Преди няколко месеца...една от поредните форумни еднодневки, които пак само мина за да ни "обогати с уникалните си мнения и извор на прокомонунистически анекдоти", FMI...изрази подобно мнение...Тогава му отговорих, като го нарекох гнида...Жалко, че мнението ми е изтрито и не мога да го приложа за същата глупост, но написана от теб...blz написа:Не живееш охолно, но живееш. На почивка си всяка година, животът си върви и ти с него.
Ние може и да сме турци...ти обаче си доказателство, че не сме освободени от нищо, защото си роб...
Нещастен, жалък, мижав роб...
Как може някой човек, който тачи личното си достойнство, граждански права, своята и честта на тези, които са загинали за тях...да каже подобно нещо ?!?
Робе, живей си в "почивката"...и живей заради самото живеене...оцелявай, робе...аз си искам правата, искам си свобода...
Искам никой да не ми нарежда кого да обичам и кого...не, искам да мога свободно да харесвам или не властта, искам аз да я избирам...искам да не лежа в затвора заради виц...или за това, че ходя на църква...
Не може, не може, не може за едната почивка да загърбя вярата си, националната си принадлежност и лично достойнство...
Ти ако можеш...приятна ти почивка...

Into the endless we ride...