Какво мислите за графитите като изкуство?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
BBM
От дъжд на вятър

Re: Какво мислите за графитите като изкуство?

Мнение от BBM »

ники написа:Ти иронизирай, ама като си измажете къщата, ме викни и аз ще ти надраскам някаква грозотия на стената и тогава ще те видим.
Аз живея на 6-ти етаж брат! ;)
А иначе доста тъпи коментари чета тука...
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Да се изкажа и аз. Графитите са изкуство само когато не се драскат с цел вандалщина - нещо, което е изключително рядко. На мен ми писна да чета надписи с ЛЕНИН/СТАЛИН, НАБИРАМ ЦИГАНИ ЗА ЯДРЕНИ ОПИТИ, ужасни "тагове" по стените, по рейсовете, по трамваите и във тях. Това което ники спомена за драскането по току що боядисани фасади - еми кво да кажа, това не го правят хора с мисъл, тва са някви деца, които си мислят, че е яко да се драска заради самото драскане. Иначе графитите на Смотан още си седят на Художествената /май/ академия, до Първа английска и трябва да кажа, че когато ги надраскаха сградата изглеждаше далеч по-добре. Графитите на НДК също са добри, поне преди бяха, наскоро като минавах нямаха нищо общо с едновремешните... Ама то всичко се мени... Минавали ли сте под моста на Подуене? Там е отврат.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Изображение
Изображение

Красота?!
Аватар
BBM
От дъжд на вятър

Мнение от BBM »

allshallperish написа:Да се изкажа и аз. Графитите са изкуство само когато не се драскат с цел вандалщина - нещо, което е изключително рядко. На мен ми писна да чета надписи с ЛЕНИН/СТАЛИН, НАБИРАМ ЦИГАНИ ЗА ЯДРЕНИ ОПИТИ, ужасни "тагове" по стените, по рейсовете, по трамваите и във тях. Това което ники спомена за драскането по току що боядисани фасади - еми кво да кажа, това не го правят хора с мисъл, тва са някви деца, които си мислят, че е яко да се драска заради самото драскане. Иначе графитите на Смотан още си седят на Художествената /май/ академия, до Първа английска и трябва да кажа, че когато ги надраскаха сградата изглеждаше далеч по-добре. Графитите на НДК също са добри, поне преди бяха, наскоро като минавах нямаха нищо общо с едновремешните... Ама то всичко се мени... Минавали ли сте под моста на Подуене? Там е отврат.
Съгласен!
Изображение
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

ники написа:Красота?!
И въобще не са дело на някакви напушени.
Изображение
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология
Курс: първи

Мнение от bubbly_water »

не знам защо, но не виждам много общо между надписи "Левски са свине" и някакви яки рисунки. в смисъл тея надписи ги правят хора, на които им се иска да могат да направят нещо яко със спрей в ръка, но не им се получава. който го може, не се занимава с такива лозунги. поне аз така си мисля.
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Е, това е ясно :) . Да измислим превантивен метод срещу калпави драскачи! Аз мисля, че не трябва да се продават спрейове по магазини като "На тъмно" ... "ОЧЗ" и пр. Само поощряват драскането. То можеш да си купиш спрей от всякъде, общо взето, ама колкото е по-ограничено, толкова по-добре. Например в магазините за автопринадлежности също има, ама ако сложат един контрол 18+ например, ще стане по-добре положението.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Не съм изцяло "против", въпреки че повечето от тях не ми харесат.
Сега надписите на скинарчета и футболни хулигани не ги боя за графити. Глупавите тагове с маркер обаче също са пълна грозотия, според мен.
Иначе сред големите рисунки има добри попадения, обаче няма синхрон - тоест всяка за себе си може и да е хубава, ама тези, дето ги рисуват, понякога доста лошо подбират местата и съчетанието на цветовете в два съседни, иначе нелоши графита, разваля цялата работа. Просто трябва да разберат, че доста хора не ги разглеждат поотделно, а обръщат внимание на цялостното впечатление. Затова, според мен, е добре да се избягват графити един до друг, с несъответсващи си цветове.
Knights of the Cross
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тея са от Австрия всичките
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Да, според мен всичките са хубави.
Knights of the Cross
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Мнение от Solveig »

Тези са от Берген, Норвегия: http://graffiti-bergen.blogspot.com/.
Повечето са на забранени места и вече не съществуват, защото в рамките на ден след завършването им се заличават.
От това, примерно, за щастие вече няма и следа:
Изображение

Въпреки това има свободни площи, както и протести за повече свободни площи като този:
Изображение
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Тия грозни драсканици (а дори и не толкова грозните, които са около половин процент в родината) са гаменска работа.
Единствените 2 стойностни графита в София, които съм виждал са "Яжте месо" в подлеза на НДК, но го махнаха и "пръжте се естествено" на раковска.
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Трябва да ги забранят със закон или да направят специални места, където тези, които не са добри в стандартното рисуване да си драскат графитите.

По обществени места - не.

The names of the future are stamping of impatience.
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Да не говорим, че тва не е изкуство, а вандалщина. Да си ги драскат на кориците на тетрадките. Не искам да гледам грозотии навсякъде.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
BBM
От дъжд на вятър

Мнение от BBM »

Вандалщина е когато е направено нелегално.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”