Важно за всички студенти !!!
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: Важно за всички студенти !!!
Абе, ако G_ и останалите си купуваха редовно билет, сега нямаше да реват, че рейсовете са стари и цените високи. То кусури винаги ще се намерят. Никой няма да дойде да те вземе от вас с лимузината. Като смяташ, че градският транспорт е твърде мизерен за теб, купи си някоя баракуда на старо и се оправяй с нея. Тия "принципни" позиции зза недупчене на билет в огромата си част просто прикриват нелелание да се даде един лев.
Далеч не съм за едното левче или седемте лева карта на месец.
Просто протест бе, човек. Трудно ли е да го разбереш. 
- allshallperish
- Легендарен флуудър
- Специалност: полонистика
- Курс: четвърти
G_, вчера не можах да ти отговоря, но днес ми се ще да си дам пълното мнение по този въпрос и да приключа с темата. Съгласна съм и с теб и с всички, които си имат позиция и си я защитават. Тук идва и моята покана /ако може така да се нарече/ към по-трезвомислещи действия. Следователно - ти /а и всички, които стоят зад твоята теза/ се бунтуваш срещу системата, като не си плащаш за транспорта, който същестува, ти отричаш наличието на такава услуга, но е факт, че я има. Стари или нови, мръсни или чисти - това са софийските рейсове. Започнали са да ги подменят с по-нови/както искаш го разбирай, дори фактът, че са втора ръка е по-добър от този, да си се лашкаме в старите икаруси, отречи го?/. За да се подобри изцяло положението са нужни години. Не става от днес за утре да се подмени всичко, това надявам се ти е ясно. Вече смениха изоснови линиите от 1 - 14 с нови /във всяко отношение, директно от завода/ рейсове. Догодина ще се надяваме, че ще сменят и още линии. Просто трябва хем да имаш търпение /ти да не мислиш, че в държавите с "бели" хора всичко е станало изведнъж?/, хем да си редовен във всяко отношение, за да има развитие. Българинът е свикнал да смята, че го крадат. Е, как го крадат, като не дава нищо на държавата? Замисляли ли сте се? За да станем европейци първо точно този манталитет трябва да се пречупи - че ни взимат нещо, което всъщност не даваме. Един преподавател в ТУ каза на една лекция - "Ходете в чужбина, обиколете Европа, вижте как живеят европейците и като се върнете тук - живейте по същия начин". Ако това се промени, ако всеки разбере приоритетите на държавата - ще стане по-леко за всички. Но в момента на всеки му е угодно да се бунтува срещу системата и да я плюе колко е ужасна. Имаме си ново правителство, нека му покажем, че сме готови за промени, вместо да се возим гратис докато сме живи... Дано ме разбирате правилно. Не се заяждам, това си е реална оценка на начина ни на живот. За съжаление. Но аз съм намерила правилния начин за себе си, пожелавам ви да го намерите и вие, ако не сте, крайно време е да станем отново народ, защото "белите" хора отдавна са такива... Тоест трябва да се сплотим по някакъв начин и да покажем, че за нас примерно е важно градския транспорт е много важен, но това няма да стане с протести на хора, които не плащат за услугата. Напротив. Цените на билетите се вдигат не за друго, ами за това, че самата услуга да се вкарат толкова рейсове в София е скъпа, а парите за нея не се възвръщат точно заради това, че не се плаща от пътниците. И точно заради това, докато 50% от пътниците не плащат, билетите ще са 50% по-скъпи. Отречете го.
Г_, ти заради самия протест като протест ли протестираш?
Г_, ти заради самия протест като протест ли протестираш?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Eми, трудно е. При положение, че не си плащаш пътуването, срещу какво протестираш? Можеш да протестираш, ако си плащаш и въпреки това не виждаш желаното развитие. Е, ти просто не си плащаш.G__ написа:Далеч не съм за едното левче или седемте лева карта на месец.Просто протест бе, човек. Трудно ли е да го разбереш.
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Абсолютно не съм съгласен с това мнение като аргумент.happyswift написа:Тези, които са редовно, нямат време да работят, за това ползват и намаление, докато задочниците имат тази възможност.Не виждам защо се оплаквате.Като не искате да плащате скъпи карти за градския транспорт - минете на редовно.
Все едно да искаме и ние да плащаме такси равни на тия на задочниците.Нали сме студенти ?
Ще дам пример със себе си - редовно,3-ти курс,8 часов работен ден,от 1 година вече плътно.
Когато ножа опре до кокала ...
И не съм само аз,мога да дам пример и с още поне над 10 мои колеги.
Почти всеки има възможност да работи.
Pick your moment and make the right play...

