Проверка на говорни и комуникативни способности (юли 2005)

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

напомняш ми за една приятелка, която не може да казва "брюле" и "фюрер" и не че има говорен дефект, просто си оплита езика :lol:
аз мисля да се явя, ама знам ли...останах с впечатление, че е трудно да ме скъсат при положение, че говоря нормално :roll:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Хаха, аз на този изпит съм отишла! :) Както не мога да казвам "л" - ни меко, ни твърдо, ни никакво! 8)
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
ugly_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ugly_girl »

Добре де,а как стоят нещатат ако не си от София.В смисъл че аз съм от Търново и ще си подават документите тук и срещу някаква такса ми ги преввеждам.Ама казвате че изпита е в дните,когато се подават документите..Надявах са да подам документи тук и толкова ама няма да стане така ли?
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

заплетох се :oops: :roll: честно казано и аз не разбрах :oops: :roll:
Аватар
ugly_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ugly_girl »

Въпроса ми ли не разбра или по принцип за изпита нещата как стоят?
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

по принцип ...в смисъл такъв - има период от време, през който се записваме за изпитите и тая комисия всеки ден ли кисне там и чака желаещи да се явят? и въобще трябва ли някаква подготовка или просто да не лъхаш например на бъчва от предишната вече или т.н. ? :shock:
Аватар
coup
Вазов

Мнение от coup »

Кисне си комисията по цял ден - наистина обаче не знам как стои въпросът с кандидатите от провинцията :roll: Защо не звъннете в Учебен отдел?
Just a world that we all must share
It's not enough just to stand and stare
Is it only a dream that there will be
No more turning away?
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

За съжаление единственият вариант да се явите на този изпит е да бъдете в София по време на дните, в които се подават документи за кандидатстване. Друг вариант няма :?
Тези комисии са в университета по цял ден. (миналата година стаята беше 282, мисля).
За изпита не ви е нужна предварителна подготовка. Моят протече горе долу така: Влезнах и докато ме разпитваха как се казвам, къде съм учил и какво искам да кандидатствам, мина половината изпит. Другата беше следната - отварят справочника на произволно избрана страница и казват да прочетеш едно-две изречения. "Стига толкова" и край. Това е, няма оценка - само издържал/неиздържал. :lol:
Успех на всички!
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

значи нямаме грижи :D ...благодаря за инфо-то
Аватар
ugly_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ugly_girl »

Ами и аз исках да звънна и да попитам,но никой не ми вдига,а звъня от сума ти дни.Звъня и в Софийски и в Пловдивски.Но ще кажеш че тез телефони са само за играчка.И най-вече искам да питам дали не може да държа изпита в града ми.Аз съм от Велико Търново и в университета ако имат същия изпит дали няма да се зачете.Понеже искам да кандидатствам освен в София и в Пловдив,ама исках да си подам документите тук.Супер тъпо е да обиколя стрната само за 5мин. да ме чуят как говоря....Поне да бяха дните когато са и изпитите ама то....просто губене на време и пари най вече...
Аватар
bvz
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от bvz »

Ами пробвай в сряда най-рано (за СУ), тогава вече няма да е ваканция и всички би трябвало да са по работните си места :lol:
Във ВТУ има същия изпит, ама номера няма да стане. Все още няма единен изпит за всички университети, така че ще ти се наложи да се полуташ из коридорите на Ректората на СУ "Св. Кл. Охридски" :shock:
Успех!
Аватар
ugly_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ugly_girl »

Успях да проверя как стоят нещата в Пловдивски университет.Най-накрая се свързах и попитах и ми казаха че нямало проблем когато отида да си държа изпита по български след това да се явя еди си къде си и да мина този изпит,а документите да си ги подам от моя си град,както си му е реда.Което е супер де,точно така се надявах да е.
Незнам обаче как стоят нещатата вСУ,защото там още с никой не мога да се свържа,но щом в Пловдив са помислили за хора,които не са от града,сигурно и в СУ ще е така..Ама пак трябва проверка,за да е сигурно..
Аватар
maimunka
Пишете, о, братя

Мнение от maimunka »

Защо се панирате за този изпит . То дори не може да се нарече изпит. Влизате по двама души. Проверяващата комисия е от две жени, които те карат да броиш до 10, дават ти една трета от страничка да прочетеш, удрят ти един печат, че си годен да кандидатстваш за дадените специалности и след няма и 5 минути си излизаш.
Natalia
В началото бе словото

Мнение от Natalia »

да не ви стряскам ,но аз като се явих на този изпит ми отрязаха няколко педагогически специалности вкл. логопедия-не съм могла да изговарям правилно "л".А аз по начало говоря правилно и никой не е забелязал подобно нещо в говора ми :shock:
Аз лично нямах претенции към тези специалности,но който има да внимава :D
Аватар
iliyan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от iliyan »

Добре ли си казваш името? Там има 'л'
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”