Въпрос за изпит от по - предходна година

Модератори: Methuselah, thegirl

tonk@ta
В началото бе словото

Re: Въпрос за изпит от по - предходна година

Мнение от tonk@ta »

LFirestorm написа:
tonk@ta написа:
LFirestorm написа:Трябва да се подават молби. Силно препоръчително е да нямате изпити от втората година, и по възможност да е един изпит.
Дамм,е*ати простотията.Един приятел е питал по въпроса още Юли месец и в Отдел Студенти нищо не са знаели.
Как им е хрумнало баш сега да почнат да я изплняват тази наредба :x
Ами не знам - но е факт. Все пак щом инструкцията е (до колкото разбрах) да подаваме молби, поне тези с по един невзет от първи курс можем да сме с една идея по-спокойни, че сме в най-добрата възможна позиция в скапаната ситуация.

Много странен път поема ФМИ, в момент в който очевидно имат проблем с приема ...
И на мен ми хрумна ,че може да е свързано със слабата,меко казано,КСК.Досега правилото се избягваше,а изведнъж се оказа,че не можело да бъде заобиколено :) Но защо ние трябва да страдаме заради това :?: Аз съм само с 1 невзет от първи курс ,и то поради факта ,че научих затова правило в последният момент ,така че съм малко по-спокоен.Ама знаели човек.... :scratch:

Все пак надявам се ,да вземат предвид,че го налагат за първа година и респективно много хора не са знаели и да бъдат по-либерални.
Nedyalko
В началото бе словото
Специалност: Приложна математика
Курс: втори

Мнение от Nedyalko »

Правилата са, за да се спазват, а не да си избираме кои да се спазват и кои не. Ако всеки си избира кои правила трябва да се спазват и кои не, то тогава смисъл от тях просто няма.

Щом го има това правило значи има някакъв смисъл от него. Все пак всеки има поне 4 опита да си вземе даден изпит преди да се стигне до такава ситуация. И ако все пак се стигне до такава ситуация се подава молба и деканския съвет може да реши какво да се прави.

Наистина сегашното КСК най-вероятно ще повлияе не решенията за тези молби, но това не значи, че заради лошо КСК сега трябва да се занижават критериите за хора приети преди две години.

ПС. За това, че някои хора не са знаели. На първи октомври когато бях първи курс(преди две години) ни дадоха едни книжки, в които имаше правилник и там това нещо го пише. Много добре осъзнавам, че сигурно много малко хора са го прочели целия(аз самият не съм), но това не е оправдание. Ако имам невзет изпит, бих се интересувал как стоят нещата и щях да забележа подобно правило.

Това го казвам, защото ако аз чета молба и там пише: Моля да ме запишете в по-горен курс, защото не съм знаел за еди кое си правило, не бих приел този човек насериозно.
Изображение

Изображение
Аватар
LFirestorm
В началото бе словото

Мнение от LFirestorm »

@Nedyalko - дървени злобни философи никой не обича :)

В действителност въпросното правило и като цяло правилата в тоя университет дори самата администрация не ги е чела. Истината е, че въпросната книжка съдържа главния правилник на СУ, но:

1. Този правилник е като насока - във филологиите примерно зависи, кои са ти точно невзетите изпити, че да запишеш - тоест не може без английски ... Във ФМИ - изобщо Деканите са override-вали както си искат - и с правото си.
2. Дори хората, които отговарят за записването преди месец даваха друга информация. Защо като лично ги попиташ юли казваха друго ?
3. Декана по същия начин, по който прави всякакви решения, може да си вземе решение и 1 изпит да не може да се влачи и да го обяви в началото на сесията.
4. Тая книжка не я получи всеки студент!

И сега пример - Айде с тая книжка да ми кажеш какво правим ако имаме над 4 невзети изборни, ама сме 3ти курс, и по стечение на обстоятелствата, и 4те са предназначени за първи и втори курс. Какво правим ако се явим на изпит по изборен и ни скъсат ? Какво става ако ни скъсат на изборен и не покрием минимален брой кредити за семестъра ? Влизат ли тези изборни, които сме решили да влачим до 4ти курс за да се отпишат в успеха ? Защо няма протоколи по спорт ?

