Новото правителство

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

Какъв да бъде съставът на новото правителство?

Само от ГЕРБ
33
42%
ГЕРБ и Синята коалиция
9
12%
ГЕРБ и РЗС
0
Няма гласували
ГЕРБ, Синята коалиция и РЗС
3
4%
ГЕРБ и Атака
14
18%
ГЕРБ и БСП
3
4%
"кво ме..."
16
21%

Общо гласове: 78

Аватар
Tommy
Плиний Стари

Re: Новото правителство

Мнение от Tommy »

Joker написа:Положението в страната е такова, и такава е политическата култура на българите, че наличието на експертен екип е абсолютно безсмислен аргумент в нашите избори. То след 45 години комунизъм къде ли е имало експерти в СДС, ама спечелили изборите през 1992 - "с малко, но завинаги", както говорил поредният син фарфарон...
Не знам за какви експерти ми говориш, но нали пак не забравяш, че в СК има няколко парламентарнопредставени партии - т. няколко експертни екипа....горе-долу по един за всички държави на Балканския полуостров... :geek:
Ами още през 1992 си е имало и продължава да си ги има.
А колкото до това, че е коалиция, то и "Атака" се явяваше по едно време като коалиция, така че... :)
Knights of the Cross
Аватар
Moriarty
Вазов

Мнение от Moriarty »

Tommy написа:
Joker написа:Положението в страната е такова, и такава е политическата култура на българите, че наличието на експертен екип е абсолютно безсмислен аргумент в нашите избори. То след 45 години комунизъм къде ли е имало експерти в СДС, ама спечелили изборите през 1992 - "с малко, но завинаги", както говорил поредният син фарфарон...
Не знам за какви експерти ми говориш, но нали пак не забравяш, че в СК има няколко парламентарнопредставени партии - т. няколко експертни екипа....горе-долу по един за всички държави на Балканския полуостров... :geek:
Ами още през 1992 си е имало и продължава да си ги има.
А колкото до това, че е коалиция, то и "Атака" се явяваше по едно време като коалиция, така че... :)
любопитното е че за 20г само една партия успя да влезе в парламента и да "вземе властта" без коалиция и то създадена години преди изборите...

иначе експерти и екипи в политиката ни няма... в ГЕРБ хептен...вестникарски клишета
Ubi concordia, ibi victoria!
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от xRainx »

Настрана от главното лице на ГЕРБ, което е тотално непрофесионално, според мен ИМА специалисти в управлението, ще ме извинява колегата съфорумец, който каза, че няма.

Може и да съм пристрастен, защото гласувах за тази партия, но за момента съм доволен от предложеното. Започват се трайни реформи, които със сигурност имат подводните си операции и врътки, но пак са голям крачол по-напред в сравнение с миналите 6-7 години като цяло.

Много ми харесва раздвижването в бранша на образованието, защото там трябва много да се пипа и да се търси мотивация за българските деца. Малко е амбивалентна работата на моменти в мозъчната ми дейност относно някои неща, но поне се ДЕЙСТВА.
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

И аз мисля, че в политическата ни класа има специалисти. Сега друг е въпросът, че аз съм малко по-взискателен и на мен тези в ГЕРБ не ми се нравят всичките. Ако трябва да съм честен, всъщност много малко.
Knights of the Cross
Kulovcho

Мнение от Kulovcho »

Още е доста рано за каквото и да е мнение. :D След поне 2 години ще се види някаква картина, а след 4 ще могат да се видят някакви реални резултати, ако правителството все още е на власт, разбира се.
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Аз говоря за лицата, които се предлагат, не за резултати - за тях мнението си е по-добре човек да запази малко по-дълго с цел обективност.
Knights of the Cross
Kulovcho

Мнение от Kulovcho »

А за това ли? Симеон Дянков има блестяща визитка, но с какви намерения е дошъл - ще видим. За другите не мога да кажа нищо, защото не съм запознат. :D
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Да, но се напълни и с компрометирани муцуни като Божидар Димитров и Вежди Рашидов.
Knights of the Cross
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

За Рашидов сигурно си прав, но за Божидар Димитров не си. Той не е от ония агенти, които са слушали дали разказваш вицове за Тато. Неговата работа е достойна за уважение и днес. :)
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Да бе, сигурно. Точно толкова достойна, колкото и агентурната дейност на Гоце. Пълни глупости.
Knights of the Cross
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

Човекът е работил с архива на Ватикана с цел да извлече научна информация за държавата ни, а не да работи за комунистическата пропаганда. Много погрешно е да се смята, че в това време всичко е било обвързано в комунизма. И тогава си е имало агенти за всякакви нужди, както и сега има във всички държави. :)
Аватар
Tommy
Плиний Стари

Мнение от Tommy »

Мдам, всичко в ДС сигурно не е било обвързано, завързано, овързано и т.н. с нуждите на режима. :)
Knights of the Cross
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Tommy е прав...просто използва по-цветущ речник...
Димитров, колкото и да разбира от история и да е един от знаковите историци в момента...е компрометиран от факта, че е сътрудник...няма сценарии, в който да има "добри" сътрудници...
А ако ГЕРБ действително се бори за лустрация би следвало да му покаже депутатската банка...и да спре да мъти водата...
Дори ако е успешен като министър, дори ако работи за интересите на България сега...клеймото "ченге" е за цял живот...
Хората трябва да живеят с грешките си...това е
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
G__
Танцуващия с клавиатури

Мнение от G__ »

По тая логика, дай правителството да излезе с декларация, че Ирина Бокова е комунистка и поради тази причина не подкрепя кандидатурата й. Може и такава да е, но в крайна сметка тя е съумяла да живее с миналото си и да представлява достойно България в настоящето. Този наш комплексарски маниер не знам докога ще битува в съзнанието ни. Човек не само живее с грешките си, но най-вече се учи от тях. Не може такова нещо да ти седи като клеймо цял живот, ако докажеш, че си способен и интелигентен човек. За Бога, живеем 20 години след комунизма и продължаваме да гоним вещици и да се хаби обществена енергия. Разбира се долните ченгета трябва да си получат заслуженото, но има хора, които са работили на съвсем друга плоскост в ДС и са имали твърде малко с тяснопартийната обвързаност на структурата. Просто всичко е трябвало да мине оттам. Така е било не само с Димитров, но и с всичките ни известни научни работници и творци. От всички тях ли да се отчерем. Трябва да се мисли по-рационално и широко.
Аватар
Zahariev
Легендарен флуудър
Специалност: Лазерна фотолингвистика
Обратна връзка:

Мнение от Zahariev »

Tommy написа:Да, но се напълни и с компрометирани муцуни като Божидар Димитров и Вежди Рашидов.

Димитров е добре, но Рашидов още 2 вечери след като са го сложили на поста е отишъл в един от най-скъпите ресторанти с цяла свита "победители" и е почървал само най-скъпото и т.н ест не са изляли и 1/3та от това, което са поръчали.

Ако с такъв замах почва яденето в началото, то как ли ще бъде накрая.Сигурно нечия глава за десерт?

ГЕРБ са зле като хора, от които е организирана партията.Предимно полицай,мръсни юристи и т.н. , които и идея си нямат от политика пък камо ли от държавно ръководене.Има тук-таме някой, който покрива квотата и взима адекватни решения.

Единствените през миналите години, които действително правиха нещо са НДСВ, колкото и абсурдно да звучи.Просто обективно погледнато.Тъжно ми е, че не влязоха в новото правителство (като изключим царчето, което просто реституира имотите).

The names of the future are stamping of impatience.
Публикувай отговор

Обратно към “България”