Сега.. как тези, класирани след вас, се възползват от дадения им шанс зависи изцяло от тях..
Какво мислите за 4-то класиране?
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Какво мислите за 4-то класиране?
Май забравяте, че Правото на образование е основно човешко право, регламентирано в Конституцията...
Сега.. как тези, класирани след вас, се възползват от дадения им шанс зависи изцяло от тях..
la douleur exquise
100 % подкрепям тезата,че тези който са кандидатсвали в СУ трябва да бъдат с превилегии пред тези ,който идват в СУ с оценки от други ВУ! Примерно на изпита в ВТУ по история има 5.20 , а в СУ има 3,40 ,в крайна сметка различно е оценяването!
Тук идва въпроса : "И заслужаваше ли си мЪките ? "
Отговора е : "Друга година първо кандидатствай във ВТУ И ПОСЛЕ С ОЦЕНКАТА В СУ
"
Тук идва въпроса : "И заслужаваше ли си мЪките ? "
Отговора е : "Друга година първо кандидатствай във ВТУ И ПОСЛЕ С ОЦЕНКАТА В СУ
- Mimmy
- От дъжд на вятър
Аз не разбирам единствено как например се откриха 4 места за журналистика, като балът не помръдна и стотна (е,1 стотна само
) на другите класирания?
Журналистика - oh yeah! 
- arthaz
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
явно местата за прием са им се сторили малко и са добавили още 4 
Elämää täytyy rakastaa ^^
-
BLUSH
- Постоянно присъствие
Може би 4 човека са се отказали след това
Щастието не бива да е крайната цел,а начин на живот
- Mimmy
- От дъжд на вятър
Ще се преброим октомври и ще се види
Аз лично се радвам, че имаше сводобни места, тъй като един приятел, който заслужаваше, успя да влезе
Иначе съм съгласна, че е тъпо някой с оценка от някъде си да те измества..
Журналистика - oh yeah! 
- happyswift
- Флъдзила
- Специалност: Международни отношения
Ха-ха..BLUSH написа:Може би 4 човека са се отказали след това
Нали разбирате, че тук става въпрос за схеми?Една съученичка сега е журналистика и като се видяхме и тя доста се била учудила и направила справка и излязло, че на тия въпросните кандидат-студенти родителите им не са кой да е.
-
Kulovcho
Според мен изобщо не трябва да има 4-то и 5-то класиране. Оставям на страна факта, че така се допускат неслучайни хора, за тези неща винаги ще има начини. Но забелязах кои са специалностите, които остават за 4-то и 5-то класиране... 90% от местата са с профил Биология, Химия или физика, както и онези редките специалности като индология, арабистика, иранистика и т.н.
Ами след като няма желаещи за тези биологически, химически и физически специалности - просто да ги съкратят, а не да се смеят на целия ВУЗ заради 200 места, които никой не иска да запълни и обявяват 100 класирания заради тях. Щом няма желание в хората, не би трябвало да ги има и специалностите. Мисля че отмина времето, в което се търсеше работа за човека, сега се търси човек за работата.
Дано скоро ВУЗ-овете да получават парите си независимо от броя студенти, които учат в тях...
Ами след като няма желаещи за тези биологически, химически и физически специалности - просто да ги съкратят, а не да се смеят на целия ВУЗ заради 200 места, които никой не иска да запълни и обявяват 100 класирания заради тях. Щом няма желание в хората, не би трябвало да ги има и специалностите. Мисля че отмина времето, в което се търсеше работа за човека, сега се търси човек за работата.
Дано скоро ВУЗ-овете да получават парите си независимо от броя студенти, които учат в тях...
- bggashnik
- Пишеща машина
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Както се казва, ако преди време 17 човека се бореха за 1 място, сега 17 места се борят за 1 човекKulovcho написа:Мисля че отмина времето, в което се търсеше работа за човека, сега се търси човек за работата.
Компютърни науки I курс
- Ураган от Кирки
- Драскач
- Специалност: панцеркомисар
- Обратна връзка:
1. Конституцията да си го начука.
Не мога да се съглася с автора, в СУ не си търсят "верни поданици" а студенти, които да развиват престижа на Университета. Академично.
Защото нали знаеш, никой друг не може да ти даде, това което аз мога да ти обещая. Смятам, че четвърто класиране си беше добре организирано с оглед на много нужди на Университета. Дори агитирах хора които не са пробвали преди там, да кандидатстват и в СУ.
Не мога да се съглася с автора, в СУ не си търсят "верни поданици" а студенти, които да развиват престижа на Университета. Академично.
Защото нали знаеш, никой друг не може да ти даде, това което аз мога да ти обещая. Смятам, че четвърто класиране си беше добре организирано с оглед на много нужди на Университета. Дори агитирах хора които не са пробвали преди там, да кандидатстват и в СУ.
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!