Идеалната половинка?!
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- WickedWitch
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Право
- Курс: трети
Re: Идеалната половинка?!
Prudence, ако чувствам, че човекът до мен се е променил, съответно лъсват на повърхността безброй лоши качества в последствие или пък отчуждение (защото това винаги е на по-късен етап), сядам и говоря. Това е..Опитвам се уж да намеря разковничето и ако има промяна у човека по-натам, страхотно. Ако няма, може би промяна все пак ще има, но тя ще късае мен и участието ми във връзката ; )
Хипотетично.
Хипотетично.
Don't worry, I can be a bitch enough for both of us.
ами ситуация, в която аз не съм идеалната половинка...
иli да кажем съм по-лошата половинка..
кво прайм тогава?
иli да кажем съм по-лошата половинка..
кво прайм тогава?
la douleur exquise
Кефиш се, че са ти вързали. Кво..
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
A далеч не съм иделаната половинка, но пък се поддавам на моделиране.
Тва е добро качество. Една приятелка казваше, че е с приятеля си, щото може да го моделира както си иска и това много я улеснявало.
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
м да...
а аз понеже съм способна да се влюбя само в Идеалния, то моделирам себе си, за да му пасна...
иначе по темата:
У фасебук-ето си изтеглих късметче : "Идеалният мъж не пие, не пуши, не играе хазарт, не спори и не съществува."
а аз понеже съм способна да се влюбя само в Идеалния, то моделирам себе си, за да му пасна...
иначе по темата:
У фасебук-ето си изтеглих късметче : "Идеалният мъж не пие, не пуши, не играе хазарт, не спори и не съществува."
la douleur exquise
Много правилно. А тва да се моделиран заради някой е пълна глупост. Бих направила компромис с всичко, но не и със себе си. Ако не ме харесва такава, каквато съм - да си намери друга, която ще е идеална за него.
- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
Евала на тебе!
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
- deny_s
- Вазов
- Специалност: Публична администрация
- Курс: втори
Ами зависи дали по принцип е по-зле или просто отскоро е така.Ако е първото-не си струва да продължаваш връзката,ако е второто - може просто да преминава през такъв период,нещо да го тормози и т.н.Всеки случай,както се каза по-горе,трябва да си поговорите.Но има някои жени,при които от самото начало партньорът им е по-зле от тях и се държи гадно, и те търпят,щото вярват,че могат да го променят.Всъщност повечето жени са така.Prudence написа:Понякога не ви ли се е струвало, че вие сте идеалната половинка, а този с вас не? Или нещо подобно? Не казвам, че аз съм се мислила за такава, ама просто ми е интересно. Кво става когато тоя с нас е по-зле от нас?
Трънлив и сляп е на живота ребусът,
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
на кръст разпъва нашите души.
Загубил всичко, не загубвай себе си -
единствено така ще го решиш!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Нали знаете - жената таи надежда, че мъжът до нея ще се промени (след сватбата, примерно), а мъжът - че жената с него няма да се промени. И се оказва, че и двамата грешат.
Нещо такова беше. Сещам се за една реплика от "The Mirror Has Two Faces" - мисля, че и друг път съм я цитирала тук по разни поводи. Ситуацията е следната: Роуз е била влюбена години наред в Алекс, който обаче не я забелязва, защото е невзрачна учителка по литература. Мацката се взема в ръце и сама си прави complete makeover - отслабва, сменя си гардероба, прави си козметични процедури, нова прическа и става наистина страхотна мадама. Промяната беше заради друг, но това няма връзка. И, разбира се, Алекс веднага я забеляза и се опита да я вкара в леглото си. Тя му дръпна една реч - как го е искала през цялото това време и как е мислела, че не е достатъчно добра за него. Той е прекъсна и й каза, че е достатъчно добра. А тя му отговори - обаче със страхотно задоволство - че го знае, но че той не е достатъчно добър за нея. И си тръгна.