"[02:21:01] Blood Countess каза:недей,че ще те напляскам!!" Влюбен съм!!!

- allshallperish
- Легендарен флуудър
Аз съм редовно, сега съм втори курс, сменям транспорт по 8 пъти на ден /или повече/. Вече имам трудов стаж над три години
.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
- HeyGod
- Легендарен флуудър
Да де ... идеята беше не да се хваля колко съм "велик",а да опровергая думите на happyswift. 
Pick your moment and make the right play...

- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Не мога да разбера защо G__ не протестира като не се качва в градския транспорт, а протестира като се качва в градския транспорт

Компютърни науки I курс
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Аз пък подкрепям примера тиHeyGod написа:Да де ... идеята беше не да се хваля колко съм "велик",а да опровергая думите на happyswift.
-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
Това с работенето на пълен работен по време на следването взе да се превръща във вечния спор.
Аз постоянно давам за пример моята специалност (макар че със сигурност се сещам и за други) -- колегите, които могат да си позволят да работят на 8 (!) часов работен ден, сигурно са единици! Някои са успявали, вземайки само нощни смени, сещате се за сметка на какво
; не можеш да се отсъства постоянно, защото чисто и просто няма да запишеш годината. При нас е практика да не те "допуснат" поради неприсъствие
Та с две думи, много зависи от специалността. А от Право с техните заверки какво да кажат? 
Аз постоянно давам за пример моята специалност (макар че със сигурност се сещам и за други) -- колегите, които могат да си позволят да работят на 8 (!) часов работен ден, сигурно са единици! Някои са успявали, вземайки само нощни смени, сещате се за сметка на какво
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Хм, аз си бачкам на 4 часа.
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Аха. Пък и често количеството часове, прекарани на работа, е обратнопропорционално на количеството влезли ти в главата знания от университето. Ясно, че не всеки може да си позволи 2-3-4-5 години да се храни на гърба на мама и тате, ама като работиш по 40 часа седмично нещо, което няма кой знае каква връзка със специалността ти, едва ли ще излезеш много образован.MERCES_LETIFER написа:Това с работенето на пълен работен по време на следването взе да се превръща във вечния спор.![]()
Аз постоянно давам за пример моята специалност (макар че със сигурност се сещам и за други) -- колегите, които могат да си позволят да работят на 8 (!) часов работен ден, сигурно са единици! Някои са успявали, вземайки само нощни смени, сещате се за сметка на какво; не можеш да се отсъства постоянно, защото чисто и просто няма да запишеш годината. При нас е практика да не те "допуснат" поради неприсъствие
Та с две думи, много зависи от специалността. А от Право с техните заверки какво да кажат?
Второ, от специалност до специалност и от уни до уни - разлика бол.
Пък и никой не е казал, че без висшу не може да се живее, нъл'тъй? :Р
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Норвегиън, а какво предлагаш да прави човек, когато не може да се издържа или плаща семестъра си? Нали за тва бачкаме, за да си го плащаме, поне някои от нас.
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Оф, никой не е казал да не бачкате...
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- allshallperish
- Легендарен флуудър
Не си. Казваш, че тия дето бачкаме няма да стане нищо от насNorwegian Wood написа:Оф, никой не е казал да не бачкате...