Важно за всички студенти !!!

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Re: Важно за всички студенти !!!

Мнение от G__ »

allshallperish , не протестирам заради самия протест, а задари убежденията си. :) Радвам се за тебе и за другите, че сте намерили начина....аз съм го намерил също. А това дали ви харесва или не си е ваша дилема. Не се заяждам, но според мене вашето поведение е овчедушие. Ники, не става да си плащаш и да протестираш.... :lol: Нереално е. Плащал съм и спрях. ;) Както казах, когато се подобри услугата, аз ще съм първият който ще си плаща. Да ви кажа още нещо, последно по коментарите, че нещата се променят. От 7 години слушам как ще сменят икарусите по 310. Е още не са ги сменили. Не ползвам "нови" рейсове, когато се наложи и затова може би не виждам смисъл да дупча. Може и да има по 2-3 рейса на някоя линия, но София е голям град и не е само кварталната ви линия. :lol: Радвам се, че основно ползва метро, за което си плащам с удоволствие и се возя със същото удоволствие. :salute:
Темата е дълга и винаги мога да споря до безкрай, но има моменти, когато гражданите трябва да се проявяват като такива, а не просто да наливат в нечий джоб, но в същото време да се оплакват. Помислете си какво сте направили вие, за да се променят нещата. Просто плащането не е решение....според мене това е доброволно ограбване. Поздрави. :)
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Според мен по-смислен протест би било просто да не използваш градски транспорт. В крайна сметка, хем да се возиш, хем да протестираш някак не ми се вижда смислено. Не знам. Не те разбирам. Като не си доволен - намери друг начин да се предвижваш. Така лъжеш само себе си, че ПРАВИШ нещо, че да се подобрят нещата. Аз така го виждам.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

FloWersOfEviL написа:Според мен по-смислен протест би било просто да не използваш градски транспорт. В крайна сметка, хем да се возиш, хем да протестираш някак не ми се вижда смислено. Не знам. Не те разбирам. Като не си доволен - намери друг начин да се предвижваш. Така лъжеш само себе си, че ПРАВИШ нещо, че да се подобрят нещата. Аз така го виждам.
+1 :P
Как да подобрят условията в градски транспорт, когато повече от половината, които се возят са нередовни пътници?! :?
Компютърни науки 1 курс
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Като не се возя пак няма да плащам...т.е. няма значение дали се воля или не, нали така или иначе не плащам. Като се возя има хора, които ми обръщат внимание. :lol:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика

Мнение от allshallperish »

G__ написа:Като не се возя пак няма да плащам...т.е. няма значение дали се воля или не, нали така или иначе не плащам. Като се возя има хора, които ми обръщат внимание. :lol:
Как така "няма значение" дали се возиш? Износваш рейсовете. Правиш навалица, заемаш местата на хора, които са си платили да се качат в 310 икаруса, тва не го ли осъзнаваш? Аз ако бях на твое място нямаше да съм толкова горда от себе си, че водя някакъв протест, който си е мой такъв личен и който няма никакъв смисъл . Ако беше наистина порастнал или с някакво гражданско самосъзнание, въобще нямаше и да ти дойде на акъла, че това е протест :) .
Поздрави.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
von
В началото бе словото
Специалност: СУ - Социология
Курс: втори

Мнение от von »

Здравейте
Имам един въпрос да видя дали правилно съм разбрала...Няма много читави автобуси в София,защото определена част от обществото не си купуват билет?
Ами по принцип има намаления само за ученици, студенти и пенсионери... а другите хора...не всеки може да си позволи да си купи карта или да дупчи всеки ден билетче.. :vinsent:
Amantium ira amoris integratio! :connie_sleepymoon:

Изображение
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Специалност: панцеркомисар
Обратна връзка:

Мнение от Ураган от Кирки »

280 / 94 Изображение Изображение 9 Изображение 84 Изображение 313/ 305/ 306/ 604/ Изображение

Изображение
Пълна галерия и източник на снимките

Независимо, че на снимките автобусите излизат със странни номера, те се ползват и от горепосочените други линии които ще са практични на студентите защото минават около Ректората.

Галерия - Масов Градски Транспорт-Варна
сравнете Те нямат и един от класата на горните.
Истина е, че аз съм извадил най - хубавите на София, тези които в галерията са чавдари от старо време не влизат дори в града а обикалят по крайните северни квартали. (Южните квартали и села се ползват с по - хубави) И е тенденция автобусите да се подменят сравнително бързо.
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
Аватар
Ivo Penev
Легендарен флуудър
Специалност: право
Обратна връзка:

Мнение от Ivo Penev »

Ураган от Кирки написа:280 / 94 Изображение Изображение 9 Изображение 84 Изображение 313/ 305/ 306/ 604/ Изображение

Изображение

Независимо, че на снимките автобусите излизат със странни номера, те се ползват и от горепосочените други линии които ще са практични на студентите защото минават около Ректората.

Истина е, че аз съм извадил най - хубавите на София, тези които в галерията са чавдари от старо време не влизат дори в града а обикалят по крайните северни квартали. (Южните квартали и села се ползват с по - хубави) И е тенденция автобусите да се подменят сравнително бързо.
това да не е в Германия :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
memento mori
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Обратна връзка:

Ivo Penev написа:
Ураган от Кирки написа:280 / 94 Изображение Изображение 9 Изображение 84 Изображение 313/ 305/ 306/ 604/ Изображение

Изображение

това да не е в Германия :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Хайде и аз ще те цитирам, за да е пълна сатиарата :D
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

G__ написа:Като не се возя пак няма да плащам...т.е. няма значение дали се воля или не, нали така или иначе не плащам. Като се возя има хора, които ми обръщат внимание. :lol:
Като не харесваш системата, не бъди част от нея. А още повече да се заблуждаваш, че по този начин протестираш.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Обратна връзка:

Според мен е хубаво как
1. Не си плащаш транспорта
2. Можеш да стоиш на висок стол от морал защото изразяваш гражданска позиция и така участваш в младото и будно общество на България и
3. едновременно да обясняваш на честните граждани как са тъпи овце. :king:
Искаше ми се и аз да съм толкова нагъл :king:
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Урахане, не знам през твойто село кви рейсчета минават, но пообиколи центърО, пък ако може се качи и на някои от рейсовете (например въпросния 11, чиято снимка си показал) и тогава се похвали как е возенето.,,,ъъъ друсането. Проучи им и маршрутите и виж откъде минава 310 и дали не е през центъра или през "северните квартали". Ще ми се и аз да сложа розовите очила и всичко да е ок, но не съм на 12 години, когато дупчих дори за 1 спирка.... Ех, детство... :lol:
Като говорим за морал, не виждам нищо морално в поведението на управата на СКГТ, а още повече на гражданите, които им го позволяват, защото една стара наша поговорка гласа: " Не е луд тоя, който яде баницата, а тоя, който му я дава"....нали така. :rr:
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Обратна връзка:

Ех, Аллаха ми е свидетел, смятам, че поясних как тези снимки просто показват инвентара на СКГТ-то.
Написах до тях как много автобуси споделят тези возила под различни номера. Тези неща които ти ми изброяваш не ме вълнуват. До моето село градски транспорт не идва, то е в друга община :king:
Flowers of Evil се изрази най - добре, аз просто си бръщолевя колкото да има.
Въпроси?
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

:shock: Боже мили... Имаш ли баклава. :lol:
Аватар