Литература - как да влезем в СУ с този изпит !!! (юли 2006)

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
hristina_vh
От дъжд на вятър

Мнение от hristina_vh »

Ще ходя на курсовете по литература в СУ през ваканцията и ме интересува дали ще ми позволят да записвам лекциите с диктофон.Ако някой има мнение по въпроса, нека пише :cry:
Живей на ръба, но недей да падаш :)
Аватар
ugly_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ugly_girl »

Имам въпрос отново относно цитатите...Лириката как да е,ще науча нещо.А какво правите с романите.От "Под игото" примерно има мн известни цитати.Но някой,който мин.година е писал върху "Тютюн" може ли да ми каже имал ли е цитати?И каква оценка има?А някой без цитати???
Уфф и в неделя ми е олимпиадата и там не дават да ползваме авторови произведения и ще е импровизация,защото още не съм мн наясно с цитатите... :roll:
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
Аватар
nrggirl
Легендарен флуудър
Местоположение: Скитаща из мрачните дебри на собственото си съзнание...
Обратна връзка:

Мнение от nrggirl »

с цитатите по принцип е много рисковано, защото за друго може да не те порежат, но за това режат много. аз цитирах отделни думи и изрази, по принцип рядко ти трябва цяло изречение, ако ти трябва просто го разкъсай на части, защото и запетайка да сгрешиш, ще счита са сгрешен цитат...
Животът е безкрайно усъвършенстване. Да се смяташ за съвършен, означава да убиеш себе си.

Щастливо безработна!!!
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Аз не се подготвям мн добре по литература.Честно казано въобще нищо не пипвам;) МИсля да разчитам на есето на изпита ;)
Изображение
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от Johana Jotkova »

ugly_girl написа: Уфф и в неделя ми е олимпиадата и там не дават да ползваме авторови произведения и ще е импровизация,защото още не съм мн наясно с цитатите... :roll:
Хей, сигурна ли си за книгите, че не дават? И аз ще ходя в неделя и от това най-много ме е страх. Миналата година можеха да се ползват произведенията.
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
ugly_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ugly_girl »

Е сигурна на 100% няма как да бъда,ама имайки предвид че сме 12ти клас и че на първия кръг не даваха...А мин.година даваха ама бяхме 11ти клас..Е аз ще си взема де,но си мисля че няма да дадат...
Затова тия дни вадя цитати и трябва да ги понауча....
and than she`d say:It`s OK,I got lost on the way...but i`m a supergirl,and supergirls don`t cry!!!
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

на мен са ми казвали, че ако не съм сигурна в това да пресъздам точно един цитат да го перефразирам или преразкажа...пак ставало...
успех на олимпиадата в неделя...аз ще да я пропусна :roll:
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

При нас миналата година даваха да се ползват произведенията. Утре като мине ще видим какво ще стане. Успех на всички и дано се видим на третия кръг.... Аххх мечти :P
Аватар
ugly_girl
От дъжд на вятър

Мнение от ugly_girl »

Успех на всички утре...И дано стане това за националната...Би било просто сбъдната мечта..Ама ще видим,първо да мине утре :lol:
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Оф, аз сега не съм се спекла толкова, колкото за предния кръг. Тъпо е, ама нз що се получава така. Инче май всички ще пишем по една и съща тема, ако не се лъжа. Кой автор искате да се падне най-много? :?:
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

колкото повече се спичате толкова по-зле за вас...миналата година ми беше все тая, нямах време да уча много и знаех, че нищо няма да направя и по този повод изкарах най-високата оценка в града от 11-класниците...а и в други ситуации са ме убеждавали, че когато не ги приемам чак толкова насериозно нещата има наистина :"Ефекта Уау" и то в положителния смисъл...не се панирайте и ще се справите...успех ви пожелавам!
а за произведенията - нали от тази година вече не ги дават, на първия кръг на нас ни казаха, че министъра е издал заповед за това... :roll:
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Абе то и миналата година и аз отидох "ей така" и изкарах висооока оценка, ама тая година е друго. И авторите са си доста по-гадни от Ботев и Вазов. :roll:
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

е да...спор няма, и все пак...не си го слагайте присърце - каквото сабя покаже, в крайна сметка с всичко е така :wink:
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

Павилно. Всички ще успеем по един или друг начин. Така че дерзайте!
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

я някои от тези, които са ходили на Олимпиадата (която още не е свършила де :D ) да каже какво се падна , да знам дали съм изпуснала нещо съществено
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”