Какво мислите за графитите като изкуство?
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- BBM
- От дъжд на вятър
Какво мислите за графитите като изкуство?
Приемам градивна критика! 
Последно промяна от BBM на 21 Сеп 2009, 17:45, променено общо 1 път.

Re: Graffiti:да или не?
Негърско.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Ама само с "да" или "не" ли можем да отговаряме? Или със "за" и "против"?
Тънкият ми намек е, че не е необходимо всяка тема да завършва с такъв въпрос, защото е излишно затормозяващо и ограничаващо. Конструктивна критика
Тънкият ми намек е, че не е необходимо всяка тема да завършва с такъв въпрос, защото е излишно затормозяващо и ограничаващо. Конструктивна критика
- morfei
- Форумно зомби
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Абсолютно против! Грозно е всяка спирка, влак, подлез, стена да е рисувана в графити. 
Компютърни науки 1 курс
+1morfei написа:Абсолютно против! Грозно е всяка спирка, влак, подлез, стена да е рисувана в графити.
Обаче графитите на плажа в Бургас пък са много готини. Особено онзи със зайците
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- BBM
- От дъжд на вятър
Въпреки,че поправих заглавието,смея да твърдя,че не е ограничаващо,защото все пак сме демократична държава и можеш да си изказваш мнението по всеки начин (изисква се малко въображение),който сметнеш за подходящ.Така че ако не си ограничен и/или затормозен ще отговориш по по различен и смислен начин.Конструктивен отговор на критикатаpora_e_priqtel написа:Ама само с "да" или "не" ли можем да отговаряме? Или със "за" и "против"?

- Vaskes
- Летящите Пръсти
- Специалност: Скандинавистика
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: Какво мислите за графитите като изкуство?
Нямам нищо против красиви графити на някаква грозна, сива стена на грозна сива сграда.
Но като видя някъде нещо хубаво, ново/ремонтирано и отгоре някой имбецил изпраскал някаква грозотия с маркер/спрей и ми иде да сея правосъдие с огнехвъргачката. Темата обаче е за графитите като изкуство, така че приемам, че не става дума за тези случаи.
Ако някой рисува добре и има желание за развитие - чудесно, независимо под каква форма практикува рисуването.
Но като видя някъде нещо хубаво, ново/ремонтирано и отгоре някой имбецил изпраскал някаква грозотия с маркер/спрей и ми иде да сея правосъдие с огнехвъргачката. Темата обаче е за графитите като изкуство, така че приемам, че не става дума за тези случаи.
Ако някой рисува добре и има желание за развитие - чудесно, независимо под каква форма практикува рисуването.
- Бавария
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право - редовно
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Мнение - отрицателно.
Don't look back, 'cause you know what you might see
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени." Of Mice and Men
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Право
Харесвам идейните графити, но предпочитам да има някакви обособени места с бели стени, където всеки желаещ да твори на воля. Не да цапа наляво и надясно..
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
- xRainx
- Стенограф
- Специалност: Международни отношения
- Курс: първи
положително, стига да са качествени, а не все едно аз съм взел спрей и съм нацвъкал нещо.
улиците също имат своите имиджи, които трябва да бъдат споделени. не може да го изземете..
улиците също имат своите имиджи, които трябва да бъдат споделени. не може да го изземете..
The storm is coming...

...let the Lord of Chaos reign.

...let the Lord of Chaos reign.
- BBM
- От дъжд на вятър
Еххх... как си мечтая да има един блок,бял,с гладки стени,само за менWickedWitch написа:Харесвам идейните графити, но предпочитам да има някакви обособени места с бели стени, където всеки желаещ да твори на воля. Не да цапа наляво и надясно..

- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Право
Мечтай наволя, дотогава не драскай по сградите ; )
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
- BBM
- От дъжд на вятър
Mечтите са безплатниWickedWitch написа:Мечтай наволя, дотогава не драскай по сградите ; )