Мисълта ми е, че можете да правите компромиси, за да сте идеални за някого, но не можете да правите компромиси, за да сте идеални за всеки. Въпросът е да си поставите едни стандарти, покриването на които да ви направи идеални за самите вас. И оттам насетне да намерите човека, който ще го оцени (и, съответно, ще оцени и обикне вас - такива, каквито сте). Стига с тия идеални половинки - идеални хора няма. Нито четвъртинки, осминки или други дроби. Или става като в онова за зодиите - май за Водолеите имаше лаф: "Щом съм те измислил, бъди такъв, какъвто искам." Не става така. Просто има хора, максимално близки и подходящи за самите вас. Индивидуално. Което, реално, обезсмисля темата, защото "идеалният" за мен няма да е "идеален" за който и да е от останалите. И обратно. И така и трябва да бъде, за да може системата да работи с минимално количество трусове.
Нещо такова беше. Сещам се за една реплика от "The Mirror Has Two Faces" - мисля, че и друг път съм я цитирала тук по разни поводи. Ситуацията е следната: Роуз е била влюбена години наред в Алекс, който обаче не я забелязва, защото е невзрачна учителка по литература. Мацката се взема в ръце и сама си прави complete makeover - отслабва, сменя си гардероба, прави си козметични процедури, нова прическа и става наистина страхотна мадама. Промяната беше заради друг, но това няма връзка. И, разбира се, Алекс веднага я забеляза и се опита да я вкара в леглото си. Тя му дръпна една реч - как го е искала през цялото това време и как е мислела, че не е достатъчно добра за него. Той е прекъсна и й каза, че е достатъчно добра. А тя му отговори - обаче със страхотно задоволство - че го знае, но че той не е достатъчно добър за нея. И си тръгна.
Мисълта ми е, че можете да правите компромиси, за да сте идеални за някого, но не можете да правите компромиси, за да сте идеални за всеки. Въпросът е да си поставите едни стандарти, покриването на които да ви направи идеални за самите вас. И оттам насетне да намерите човека, който ще го оцени (и, съответно, ще оцени и обикне вас - такива, каквито сте). Стига с тия идеални половинки - идеални хора няма. Нито четвъртинки, осминки или други дроби. Или става като в онова за зодиите - май за Водолеите имаше лаф: "Щом съм те измислил, бъди такъв, какъвто искам." Не става така. Просто има хора, максимално близки и подходящи за самите вас. Индивидуално. Което, реално, обезсмисля темата, защото "идеалният" за мен няма да е "идеален" за който и да е от останалите. И обратно. И така и трябва да бъде, за да може системата да работи с минимално количество трусове.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Благодаря ти за това мнение!Prudence написа:Понякога не ви ли се е струвало, че вие сте идеалната половинка, а този с вас не? Или нещо подобно? Не казвам, че аз съм се мислила за такава, ама просто ми е интересно. Кво става когато тоя с нас е по-зле от нас?
Дам жените съчетават в себе си парадоксално и садизъм и мазохизъм, което ги прави огромен трън в гащите, без който не можем. И да съгласен съм, че няма идеални тръни, всички си бодат
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Моля. Ама понякога наистина сме с хора, които не ни заслужават.. Ние сме идеални (в ситуацията), а те не... Кофти си е. Ама всичко си идва на мястото някой ден. Както днес за мен. 
и кво?!Prudence написа:...Ама всичко си идва на мястото някой ден. Както днес за мен.
хвалиш се че имаш ново гадже ли...
la douleur exquise
- Leila_Valera
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: втори
Или може би, че вече няма староfak написа:и кво?!Prudence написа:...Ама всичко си идва на мястото някой ден. Както днес за мен.
хвалиш се че имаш ново гадже ли...
Ако искаш да разсмееш Господ, само Му разкажи плановете си.
Регионално развитие и политика
Регионално развитие и политика