Смятах аз да предложа нещо подобно. Не ме вълнува как ви се струват тези мерки, но когато нещата изпадат по канавките трябва да се започне с организация и рязане на място.Kristo написа:Аз имам по-добра идея: целия раздел се заключва - примерно създават се 20-30 теми за информация. Примерно по една за всеки факултет, 1 обща за процедурите по кандидатстване. Една в която всеки потребител си е изказал мнението за неговото кандидатстване и неговите съвети за това (обаче тези мнения не ги пише той, а ги праща на модератор, да ги слага в темата, която за тези потребители не е достъпна да пишат свободно). Примерно и теми с паднали се теми по история, литература, журналистика. Една тема с инфорамция за курсове към Су. Една тема с адресите на факултетите и транспорт до тях. Една тема с тарифите.
Абе разбрахте ме... целия раздел е в информационни теми, дискусионни - тцъ... И е локнат. Само можеш да четеш там. И примерно отговорен мод, само за раздела, който да едитва темите, ако има нова информация, или да открие нова тема, ако се види че има нужда.
И така новите, ще имат какво да четат, без да се налага да пишат. Ако някой модератор чете това, моля да се обърне към останалите да разгледат този вариант. Ако се приеме, съм готов да помагам с идеи и материали за такъв тип теми у раздела.
Аз си го обяснявам, че целта на форума е взаимопомощ и дискусия, но какво дискутираме в темите за взаимопомощ?
Многобройни теми с информация за едно и също, преобладаването и архивирането на ненужни и неактуални теми, свободен чат навсякъде.
Това стимулира не-четенето, създаването на ненужни теми и допълнително затормозяването на функционирането на форума като горепосочена институция
И на всички ни е писнало "само да се оплакваме" от държавата, от политиците, от работата и образованието си, но когато не можем и в един интернет форум да се оправим, какво очаквате?
Редакция:
Според мен точните мерки трябва да се изяснят измежду модераторския екип ако имат елементарната възможност да ползват интернет комуникацията наречена skype и да направят един конферентен разговор. Ако те нямат възможност/намерение да го правят, то ще е хубаво да отстъпят на желаещи, знаещи и можещи.
Защото соца мина другари и другарки, младите също трябва да правят нещо, не да ви чакат по 30 години по гишетата да си свършите работата.