Какво мислите за графитите като изкуство?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология
Курс: първи

Re: Какво мислите за графитите като изкуство?

Мнение от bubbly_water »

изкуството не трябва да бъде ограничавано. стига да е изкуство. когато е красиво, човек може и да забрави къде точно е пльокнато, но... иначе... трудно се възприема. въпреки че изкуството не е само красиво, нали? но пък и не всичко е изкуство. така че... хъх..
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Аааама как ти личи какво учииииш... :lol:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология

Мнение от bubbly_water »

ама много ли :oops:
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки

Мнение от morfei »

Много е противно, когато някой е "нарисувал" на блока ти "к*р за Левски" или пък "ЦСКА да го духа" или "България за българите, циганите - вън". Елементарно и просташко поведение. Особено за футболните запалянковци неам думи. Гледам по новините - влезли след мача и счупили автобусите на Градски транспорт.... :x
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Vaskes
Летящите Пръсти
Специалност: Скандинавистика
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Vaskes »

Изкуството не трябва да се ограничава, но посегателството върху частна или общинска собственост си е посегателство, изкуство или не. Аз ако обера някой магазин за художествени (или се казва художнически? :? ) материали надали после ще мина пред полицията с извинението, че изкуството не трябва да се ограничава. :Р

Но доста хора (обикновено по-талантливите) рисуват графити или срещу заплащане по разни заведения, компютърни клубове и т.н. и/или на регламентирани места или най-много на разни грозни стени, не на прясно боядисаната врата на съседите. :D
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

Търговецът на кристал написа:Една съученичка също беше сред одобрените "артисти" и рисува Фред и Уилма Флинтстоун. Станаха направо като живи - дива радост и прочее. Даже директорката се беше усмихнала, което, повярвайте ми, не се среща често из коридорите на нашето училище.
Както и да е - стената наистина светна.
На другия ден - познайте: всички иначе прекрасни рисунки бяха напръскани със зелен спрей.
а между графити крютата да видиш какво е...
навсякъде се намесва конкуренцията, завистта, желанието за разруха.

инак ще ме извините, но предпочитам една ографитена панелка, отколкото олющена пост-апокалиптична такава в стената си. та ако ще да пише и "педобеър беше тук", макар и красиво.
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
Лорд Носферату
Легендарен флуудър
Специалност: Английска филология
Курс: четвърти

Мнение от Лорд Носферату »

Вандализъм и нахалство. Готини бяха тези на трансформърс на оградите на строежа на метрото срещу СУ. Разбира се, едни други много омразни ми хора веднага се усетиха какво добро място е и пред рисунките сложиха едни големи реклами.
Да, има готини графити, когато са поръчани. Или когато са на нещо временно, като огради на строежи. Или пк на скейтърското състезание, което беше току до нас - бяха закрепили едни големи плочи шперплат на една ограда и хората си рисуваха по тях. Когато някой дойде да ти се изходи на стената и на входната врата е съвсем друго. Какво пречи да звъннеш и да питаш - аз рисувам така и така, това и това. Искате ли да ви нарисувам нещо на фасадата, за да я разкрася? Щом е хубаво, без пари и на олющената мазилка, мнозина ще се съгласят. Но не. Дай да дращим. И изтипосат някой надпис като "Изгрев бойс", което звучи като гей-група. Или някой скин да си издраска IYI или "обичам BG". И защо драскат по старите кооперации, дето са пенсионер до пенсионер, а не по лъскавите магазинчета? Срещу нас банка, но на нейната фасада няма нищо. Или паметника на руската армия - почистиха го, някой пак го надраска. Почистиха фонтанчето (кой ли помни, че това е било фонтан) до него - налепиха плакати, ама айде, това е друг въпрос. И защо мечката, слонът, хипопотамът и половината катерица в парка трябваше да станат с тигрова окраска? Обещал съм си, че ако хвана някой да ми дращи, ще го счупя от бой.
I'm one lab accident away from being a supervillain.

Изображение

Из История славянобългарска
Димо лекува
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Каквото за чалгата като музика
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Аватар
BBM
От дъжд на вятър

Мнение от BBM »

Methuselah написа:Каквото за чалгата като музика
Е какво мислиш за чалгата като музика?
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Не ги понасям тия графити. Драскайте си шибаните глупости по листове хартия, а не по стените на хората. Грозно е, вандалско е, глупаво е. Оня ден спах в Студентски град и гледам нов блок, наскоро измазан, добре изглеждащ и някой глупак издраскал и там. Миналия месец някой ми надраска таблото на енергото пред къщата с нещо, което на мен ми е непонятно. Само да го разбера, кой е и ще нарисувам на стената ная къщата му един голям хуй!

Това не е изкуство. Огромна част от графитите за изключително грозни, а на 99% не мога да разбера, какво пише. Така че моливчетата, боичките и пастелите и драсканиците на листчета А4, моля ви.
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Аз съм "за" по принцип, но има някои случаи, в които съм "против". Даскалото ми до 7-ми клас е изрисувано цялото и то точно с такъв проект, за който Търговецът говереше. Дойдоха най-злите райтъри в София и го изрисуваха. На стената на стола даже има някво чудовище от Уоркрафт :lol: абе придоби си съвсем друго излъчване
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
BBM
От дъжд на вятър

Мнение от BBM »

ники написа:Така че моливчетата, боичките и пастелите и драсканиците на листчета А4, моля ви.
Yes Sir :salute:
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Ти иронизирай, ама като си измажете къщата, ме викни и аз ще ти надраскам някаква грозотия на стената и тогава ще те видим.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

ники написа:Това не е изкуство. Огромна част от графитите за изключително грозни, а на 99% не мога да разбера, какво пише.
Ти какво очакваш - да са красиви и да прочетеш какво пише...
от едни наркомани :roll:
Изображение
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения

Мнение от xRainx »

викаш друго си е да плямпаш само за автомобилченца. :>
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”