Изборни дисциплини 2008/2009

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Заключено
Аватар
AngelOfDeath
В началото бе словото

Re: Изборни дисциплини 2008/2009

Мнение от AngelOfDeath »

благодаря, срока е до 16 ама четах некви неща и не бях сигурна можеш ли неможеш да се отписваш мерси пак :)
NoThanks
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от NoThanks »

AngelOfDeath написа:за тоси курс какво ще кажете Линукс системно администриране
Аз мисля да го запиша, което, струва ми се, е достатъчна причина всяка уважаваща себе си жена във ФМИ да го посети :salute:
nyosifova
В началото бе словото
Специалност: IS

Мнение от nyosifova »

Искам да питам за някакви впечатления за "Изчислимост и сложност"?
Иначе относно UML-a, теста на края е супер елементарен ако си чел "UML основи", и дори е мисля един и същ всяка година. Но курсовия проект е трудоемък и може дори да не съвпадне с неговите изисквания. Така че едно на ум. По повод организацията - няма такава. Според мен е по-добре да си разучите UML-a сами, но това е мое мнение. Лично аз при Траян Илиев не мисля че пак бих се на "набутала" да запиша нещо.
Поздрави и мерси ако някой ми отговори на въпроса :)
NoThanks
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от NoThanks »

Някой литератор би ли разтълкувал този текст :reindeer: Доколкото разбирам 1-вокурсниците ще си вземем доста сериозно с избираемите, пък и тези от горните курсове де :roll:
Elcho
В началото бе словото

Мнение от Elcho »

Понеже точно снощи ми изкараха ангелите разни хора, недочели това съобщениице - цъкни линкчето, което са ти дали. Скролни надолу. Виж, че на някои места пише "Само за.. к.". Това са предимно и може би само практикумите. Така че БЕЗ ПАНИКА! ;)

Edit: Видях, че някой говори за UML - това беше най-противният курс, който съм изкарвала! 2/3 от семсетъра, че и повече, ни обясняваше най-елементарната възможна диаграма в целия език, а накрая ти иска мега-супер проект, който освен сума диаграми и текстове, иска реално да му направиш дизайн и анализ на цяла банкова система например. Не знам кой второкурсник е способен на това, но знам, че четвъртокурсници, работещи точно това, не се справиха за отличен. Всъщност, всичко на всичко, имаше точно 1 проект, на който постави отлична оценка. И въпреки, че тестът наистина си беше елементарен, оценка над 5 и 25 нямаше, дори и на хората, които редовно му ходеха на лекции, пишеха и учеха усърдно. Ако някой се интересува от UML, по-добре да си прочете книжката "UML - основи" и оттам да се насочи към по-сериозна литература, а не да си губи времето и разваля успеха при този човек.
Аватар
Тодорът
Да живей словото
Специалност: Информационни системи
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Тодорът »

оценка над 5.25 вика....че т'ва малко ли е бе?!

P.S.: а и оценката според мене няма никво значение...тва е суууупер субективно нещо...важно е кво ти е останало в главата...
Аватар
DayDream
От дъжд на вятър
Специалност: Информатика
Обратна връзка:

Мнение от DayDream »

Да, ама има едни неща като стипендии и общежития, които само със знания в главата, а без оценка няма да ни дадат.
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
Аватар
SIGSEGV
От дъжд на вятър

Мнение от SIGSEGV »

Май го издухахме с изборните, новите съобщения на сайта не са много обнадеждаващи за първокурсниците. :( Аз съм КН и ако наистина е така, остава ми опция само "Руски за начинаещи" :lol: Но на администраторите не им върви много гладко мисълта, та може и да не сме разбрали съобщенията и наистина да имаме шанс да запишем нещо интересно още в 1-ви семестър. :)
Segmentation fault
Аватар
Тодорът
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Тодорът »

DayDream написа:Да, ама има едни неща като стипендии и общежития, които само със знания в главата, а без оценка няма да ни дадат.
ти хвани 5.25 пък да видим дали няма да имаш общежитие...
Аватар
DayDream
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DayDream »

Тодорът написа:
DayDream написа:Да, ама има едни неща като стипендии и общежития, които само със знания в главата, а без оценка няма да ни дадат.
ти хвани 5.25 пък да видим дали няма да имаш общежитие...
Еми аз ги имам, даже отгоре, ама стипендия - не....
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
Аватар
Тодорът
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от Тодорът »

няма пълно щастие ;))
Аватар
Klez
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Klez »

Хайде някой, който е карал изборен Java при Кръстев да каже тоя наистина ли толкова сериозно държи на присъствията, че нещо много заплахи е изсипал в писмото за неприсъствия на лекциите.
И сме по-красиви, и сме по-добри.
Аватар
DayDream
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от DayDream »

Klez написа:Хайде някой, който е карал изборен Java при Кръстев да каже тоя наистина ли толкова сериозно държи на присъствията, че нещо много заплахи е изсипал в писмото за неприсъствия на лекциите.
Да, държи. Не съм бил при него, но тази този семестър ще съм и ме предупредиха че държи на присъствието, както и често гледал кои са били 1-вите записали курса. Но определено не ми харесва как го е направил петък и събота...
Аватар
lunatic_moon
Вазов
Специалност: Компютърни науки

Мнение от lunatic_moon »

А какво ще кажете за практикума по Функционално програмиране при М.Тодорова? Гадното е, че са по едно и също време с Теория на игрите и Теория на мрежите. Кое от трите е най-интересно и полезно?
Аватар
AngelOfDeath
В началото бе словото

Мнение от AngelOfDeath »

ех как ми се припокриха избираемите лошо.. сега ще се мисли какво да се избира
Заключено

Обратно към “ФМИ”