Градски транспорт - чета и не вярвам на очите си!
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: Градски транспорт - чета и не вярвам на очите си!
Нека само да ти припомня, че промени в Младост вече са били извършвани, що се отнася до автобусите. Когато се удължи маршрутът на линия 4 не си спомням някой да е протестирал. Или когато удължиха 413. Или когато въведоха 113. Или когато измениха маршрута на 306 така че да минава през метрото. Защото това бяха добре обмислени промени, които внесоха някакво подобрение.
Някъде да светва лампичка във връзка с това, че този път хората не приветстват това предложение за преустройство с ликувания и овации, а масово и отвсякъде се изказват негативни мнения? Дали би могло по някакъв начин да бъде свързано с факта, че може би това всъщност просто не е добра идея?
Метрото в Младост се предполагаше, че трябва да олекоти трафика. Защото преди това метро тук беше кошмар. Само автобусните и тролейбусните линии не можеха да се справят с притока на хора. Беше нужно да има И метро, а не като се направи метрото, да остане САМО метро.
И след като си толкова убеден в правотата на хората от Центъра за градска мобилност (да си припомним също така, че СКГТ вече не съществува), дай ми логични доводи и аргументи: с какво тези промени ще направят моя и живота на останалите 100 или 200хил., не помня вече, души население на Младост по-добър? По какъв точно начин ще се улесни трафика? Разкрий ми висшата логика, която моят явно недоразвит интелект не долавя?
P.S. Аргументът, че хората си разбират от работата, не важи.
Някъде да светва лампичка във връзка с това, че този път хората не приветстват това предложение за преустройство с ликувания и овации, а масово и отвсякъде се изказват негативни мнения? Дали би могло по някакъв начин да бъде свързано с факта, че може би това всъщност просто не е добра идея?
Метрото в Младост се предполагаше, че трябва да олекоти трафика. Защото преди това метро тук беше кошмар. Само автобусните и тролейбусните линии не можеха да се справят с притока на хора. Беше нужно да има И метро, а не като се направи метрото, да остане САМО метро.
И след като си толкова убеден в правотата на хората от Центъра за градска мобилност (да си припомним също така, че СКГТ вече не съществува), дай ми логични доводи и аргументи: с какво тези промени ще направят моя и живота на останалите 100 или 200хил., не помня вече, души население на Младост по-добър? По какъв точно начин ще се улесни трафика? Разкрий ми висшата логика, която моят явно недоразвит интелект не долавя?
P.S. Аргументът, че хората си разбират от работата, не важи.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Аз пък си мисля, че има доза правота в изказаните от ЦГМ предложения. Не всички, но това е правилният път да се върви - довозващи линии посока метрото, което още не е разкрило пълния си капацитет (техническата възможност е 1.30 минути на влакче, по думите на С.Братоев, директора на метрополитена).
medicate, medicate
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
Ама това е много правилно. Съвсем логично е, като има алтернативен транспорт, (гр)адския да намали бракмите (било автобуси, било тролеи) по линиите, покривани от метрото.MidwinterSun написа:Само автобусните и тролейбусните линии не можеха да се справят с притока на хора. Беше нужно да има И метро, а не като се направи метрото, да остане САМО метро.
А именно намаления брой съборетини облекчават трафика и не бълват тонове вредни емисии.
Икароса само да запали трови толкова, колкото аз минавам от Младост до Центъра.

- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
ИкарУси аз от 3 години не съм виждал освен откъслечни 88.
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Икаруси все още има бол. 78 и 79 са само икаруси примерно.
Икаруси има и по 120, 1, 2, 3, 4. Не са изчезнали все още.
Хвърлиха един куп пари за електронна система - окей, ама защо тая система не променя абсолютно нищо; няма го "билет за пътуване в рамките на хх минути". Защо няма електронни билети и за автобусите? И защо след като си направиш електронна карта за всички линии специално трябва да кажеш, че искат да ти я активират и за метрото?
И не виждам каква е логиката да сливат 94 и 76 заради метрото. Ако има такава, може някой да ми я обясни. За 280 до гарата - само ме притеснява да не почнат да го хващат огромни задръствания и да стане нередовен. Иначе то почти ще си стига до Ректората пак (ако изберат маршрута по Евлоги Георгиев).
И един ден като си забравиш картата - хоп, трябва да дупчиш един кочан билети.aL` написа:Според мен от СКГТ много добре са си направили сметката и едва ли в основата е намерението да се прецакат пътниците и те да правят много смени. Пък и голяма част от хората са с карти ?! Не им се налага да дупчат по един кочан билети всеки ден. Всъщност за нас каквото и да направят, спирката на метрото да е до блока ни и директно да спира пред университета, пак няма да сме доволни. Като толкова много разбирате от управление на движението отнесете предложенията си към СКГТ ? Там сигурно много ще се зарадват на компетентните ви мнения. В крайна сметка съм сигурен, че ако идеите ви са толкова иновативни ще бъдат приложени. Но начело с БББ ние всички се занимаваме с въпроси, които въобще не са, а и навярно никога няма да бъдат от нашата компетентност.
Хвърлиха един куп пари за електронна система - окей, ама защо тая система не променя абсолютно нищо; няма го "билет за пътуване в рамките на хх минути". Защо няма електронни билети и за автобусите? И защо след като си направиш електронна карта за всички линии специално трябва да кажеш, че искат да ти я активират и за метрото?
И не виждам каква е логиката да сливат 94 и 76 заради метрото. Ако има такава, може някой да ми я обясни. За 280 до гарата - само ме притеснява да не почнат да го хващат огромни задръствания и да стане нередовен. Иначе то почти ще си стига до Ректората пак (ако изберат маршрута по Евлоги Георгиев).

- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
То това е идеята и тя се осъществява. В момента всички части на Младост имат пряка връзка с метрото. Но продължавам да си стоя на мнението, че да се ликвидират маршрути е много, много лоша идея. Да започнат да ги ликвидират след 4-5 години, когато и Младост 3 и 4 също ще разполагат с метростанции.phoebe написа:това е правилният път да се върви - довозващи линии посока метрото
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
Т'ва с електронизацията беше егати ташака и продължава да е според мен. Затова досега си карам още на ламинати, но ме задължават да си направя и аз като взема студентската си книжка от СУ тея дни.
А за автобусите добра поправка ми направихте, макар и да съм срещал точно 2 от тях из София :п
А за автобусите добра поправка ми направихте, макар и да съм срещал точно 2 от тях из София :п
The storm is coming...

-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
Логиката е да се направи връзка с районите, покривани от гараж Земляне.Victoria написа:И не виждам каква е логиката да сливат 94 и 76 заради метрото.
И още нещо - Хемус - Ректората ще бъде готов не след дълго и ще се обезмисли автобусен транспорт по тази отсечка.
Тук съм го обяснилVictoria написа:За 280 до гарата - само ме притеснява да не почнат да го хващат огромни задръствания и да стане нередовен. Иначе то почти ще си стига до Ректората пак (ако изберат маршрута по Евлоги Георгиев).
http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 24#p659324
А иначе ако ти се оди до Еректоратот - слазяш на Онкологията и фащаш метрото.

Верно трябва да се направи нещо с таксуването за време или брой спирки вместо общото таксуване, защото като закриват директни линии карат хората да се прекачват и да харчат двойно повече пари.Това пък от своя страна ще породи недоволство и доста хора няма да си дупчат билет напук.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
Мисълта ми е, че в момента 94 няма никъде по маршрута си пресечна точка с метрото.Бeтон написа:Логиката е да се направи връзка с районите, покривани от гараж Земляне.Victoria написа:И не виждам каква е логиката да сливат 94 и 76 заради метрото.
И още нещо - Хемус - Ректората ще бъде готов не след дълго и ще се обезмисли автобусен транспорт по тази отсечка.
Т.е. в момента има, на Ректората и стадиона, но по начина по който искат да изменят линията - цъ.
Това е един наистина добър вариант, стига обаче да разполагаш с карта. Просто с тези прекачвания и отделни билетчета за всяко превозно средство всичко става много глупаво.А иначе ако ти се оди до Еректоратот - слазяш на Онкологията и фащаш метрото.

- Ураган от Кирки
- Драскач
- Специалност: панцеркомисар
- Обратна връзка:
Аз съм за!
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
Единственото умно нещо, което биха могли да направят, е да променят, по-скоро върнат, маршрута на 313, който сега ходи до самото околовръстно, а преди си щъкаше някъде по Младост 1. Има други 2 автобуса - 213 и 214 - който ходят до гарата и те са достатъчни. А, увеличаването на колите обслужващи линия номер 113 също няма да е зле.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt
Bill Hicks - Revelations (Uncut)

въпрос? ако тая промяна стане аз от ст. град до су как да стигна най-бързо? с карта съм, май ще трябва да ползвам и метрото, а? я кажете маршрут, че аз не мога да се оправя нещо... 
- Don Horhe
- Легендарен флуудър
- Специалност: Китаистика
- Обратна връзка:
С 280 до Ракова и от там с метрото.
That government is best which makes itself unnecessary. - Wilhelm von Humboldt