Добре, че не е станало нещо сериозно.ники написа: Ама ако беше станала поразията, аз щях да съм виновен.
Градски транспорт - чета и не вярвам на очите си!
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
Re: Градски транспорт - чета и не вярвам на очите си!
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Aбе, не знам, дали има шанс за измъкване. Разправяли са ми за хора, които така си изкарват парите. Застават през нощта на някоя тъмна улица и като видят някой да минава, се мятат пред него, така че да ги удари, ама да не ги убие. Не знам, колко е вярно, ама се присетих за тая история. Знам и за хора, които са в затвора, защото са убили пешеходци.
Мисълта ми е, че без някакви отличителни знаци, каквито по закон колоездачите трябва да имат, един велосипедист изобщо не се вижда на пътя и белята може да стане много лесно. Тия пиклювци днес се отърваха от части, щото светофарът беше червен и бях тръгнал да спирам. Иначе не ми се мисли. Заслужаваха да слеза и да ги счупя от бой, ама нямаше как, а и не съм такъв човек.
Мисълта ми е, че без някакви отличителни знаци, каквито по закон колоездачите трябва да имат, един велосипедист изобщо не се вижда на пътя и белята може да стане много лесно. Тия пиклювци днес се отърваха от части, щото светофарът беше червен и бях тръгнал да спирам. Иначе не ми се мисли. Заслужаваха да слеза и да ги счупя от бой, ама нямаше как, а и не съм такъв човек.
Абе може и такива случаи да има, но зависи от много неща.Определено трудно се доказва ( ако няма свидетели, камери на кръстовища и улици и т.н.)
1. Че не си ги блъснал нарочно
2. Че не е ( при положение , че се знае, че няма умисъл от твоя страна) проявена груба небрежност ( например не си се огледал правилно докато си говориш по телефона, слушаш музика или общуваш с пътници и т.н.).
3. Че не си имал видимост, не си имал обективната възможност да предвидиш опасността и да вземеш превантивни мерки, че не си имал време за нормална реакция и т.н. и т.н.
Точки 2и3 според мен ако ги докажеш, ( велосипедистите не са били бдителни, докато ти не си имал обективна видимост и знание за предстоящия сблъсък нито пък време за адекватна реакция) се измъкваш, но това в съд много трудно се доказва.Затова и малко хора се измъкват от подобна ситуация.
1. Че не си ги блъснал нарочно
2. Че не е ( при положение , че се знае, че няма умисъл от твоя страна) проявена груба небрежност ( например не си се огледал правилно докато си говориш по телефона, слушаш музика или общуваш с пътници и т.н.).
3. Че не си имал видимост, не си имал обективната възможност да предвидиш опасността и да вземеш превантивни мерки, че не си имал време за нормална реакция и т.н. и т.н.
Точки 2и3 според мен ако ги докажеш, ( велосипедистите не са били бдителни, докато ти не си имал обективна видимост и знание за предстоящия сблъсък нито пък време за адекватна реакция) се измъкваш, но това в съд много трудно се доказва.Затова и малко хора се измъкват от подобна ситуация.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Батбаяне, успех при Стойнов ти пожелавам с тези разсъждения
И впрочем имаш основна грешка в последния пост.
И впрочем имаш основна грешка в последния пост.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Каква грешка?Обясни...
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- Bushmen
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Бате, остави грешки по постовете, имаш основна грешка в мотивацията и настройката за новата година. Ваканция е почини си, светът не е само право, за тебе дори не е почнало. Не се зомбирай толкова отрано. Няма нищо по-лошо от човек, който е непълноценен извън професията си/ основното си занимание. Аре дай си правна и форумна почивка от 2 седмици
Не знам за теб, но на мен тези неща са ми интересни и не ме натоварват особено.Bushmen написа:Бате, остави грешки по постовете, имаш основна грешка в мотивацията и настройката за новата година. Ваканция е почини си, светът не е само право, за тебе дори не е почнало. Не се зомбирай толкова отрано. Няма нищо по-лошо от човек, който е непълноценен извън професията си/ основното си занимание. Аре дай си правна и форумна почивка от 2 седмици
Пък и аз не смятам, че съм ограничен човек.Който ме познава повече от главно чрез постове по форуми знае, че с мен може да се общува на много теми.Но в тази тема тук, пък и в този форум, темите са свързани с учене, право ( понеже това ми е специалността) и някои административни въпроси или мнения по злободневни въпроси.Ако ти се говори за нещо друго с мен - пусни тема и ще си говорим и за отвлечени от правото неща, които те интересуват.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
Бе айде, като че ли преди през циганската махала не са си блъскали децата под колите на минаващите и като ги чукнеш малко или повече ти се нахвърля целия катун, после ако си сам или сте двама иди и обяснявай, че не си го блъснал, те така си изкарват парите. Ама ся като са им сложили легналите полицаи... им е малко трудно да го правят.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Не мисля.Ти отвори темата, макар че според мен в този случай правиш грешката да обобщаваш случаи без да размислящ дали са еднакви.Имам предвид заключенията ти "знаеш ли колко хора са в затвора за такива инциденти".Може много хора да са , но да не са могли да отърват кожата.Въобще нещата са сложни и не може да се даде еднозначен отговор.ники написа:Вярно малко прекаляваш с правото.
Както и да е.Мързи ме да пиша рано сутрин.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- iodine
- Драскач
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: iodine
Две неща към Баянчо:
1. Хората гледат да не се стига до съд, тия с колата или бягат и оставят ранения на пътя и произвола на съдбата или гледат да направят сделка за пари, за да не се стига до съд. Съд има, ако има убити обикновено.
2. Сериозно, лошо е, че се в състояние, в което ти трябва правна почивка на прага на академичната година, до края и ще се побъркаш! Аз вече започвам да не чета изцяло постовете ти...
По темата:
Съгласен съм с Ники, че тия пикльовци с колелата са адски опасни и безразсъдни.
Не по малко гадни са циганите каруцари, тия не плащат винетки и разните данъци и де факто нямат право да се движат по асфалтови пътища, обаче с кеф заемат платното и го омазват с фъшкии!
1. Хората гледат да не се стига до съд, тия с колата или бягат и оставят ранения на пътя и произвола на съдбата или гледат да направят сделка за пари, за да не се стига до съд. Съд има, ако има убити обикновено.
2. Сериозно, лошо е, че се в състояние, в което ти трябва правна почивка на прага на академичната година, до края и ще се побъркаш! Аз вече започвам да не чета изцяло постовете ти...
По темата:
Не по малко гадни са циганите каруцари, тия не плащат винетки и разните данъци и де факто нямат право да се движат по асфалтови пътища, обаче с кеф заемат платното и го омазват с фъшкии!
В името на потока! Втория!
Аре да си решаваш какво да четеш, но да не ме наричаш Баянчо, ок?iodine написа:Две неща към Баянчо:
По темата:
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
- Mushmul
- Флъдзила
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: завършил
Е, това е доста по-добър вариант. Най-малоумните от предложените промени не са били осъществени. Тъпо е това за 280, но поне пътя от Орлов мост до Ректората не е много.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Обратна връзка:
А става ли ясно откога влизат тези промени? Аз не видях никъде да пише, предполагам, защото още нищо не е прието, а само предложено.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.