Такаааа не знам дали му е тук точно мястото ,но просто искам да споделя поредната си административна неволя в нашето любимо и любящо висше учебно заведение СУ"Св.Климент Охридски".
Та направо на темата -отивам аз днес тихо и кротко по реда ,плащайки си такса от 30 лв. за изпит да си подам документи за магистратура във ФФ .И до някое време нещата вървят учудващо гладко и безпроблемно-паричният салон е почти празен(о чудо няма километър опашки и чичка портиер дето го играе регулировчик).Плащам си 30 лв.за изпит ,че даже успявам и да си платя таксата за 2 специалност културология...,отивам после на 3 етаж ,южно крило при лелките в стаята за подаване на документи..,попълвам си прилежно молбята,имам си пълен комплект документи и почти вече се виждам легитимен кандидат -магистър и....хопа една от старшите казва -"Ама момиче ти нямаш право да кандидатствш за държавна субсидия"-и аз така

Цялата драма е ,че тази година завърших ПР в СУ като междувременно следвам и 2 специалнот Културоология във ФФ(приета съм си редовно ,по успех и регламент след 2 курс и си плащам пълна такса като новоприет студент ,почвам си от 1 курс и си карам и 4те години).И видиш ли как съм искала аз дапрецакам СУ и държавата даги мина да ми плащат 2 пъти субсидия понеже едновременно съм бакалавър(дай Боже и магистър )

Мисля си аз -е как така до сега съвсем законно съм ги следвала с държавна субсидия тея двете пак в СУ

Загадка...След половин час разправии и тълкуване на правилника ме пращам долу в отдел Учебен в 227 там да видят моя "тежък случай"

Женицата там ми вика" Няма такова нещо имаш си право да кандидатстваш ,а дали ще те приемат друг въпрос ,но за всеки случай иди питай в Учебен отдел да не се окаже после след изпит и класиране ,да не можеш да се запишеш...."Айде занесох се и там и почти ми се изсмяха на глупавата драма с думите -Че какъв ти е проблема пък на тебе....

Айде пак на третия етаж ,южно крило при "експертката".Брадясах от чакане ( а съм жена смятайте )и тя идва жената и ме пита ама вие пак ли идвате ....какво стана долу ?И аз и обяснявам -ок е висичко .Тя обаче не ми повярва явно ,че съм ходила и се обади по телефона долу на колежките

После след 15 минути разговор тя с неудоволствие ми прие документите като каза ,че според нея те долу не били прави и не тълкували нещата коректно....
Та равносметката е половин загубен ден в глупости и скъсани милиони нерви за едното НИЩО.Идеята на това дълго обяснение не е да Ви отегча и зтормозя ,а да предупреди такива като мене какво може да ги чака и да им кажа "В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЕ ПРЕДАВАЙТЕ И СИ ТЪРСЕТЕ ПРАВАТА".Това ,което исках аз е да мина по каналния ред ,с изпит и с плащане на съответната такса -не искам привилегии и отстъпки.Имам си успеха ,имам си документите ,редовен студент съм...а те ми го.......

Е това е ...Успех на всички кандидати -магистри и бакалаври от мен.