ТАКА и тъй като супер МНОГО ме ядоса - Информационната брошура, за ФМИ, която за разлика от правилника, който аз не получих - на страница 11:
Студент може да продължи образованието си в следващ курс, ако не е положил успешно до 2 изпита (задължителни и избираеми) от текущата или предходна години
ПС: Ей такива като тебе във ФМИ - и преподаватели и студенти - кучета ги яли. Прави се на важен - закуската си му изял все едно, а изобщо нещата които ги говори, колкото да се заяде с някой.

Sometimes there is a moment as you are awakening
when you become aware of the real world around you,
but you are still dreaming.
You may think you can fly but you do better not try.
.:People can fly:.
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

На мен познати ми споменаха, че не може запишеш четвърти с изпит от първи, но може с изпит от втори курс. Не знам доколко е достоверна тази информация обаче.
Ако е така, значи информацията не противоречи с тази дадена по-горе - "от текущата и предходната година".
Изображение
Аватар
LFirestorm
В началото бе словото

Мнение от LFirestorm »

Victoria написа:На мен познати ми споменаха, че не може запишеш четвърти с изпит от първи, но може с изпит от втори курс. Не знам доколко е достоверна тази информация обаче.
Ако е така, значи информацията не противоречи с тази дадена по-горе - "от текущата и предходната година".
Аз съм втори курс - за мен първи е предходна година ... Айде стига - очевидно има промяна - не е масова измислица на студентите това за изпитите от предходни години. Каква е точно - не се знае - положението е тип изненада - подавайте си молби пък ще видим какво ще стане ...

Nedyalko
В началото бе словото

Мнение от Nedyalko »

@ LFirestorm

1. Ако си мислиш, че има нещо злобно в мнението ми, то проблемът си е изцяло твой.
2. Ако мислиш, че като казвам, че правилата ТРЯБВА да се спазвам съм дървен философ, отново проблемът е твой.

С някои неща съм съгласен. Администрацията във ФМИ е на отвратително ниво. Да наистина много правила не се спазват. Да наистина се чудех какво да правя миналата година, като исках да отпиша един изборен и никой не успя да ми каже, какво да направя. Да наистина в два различни дни в отдел студенти са ми казвали различни неща по един и същ въпрос. Да наистина като отида да си платя таксата в касата, последното нещо което им прави впечатление е че има някой, който чака да бъде обслужен.

Но...
Всички хора, които познавам и бяха застрашени с невзет изпит от пъври курс(при положение, че сега ще са 3-ти) знаеха за това правило. То не е от днес, това че не е било спазвано е съвсем друг въпрос. Дори аз казвах на един приятел, че няма да има проблем, защото това правило не се спазва.

Защо написах предишния си пост? Единствената причина е, че много се издразних на мението от рода на: Това правило досега не се е спазвало, защо решиха точно сега да го прилагат. Просто като го видях това не се сдържах.

Ако мислиш, че съм се заяждал с теб(особено след като си втори курс и няма как все още да имаш проблеми с това правило) проблемът е твой. Радвай се, не се чувствам все едно си ми изял закуската, ако запишеш по-горен курс без да си си покрил норматива. Още повее въобще не ми пука!
Изображение

Изображение
Аватар
LFirestorm
В началото бе словото

Мнение от LFirestorm »

Явно никой не чете ...
Разбирам аз да съм тъп ама ...

http://img195.imageshack.us/gal.php?g=fmi1.jpg

Та кажи ми кога съм пропуснал обявяването на наредбата с която това вече е невалидно ? И изобщо къде мога да се сдобия с тази информация, която очевидно ти и колегите ти имате отдавна, а аз и още много хора от доста скоро ?

Дори за изборните поне написаха новина в сайта на ФМИ.

Nedyalko
В началото бе словото

Мнение от Nedyalko »

Това и мен ме смути като го видях. Иначе за това правило от по предходни години, аз не съм го виждал. Мой колега още миналата година ми каза, че трябва задължително да си вземе този изпит(от първи курс) за да запише втори. Като цитираше една книжка(не е тази която ти показваш), която аз за засъжаление някъде затрих.
Изображение

Изображение
Аватар
kriskata
Пишете, о, братя
Специалност: Софтуерно инженерство
Обратна връзка:

Мнение от kriskata »

и в правилника от миналата година, който ми дадоха няма такова нещо :)
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”