Какво мислите за 4-то класиране?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Какво мислите за 4-то класиране?

Мнение от fak »

Май забравяте, че Правото на образование е основно човешко право, регламентирано в Конституцията... :!:

Сега.. как тези, класирани след вас, се възползват от дадения им шанс зависи изцяло от тях.. :wink:
la douleur exquise
P_V
В началото бе словото
Курс: втори

Мнение от P_V »

100 % подкрепям тезата,че тези който са кандидатсвали в СУ трябва да бъдат с превилегии пред тези ,който идват в СУ с оценки от други ВУ! Примерно на изпита в ВТУ по история има 5.20 , а в СУ има 3,40 ,в крайна сметка различно е оценяването!
Тук идва въпроса : "И заслужаваше ли си мЪките ? "
Отговора е : "Друга година първо кандидатствай във ВТУ И ПОСЛЕ С ОЦЕНКАТА В СУ :) "
Аватар
Mimmy
От дъжд на вятър

Мнение от Mimmy »

Аз не разбирам единствено как например се откриха 4 места за журналистика, като балът не помръдна и стотна (е,1 стотна само ;) ) на другите класирания? :shock:
Журналистика - oh yeah! :)
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

явно местата за прием са им се сторили малко и са добавили още 4 :)
Elämää täytyy rakastaa ^^
BLUSH
Постоянно присъствие

Мнение от BLUSH »

Може би 4 човека са се отказали след това
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
Аватар
Mimmy
От дъжд на вятър

Мнение от Mimmy »

Ще се преброим октомври и ще се види :) Аз лично се радвам, че имаше сводобни места, тъй като един приятел, който заслужаваше, успя да влезе :) Иначе съм съгласна, че е тъпо някой с оценка от някъде си да те измества.. :evil:
Журналистика - oh yeah! :)
Аватар
happyswift
Флъдзила
Специалност: Международни отношения

Мнение от happyswift »

BLUSH написа:Може би 4 човека са се отказали след това
Ха-ха..

Нали разбирате, че тук става въпрос за схеми?Една съученичка сега е журналистика и като се видяхме и тя доста се била учудила и направила справка и излязло, че на тия въпросните кандидат-студенти родителите им не са кой да е.
Kulovcho

Мнение от Kulovcho »

Според мен изобщо не трябва да има 4-то и 5-то класиране. Оставям на страна факта, че така се допускат неслучайни хора, за тези неща винаги ще има начини. Но забелязах кои са специалностите, които остават за 4-то и 5-то класиране... 90% от местата са с профил Биология, Химия или физика, както и онези редките специалности като индология, арабистика, иранистика и т.н.

Ами след като няма желаещи за тези биологически, химически и физически специалности - просто да ги съкратят, а не да се смеят на целия ВУЗ заради 200 места, които никой не иска да запълни и обявяват 100 класирания заради тях. Щом няма желание в хората, не би трябвало да ги има и специалностите. Мисля че отмина времето, в което се търсеше работа за човека, сега се търси човек за работата.

Дано скоро ВУЗ-овете да получават парите си независимо от броя студенти, които учат в тях...
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от bggashnik »

Kulovcho написа:Мисля че отмина времето, в което се търсеше работа за човека, сега се търси човек за работата.
Както се казва, ако преди време 17 човека се бореха за 1 място, сега 17 места се борят за 1 човек :lol: :lol: :mrgreen:
Компютърни науки I курс
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Специалност: панцеркомисар
Обратна връзка:

Мнение от Ураган от Кирки »

1. Конституцията да си го начука.

Не мога да се съглася с автора, в СУ не си търсят "верни поданици" а студенти, които да развиват престижа на Университета. Академично.
Защото нали знаеш, никой друг не може да ти даде, това което аз мога да ти обещая. Смятам, че четвърто класиране си беше добре организирано с оглед на много нужди на Университета. Дори агитирах хора които не са пробвали преди там, да кандидатстват и в СУ.
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”