-
Cecilia Lisbon
- Легендарен флуудър
...
За мен е чиста вандалщина. Изкуство е, ако е на платно и си седи кротко и културно в някоя изложбена зала.
А най-тъпо е, когато са пльокнати на видимо, централно място. Длъжни ли сме да ви гледаме творбите, бе? Утре ще стане 'фьешан' да се осират стени -- и това ли ще направите? Не виждам никакво свободомислие, бунт, или прочее философски термини, опразнени от съдържание и отнесени към графитите.
Иначе не споря, че някои са красиви и оригинални. И съвсем не споря, че се изисква талант да нарисуваш нещо подобно. Просто ме дразни показността и афиширането. Драскайте си стените у вас.
За мен е чиста вандалщина. Изкуство е, ако е на платно и си седи кротко и културно в някоя изложбена зала.
А най-тъпо е, когато са пльокнати на видимо, централно място. Длъжни ли сме да ви гледаме творбите, бе? Утре ще стане 'фьешан' да се осират стени -- и това ли ще направите? Не виждам никакво свободомислие, бунт, или прочее философски термини, опразнени от съдържание и отнесени към графитите.
Иначе не споря, че някои са красиви и оригинални. И съвсем не споря, че се изисква талант да нарисуваш нещо подобно. Просто ме дразни показността и афиширането. Драскайте си стените у вас.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ми то и аз да се жална по темата. Както някои от вас вероятно знаят, аз съм завършила ГПЧЕ "Ромен Ролан" в Стара Загора. Един прекрасен ден директорката обяви конкурс за проекти за графити, които да бъдат изрисувани на част от стената, която гледа към двора и която иначе е наистина ужасна. След пресяването на предложенията, бяха одобрени около десетина рисунки и авторите им получиха правото да ги реализират - както се досещате, цял ден кипеше творчески ентусиазъм: то не бяха спрейове, пък четки, бои, разтворители... Една съученичка също беше сред одобрените "артисти" и рисува Фред и Уилма Флинтстоун. Станаха направо като живи - дива радост и прочее. Даже директорката се беше усмихнала, което, повярвайте ми, не се среща често из коридорите на нашето училище.
Както и да е - стената наистина светна.
На другия ден - познайте: всички иначе прекрасни рисунки бяха напръскани със зелен спрей. Елементарна вандалщина - просто ей така, за поразията. Едно от момичетата, което беше рисувало, плака. След това ги изтриха и сега е оставено само едно малко динозавърче до стълбите (май имаше и едно леко грозновато цвете, трябва да мина да проверя).
...
Ениуей. Мисълта ми е, че съм окей с тези неща, когато не са самоцелни и вандалски и когато са одобрени от съответните... институции, органи или който е заинтересован от мястото, където ще се рисуват. Понеже едно е това, което правиха съучениците (с разрешение, проекти, УМЕНИЯ) и друго е някакви Crews да ти се разписват с маркери на новата бяла врата на блока (справка - съседите; преди десетина дни и на нас ни сложиха такава и с татко сме се хванали на бас колко ще издържи) или да драскат със спрей Beroe Hools на стената (справка - блокът на баба и дядо). Пълна свинщина.
Не знам дали линкът ще ви се отвори, но тия графити във Финландия много ме радваха: http://www.facebook.com/home.php#/photo ... =673013837. Само че бяха ограничени в рамките на един подлез и никъде, ама никъде по стените на сградите нямаше извращения.
...
Което ми напомня, че най-бившият ми беше вандалствал в моя чест и имам удоволствието да гледам резила всеки ден, когато съм в Стара Загора. Голям срам беше това - още не мога да повярвам, че беше решил, че това би ме зарадвало. Наистина си беше изненада.
Ако не ме беше срам, щях да го снимам. 
Както и да е - стената наистина светна.
На другия ден - познайте: всички иначе прекрасни рисунки бяха напръскани със зелен спрей. Елементарна вандалщина - просто ей така, за поразията. Едно от момичетата, което беше рисувало, плака. След това ги изтриха и сега е оставено само едно малко динозавърче до стълбите (май имаше и едно леко грозновато цвете, трябва да мина да проверя).
...
Ениуей. Мисълта ми е, че съм окей с тези неща, когато не са самоцелни и вандалски и когато са одобрени от съответните... институции, органи или който е заинтересован от мястото, където ще се рисуват. Понеже едно е това, което правиха съучениците (с разрешение, проекти, УМЕНИЯ) и друго е някакви Crews да ти се разписват с маркери на новата бяла врата на блока (справка - съседите; преди десетина дни и на нас ни сложиха такава и с татко сме се хванали на бас колко ще издържи) или да драскат със спрей Beroe Hools на стената (справка - блокът на баба и дядо). Пълна свинщина.
Не знам дали линкът ще ви се отвори, но тия графити във Финландия много ме радваха: http://www.facebook.com/home.php#/photo ... =673013837. Само че бяха ограничени в рамките на един подлез и никъде, ама никъде по стените на сградите нямаше извращения.
...
Което ми напомня, че най-бившият ми беше вандалствал в моя чест и имам удоволствието да гледам резила всеки ден, когато съм в Стара Загора. Голям срам беше това - още не мога да повярвам, че беше решил, че това би ме зарадвало. Наистина си беше изненада.
Последно промяна от Търговецът на кристал на 21 Сеп 2009, 22:47, променено общо 1 път.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември