Приети право задочно-2009\2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Приети право задочно-2009\2010
Конкуренция има навсякъде по света и човек винаги трябва да се доказва. 
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
- ericsson
- От дъжд на вятър
- Специалност: Медицина
- Обратна връзка:
Така е ,но една е конкуренцията за спец. Право и друга за спец. Неформално образование /каквото и да значи това/ дето се вика бройката има значение.Batbayan написа:Конкуренция има навсякъде по света и човек винаги трябва да се доказва.
Do to others as you would have them do to you.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
Оmnia ergo quaecumque vultis ut faciant vobis homines et vos facite eis haec est enim lex et prophetae.
Аз лично не се притеснявам от бройката учещи право.Познавам хора пред завършване , които не могат да мислят като прависти ( някои даже си го признават) и единствената причина зартади която са влезли е , че специалността била престижна.
Единият от тези мои познати зубри като луд и е подвижна енциклопедия от дефиниции и закони, но не може да реши нормално един казус.
Въпрос на нагласа.Правистите са като лекарите - не от всекиго става.Затова хора като мен, които не са влезли само заради престижността на специалността, а защото не им се занимава с нищо друго и имат силен интерес към материята няма нужда да се притесняват, а трябва просто да си се занимават.Едва ли всеки ще има шанса да изкарва луди пари с правото, но определено ще си намери мястото.
Единият от тези мои познати зубри като луд и е подвижна енциклопедия от дефиниции и закони, но не може да реши нормално един казус.
Въпрос на нагласа.Правистите са като лекарите - не от всекиго става.Затова хора като мен, които не са влезли само заради престижността на специалността, а защото не им се занимава с нищо друго и имат силен интерес към материята няма нужда да се притесняват, а трябва просто да си се занимават.Едва ли всеки ще има шанса да изкарва луди пари с правото, но определено ще си намери мястото.
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
-
RA[sgB]
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Не всеки,който завърши право ще стане адвокат,нотариус или тем подобни!Но това образование ще ти послужи при кандидатстване за работа,дори и тя да не е пряко свързана с правото,в това съм убеден!На всеки работодател ще му направи впечатление ,че дипломата ти не е от кое да е място,което повлиява...така че и да не успеем повечето в адвокатската професия,тази диплома ще ни е винаги от полза и сме една крачка напред от другите,които също се лутат да си намерят свястна работа!
Поне аз така мисля и не греша,защото България е все още снобска държава и скоро няма да се оправи!
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Ние сме снобска държава?Ако ние сме снобска, САЩ и Англия какви трябва да са......та те там си имат "сегрегация" на бедни и богати още от детската градина...Там до ония ден, не само да си беден, но да си с друг цвят на кожата по закон си все едно престъпление..RA[sgB] написа:Не всеки,който завърши право ще стане адвокат,нотариус или тем подобни!Но това образование ще ти послужи при кандидатстване за работа,дори и тя да не е пряко свързана с правото,в това съм убеден!На всеки работодател ще му направи впечатление ,че дипломата ти не е от кое да е място,което повлиява...така че и да не успеем повечето в адвокатската професия,тази диплома ще ни е винаги от полза и сме една крачка напред от другите,които също се лутат да си намерят свястна работа!Поне аз така мисля и не греша,защото България е все още снобска държава и скоро няма да се оправи!
-
RA[sgB]
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
[quote="ROKFELER"]Така е,но хора,които притежават диплома за юридическо образование-с лопата да ги ринеш.
Ти разсъждаваш предполагам от гледната точка на софиянец...Но повярвай ми аз,който идвам от провинцията (и то дори от голям град за стандартите на България) е усетил ,че като се чуе право в СУ отношението става много по-различно..Аз не харесвам София и нямам намерение като завърша да оставам да живея тук...Но тази диплома знам,че ще е ценена много в градове като Пловдив,Варна...защото там също има много кадърни люде,но никой не си направи труда да пропътува толкова километри като мен, а си останаха при мама и тати и ще си гледат кефа 5 години (казвам го от лични наблюдения)
Ти разсъждаваш предполагам от гледната точка на софиянец...Но повярвай ми аз,който идвам от провинцията (и то дори от голям град за стандартите на България) е усетил ,че като се чуе право в СУ отношението става много по-различно..Аз не харесвам София и нямам намерение като завърша да оставам да живея тук...Но тази диплома знам,че ще е ценена много в градове като Пловдив,Варна...защото там също има много кадърни люде,но никой не си направи труда да пропътува толкова километри като мен, а си останаха при мама и тати и ще си гледат кефа 5 години (казвам го от лични наблюдения)
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Аз съм от Варна, пич, недей така 
Ако трябва да перефразирам една известна поговорка :ROKFELER написа:Аз пък не мисля,че някой гледа кой точно университет си завършил.![]()
![]()
Важни са ''the relations'',а аз определено нямам такива,тъй че и да се трепам да уча и не,все ще си е едно и също
![]()
"Работа се върши со връзки и со дупе...Връзки нема - действайте!!!"
I'm hot
And when I'm not
I'm cold as ice
See me comin'
Step aside
Or pay the price
What I want I take
What I don't I break...
And when I'm not
I'm cold as ice