Английска филология 4
Модератор: Don Horhe
- plamena
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: първи
Re: Английска филология 4
Сега се сетих за един въпрос
На листчето със списъка с книги пише : In February you will start a two-semester course in the history of 19th and 20th-century English literature. The novels that we will be discussing during the first semester are: ... и списъка с книгите
Въпросът ми е кога точно ще почнем да "дискутираме" въпросните книжки? Пише "през Февруари", обаче пише и " през първия семестър" ... всъщност кога ще ги учим??? Питам за да знам с колко време разполагам да ги прочета.. сега съм почнала Great Expectations 
- Ураган от Кирки
- Драскач
- Специалност: панцеркомисар
- Обратна връзка:
Февруари започва дву-семестриален курс в който ще се изучава това,
първия семестър ( от този курс ) ще се дискутират ...
С други думи,
втория семестър на 1-вата година и първия семестър на 2-рата година=)
първия семестър ( от този курс ) ще се дискутират ...
С други думи,
втория семестър на 1-вата година и първия семестър на 2-рата година=)
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
- plamena
- В началото бе словото
Thank you 
- Ураган от Кирки
- Драскач
- Специалност: панцеркомисар
- Обратна връзка:
Kein Problem 
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
Sine Qua Non, не се обиждай на колегите, то се знае, че като не се общува лице в лице се получават недоразумения... Ако имаш желание да работиш, все ще се намери нещо и от първата година (но няма да е за добри пари в повечето случаи)- аз съм го правила, не баш от първата година - в края й започнах да работя, но вече се бях огледала, ослушала и не бях толкова стресната... Препоръчвам ти да не бързаш още от сега да търсиш, ако имаш един-два месеца ще е най-добре - виж как ще тръгнат лекциите, изчакай да излезе програмата, виж на кои лекции можеш да не ходиш и от кои можеш да отсъстваш разумно - да не ходиш редовно. Препоръчвам ти на тези, на които можеш да вземаш участие, да го правиш, за да се набиеш в очите на преподавателите и така и да отсъстваш един-два пъти, да не е фатално.
Относно за бригадата - откакто многоуважавания ни ректор забрани да се изтеглят по-рано изпити (и май имаше някакво безумие за забрана на бригадите!?), стана трудно, защото за бригада се заминава май месец - най-късно юни, и съответно си пропускаш лятната сесия. Когато се върнеш от бригада септември месец, трябва да взимаш всички изпити от лятната сесия на поправката, а и има преподаватели, които те гледат на кръв, че си отишъл на бригада и си ги лишил от присъствието си... Както и да е, ако тази година остискам следването в АФ, мисля да отида на бригада, но това е само идея и знам, че ще е трудно... Зависи колко изпита ще има на втората сесия... Ако имаш още въпроси, не се притеснявай да ме питаш - нито ще те съдя, нито ще ти казвам какво да правиш, защото ти си знаеш най-добре. Стига ми да давам инфо, доколкото мога! Аз ще съм ти колежка тази година, но имам опит с параграфите 22 на СУ!
Относно за бригадата - откакто многоуважавания ни ректор забрани да се изтеглят по-рано изпити (и май имаше някакво безумие за забрана на бригадите!?), стана трудно, защото за бригада се заминава май месец - най-късно юни, и съответно си пропускаш лятната сесия. Когато се върнеш от бригада септември месец, трябва да взимаш всички изпити от лятната сесия на поправката, а и има преподаватели, които те гледат на кръв, че си отишъл на бригада и си ги лишил от присъствието си... Както и да е, ако тази година остискам следването в АФ, мисля да отида на бригада, но това е само идея и знам, че ще е трудно... Зависи колко изпита ще има на втората сесия... Ако имаш още въпроси, не се притеснявай да ме питаш - нито ще те съдя, нито ще ти казвам какво да правиш, защото ти си знаеш най-добре. Стига ми да давам инфо, доколкото мога! Аз ще съм ти колежка тази година, но имам опит с параграфите 22 на СУ!
Asato Ma Sad Gamaya;
Tamaso Ma Joytir Gamaya;
Mrityor Ma Amritam Gamaya
Tamaso Ma Joytir Gamaya;
- plamena
- В началото бе словото
Ау , това с бригадите е много гадно! Тъкмо се бях нагласила да ходя и аз... може би не първото лято, но много е гадничко така ...
А има ли вариант да прекъснеш и да си отидеш на бригадата и после да си продължиш?? Предполагам може.. но ще се загубят поне 2 години... което е безмисленоо... 
Можеш да прекъсваш след първата година и ти се запазват студентските права - мисля, че за 3 години. Но ако прекъснеш първата година, без да си взела изпитите от втората сесия, трябва пак да кандидатстваш. Да, определено е по-добре да отидеш на бригада лятото след втората година, но познавам много хора, които отидоха още първата... Е, разбира се, не учеха АФ... 
Asato Ma Sad Gamaya;
Tamaso Ma Joytir Gamaya;
Tamaso Ma Joytir Gamaya;
-
snijana
- В началото бе словото
- Курс: четвърти
абе, в крайна сметка всичко е индивидуално. аз като бях първи курс си спомням, че имаше неколцина, които заминаха на бригада. възможно е, но както казаха и други е доста трудно, и има много независещи от вас неща. ако финансовия елемент не стои в основата на желанието ви да излезете навън (с тая финансова криза незнам как се заработва печалба от бригада
) , препоръчвам еразъм. там поне нещата се случват една идея по-лесно и има някакво съдействие от страна на университета.
futuristic ain't shit to me
- plamena
- В началото бе словото
Уви, точно финансовият елемент стои в основата... 
- krissa
- В началото бе словото
Аз искам да попитам няма ли да излиза вече програмата? Някой може ли да ми каже предни години кога е излизала за да знам за кога да чакам 
-
snijana
- В началото бе словото
- Курс: четвърти
на първи октомври има програма, разпространява се с любезното съдействие на Resource Centre срещу сумата от 10ст. 
futuristic ain't shit to me
- krissa
- В началото бе словото
Мерси за информацията.. оф аз си мислех че ще има по- рано.. а от къде по- точно ще трябва да си взема програмата?
- Yanka_Djanka
- В началото бе словото
Ей, ей, а къде всъщност трябва да се иде на 1ви и от колко часа? 
- plamena
- В началото бе словото
ще ми се и аз да знам 
-
Sine Qua Non
- От дъжд на вятър
- Специалност: английска филология
Много ти благодаря за изчерпателната информация! Може би съм се засегнала малко повече отколкото трябваше, но наистина е важно за мен.... така като чета май няма да стане от първата година с тази бригада, но ще видим... още веднъж страшно благодаря за отговора ти!silffniki написа:Sine Qua Non, не се обиждай на колегите, то се знае, че като не се общува лице в лице се получават недоразумения... Ако имаш желание да работиш, все ще се намери нещо и от първата година (но няма да е за добри пари в повечето случаи)- аз съм го правила, не баш от първата година - в края й започнах да работя, но вече се бях огледала, ослушала и не бях толкова стресната... Препоръчвам ти да не бързаш още от сега да търсиш, ако имаш един-два месеца ще е най-добре - виж как ще тръгнат лекциите, изчакай да излезе програмата, виж на кои лекции можеш да не ходиш и от кои можеш да отсъстваш разумно - да не ходиш редовно. Препоръчвам ти на тези, на които можеш да вземаш участие, да го правиш, за да се набиеш в очите на преподавателите и така и да отсъстваш един-два пъти, да не е фатално.
You were one of a kind
One who'd never give it up
Even when they put a price on your head
Rise again little fighter
And let the world know the reason why...