност: Лазерна фотолингвистика
- Обратна връзка:
Много добър филм ...... супер комедия 
The names of the future are stamping of impatience.