allshallperish написа:Вероятно. Но ако се ограничи безразборното писане във всякакви теми, няма да има къде да се трупат много мнения. Ако се изпозаключат темите, както ти предлагаш - още повече.
Нима не може 1 сериозна тема да се превърне на чат? Те и сегашните потребители го правят. Номера е не да се оправи целия форум откъм такива издавателства. Моето предложение беше само за КСК-раздела. Да се направи само той информационен, а не за дискусии. Хората да го четат, а не да пишат. И ако след години нещата се подобрят - да бъде отворен за теми на всички новодошли.
И не предлагам да се заключат всички теми из форума, а просто да се създадат нови, които да са заключени и в раздела да няма възможност да се пускат нови...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Лично аз съм "за" информационни теми, но съм ПРОТИВ да се премахне възможността кандидат-студентите да си флуудят и дискутират, защото 1. ще избие в другите раздели 2. тъпо е във ФОРУМ да се ограничава възможността за дискусия!
И между другото, двете ми информационни теми са АКТУАЛНИ. Актуализират се редовно. И сега като приключи КСК'09 пак ще има промени. Просто няма как.
Ако КСК ви се струва помия - ами не я четете. Имате тази възможност поне. Аз лично също съм минала през КСК и знам колко ми беше нужна възможността да дискутирам и да си плямпам там..
За догодина сигурно ще измислим нещо за да е по-контролирано положението и да е в полза на всички... а може и да не успеем. Иначе предложения са добре дошли. Така или иначе всичко, което ще се прави ще е чак за КСК 2010.
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното." click me!! ---> http://z0r.de/63
Pisobella написа:Лично аз съм "за" информационни теми, но съм ПРОТИВ да се премахне възможността кандидат-студентите да си флуудят и дискутират, защото 1. ще избие в другите раздели 2. тъпо е във ФОРУМ да се ограничава възможността за дискусия!
Именно. Покрай простотиите се споделят и много полезни неща за изпитите.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Точно оттам идва и моето предложение . За това е нужно да се изстрие всичко, което не струва, да се подреди нужното във важните теми от тоя КСК, а другото просто да се разкара, не виждам за какво ни/ви е. Все пак едно и също е всяка година. С изключение на актуалните въпроси като дата/час/зала за изпита и пр. Според мен има възможност нещата да се затегнат по тоя начин.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Хм, хм, идеята на Периш потребител без определен брой мнения да не може да пуска теми ми се струва много добра.
Не говоря обаче за някаква граница от 300 или 500 поста. Ами някаква малка бройка, например 50, която не се усеща, но ще бъде достатъчна. Защото повечето от глупавите теми, които повтарят едни и същи въпроси, се пускат от хора, които са се регистрирали с целта да публикуват тази тема и да си зададат въпроса.
Така че предложението определено си струва да се разгледа.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Ами именно. И когато се усети, че потребителят само флууди, за да си направи мненията - ще се санкционира, нали за това са модераторите в крайна сметка. Не е форум без модератори, за да мислим някакви глобални промени.
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Чуйте се, моля ви - опитвате се да убиете комар с ядрена ракета...
Първо - делението на брой постове е дискриминация. Защо някой с 3 поста да е по-тъп от някой с 10000 и да има по-малко права от него? С какво аз съм заслужил да пускам теми, повече отколкото всеки новобранец? А ако той не е кандидатстудент, а обикновен форумец, които просто има 48 мнения и правилото го хваща и него?
Второ - шанса да се получи обратния ефект е доста голям. Ако влезеш у форума и ти трябва да пуснеш 1 тема, да питаш нещо, но ти кажат - направи 50 мнения, какво правиш? Ми флудиш, как какво. И за 1то необходимо мнение, се занимаваш часове, за да стигнеш бройката, а после изобщо не влизаш у форума. А ако всеки нов реши, че 50 мнения ше ги направи ей така, и после - шапка на тояга, докъде ще я докараме? Подобна мярка би направила флуда необходимост, а не развлечение. Един да се легализира, дори и за хора, които по принцип не биха флудили още с регването си.
Трето - едно такова правило ощетява потребители, които изначално биха написали точно 2 мнения: въпрос... и "мерси за отговора" и повече не влязат у форума. Ако ги принудите да правят 100-200-1000 поста, те или ще се откажат, или ще се разфлудят. Да не говорим, че има потребители дето са регнати от години и имат 10-20 поста, но когато трябва да пуснат тема - не могат. Или култовия потребител "Дедо Коледа", които всяка коледа пуска тема с подаръци и имат около 10 поста... При вашата идея, той ше трябва да флуди от Бъдни Вечер до Коледа, за да може да пусне тема... А тва ли е целта на Дедо Коледа? Да флуди по празниците?
Кристо, защо ти е само да изопачаваш и усложняваш нещата? Флуудът е забранен, следователно - ще има банове. Аз как го изядох? И точно, защото ти имаш поне 10 пъти повече мнения от останалите потребители, беше и предложението ми да се трие поголовно. А щом имаш по-добри решения - опитай се да убиеш комара просто с Райд.
allshallperish написа:Кристо, защо ти е само да изопачаваш и усложняваш нещата? Флуудът е забранен, следователно - ще има банове. Аз как го изядох? И точно, защото ти имаш поне 10 пъти повече мнения от останалите потребители, беше и предложението ми да се трие поголовно. А щом имаш по-добри решения - опитай се да убиеш комара просто с Райд.
Тук вече спора е друг - на каква оценка се подлагат постовете, че да се трият. Някои модератори са стриктни, други са по-либерални. Това е напълно естествено, но пък създава "фрии зони на флууд" и "зони на здрача"...
Или пък другия момент - пост в темата за флууд, е легален, а подобен в тема не-за-флууд е изтриван. Малко странно като идея. Или пък постове като "Ешъ-ешъ-ешъ-ешъ" или " " не се броят за флууд.
Чатовете по темите, също си стоят в голямата си част, само Мила съм забелязал да прави нещо по въпроса. Но само в 1 раздел, в които и без друго пиша 1 път месечно...
Моето мнение не беше за намесване до полуда на модератори посъвместно. Идеята ми е просто КСК-раздела да се реформира, за да се спре флуда ТАМ. А решение за проблемите на целия форум - нямам...
Ами ето. За това е и моето предложение, нека се приложи в КСК раздела. Пффф, няма смисъл пак да го повтарям. Не се притеснявай, няма да навредиш на никой потребител, ако се реши да има такова ограничение. Според мен не е болка за умиране. Не е болка за умиране и да се понамалят темите за флууд...
нямам фейвърит енеми. Мултикласнъл съм в монк без да се усетя
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
А колко непрактично ще е, излишните постове на страна, да очакваш от човек да направи 50 смислени поста, за да получи правото да зададе въпрос?
Хората по - скоро биха звъняли на университетските телефони да се псуват, отколкото да стоят пред компютъра / недай си боже някой няма личен и се е регистрирал от зала за да пита / и да трупат постове?
Ама, Кристо, на болшинството хареса ли му се идея, ходи им обяснявай кое е правилно и кое не.
КСК раздела е за новобранци да задават въпроси на по - старите, а ще излезе, че само по - старите могат да задават въпроси на себе си.
1. Организация на раздела
2. Безмилостна сеч по който нарушава правилата и го е мързел да чете
Ще се научат така много бързо.
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
1. Кой е утвърдил 50 като бройка? Споменах го като пример за малък брой постове, които могат да се направят бързо и не се усещат. Може и да е по-малко, на мен ми е все тая.
2. Откъде ти го роди главата това, че тези постове са необходими, за да зададеш въпрос? Въпроси могат да се зададат в определените за това теми, а такива има предостатъчно.
И тъй като Периш се уточни, че става въпрос специално за КСК раздела - там има цяла тема за КС въпроси от различно естество - което ще рече всякакви. Какво толкова ви бърка в здравето, ако новорегистрираните потребители, които са тук единствено с цел да си зададат въпроса, бъдат принудени да пишат в определената за това тема, вместо да им се дава правото ненужно да отварят нова?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
То при тази логика, ако тази бройка няма да им играе роля, защо се предлага? В смисъл те и без нея и с нея, ще си флудят. И с нея и без нея ще си задават въпроси. Тогава каква роля има тя? Спира ги веднага да пуснат тема? Това не е ли малко несправедливо? Вместо модератор да си играе да трие 20 теми на ден, нови 300 потребителя да нямат право да пускат теми. Интересно решение...
Да не говорим, че ако нямаш право да пуснеш тема, ше задаваш въпрос в неподходящата тема. И ще се налага да се местят и трият постове. Ако не беше така, целия форум щеше да е една голяма тема...