Относно общежитията

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Заключено
ELIN
В началото бе словото
Специалност: кандидатстудент

Re: Относно общежитията

Мнение от ELIN »

моля пишете ако сте запознати по право за класиране може ли да бъде основание ако единия родител е безработен и какъв доход искат на член от семейството.
Аватар
morfei
Форумно зомби
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от morfei »

ELIN написа:моля пишете ако сте запознати по право за класиране може ли да бъде основание ако единия родител е безработен и какъв доход искат на член от семейството.
Да , има такова основание. Колкото до доходите, не знам какви трябва да са, но можеш да се поровиш тук:
http://uni-campus.net/
Компютърни науки 1 курс
Аватар
Morgenrot
Пишете, о, братя
Специалност: .
Курс: четвърти

Мнение от Morgenrot »

П .Горанов написа:Ако някой от родителите е безработен - признават се само удостоверения от местното бюро по труда за регистриран като такъв.
Ако някой от родителите е пенсионер - прилага се ксерокопие от решението на НОИ за пенсиониране.
Бележката /или уверението/ за друг учащ брат/сестра трябва да съдържа информацията, че съответното лице е записан за 2009/2010 уч. г.
Всички тези документи се прилагат към една молба-формуляр, която ще Ви бъде дадена за попълване в момента на подаването на документите.

П.С. Има такива случаи, на членове на семейства с различни имена, които налагат изясняване свързаността, което става или с акт за раждане или с удостоверение за семейно състояние, но това са подробности, които предлагам да коментираме по имейл, ако някой е заинтересован. Пишете на sbo@uni-campus.net
Цитат от въпросния форум, за който пак казвам, потребител и парола "SboForum" :wink:
Не може да се каже с какъв доход на член от семейството ще те допуснат до класацията..
Сега четох, че миналата година е бил 150лв !!! И не са класирали никого с доход над този :|
Знам, че молбите се класират по доход като естествено с предимство са по-ниските доходи...
Абе не си е оферта това класиране, успех ти пожелавам!
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
Аватар
marrriq
Пишете, о, братя

Мнение от marrriq »

leia_loves_cats написа:
Morgenrot написа:
marrriq написа:Само две снимки, личната студентска карта и лична карта ли ни трябват за записване в общежитие? Имаше някакво уверение в комплекта документи, то само за класираните по право ли се отнася? :)
Уверението е за БДЖ или някъде другаде, ако трябва да доказваш, че си учаща :)
За общежития не ти трябва. Трябват ти паричкиии!!!
За някакви адресни карти, магнитни карти, семестриален депозит, гаранционен депозит, наем от датата, на която се настаняваш до края на месеца... такива неща :|
Едит: Ако не си дала копие от акта за раждане като си подавала документи, сега ще ти трябва !!!
Парички за всички тези неща ти трябват, но ти трябва И уверение. Уверенията се представят пред домакинката някъде до един месец след като започне учебната година - два пъти в годината (февруари някъде, когато се запише втория семестър - пак). На уверението (на което ние до скоро пишехме КСБВУ или ПСБО) се указва и успеха. За БДЖ успех не ти трябва - там се указва само че си записал(а) :)
Благодаря и на двамата за отговорите, това за парите въобще не го споменах, защото ме интересуваше главно как стоят нещата с документацията :flower:
С две думи уверението не е проблем, който трябва да решавам още при настаняването. Това е добре, защото онова от комплекта съм го забутала някъде, а едва ли ще имам достатъчно време да търча по книжарници да си купувам ново.

А за БДЖ как могат да се случат нещата? :D Къде и как могат да ми издадат карта за намаление? :)
Аватар
Morgenrot
Пишете, о, братя
Специалност: .
Курс: четвърти

Мнение от Morgenrot »

marrriq написа: А за БДЖ как могат да се случат нещата? :D Къде и как могат да ми издадат карта за намаление? :)
Картата се издава на гарата, сигурна съм, че ако попиташ, ще те опътят къде точно :) Трябва да носиш снимка, уверение И студентска книжка. Струва левче. Важи за срока от 1ви октомври тази година до 30 септември другата година. С нея ползваш 50% отстъпка при закупуване на билети или абонаментни карти за 2ра класа на бързите и пътнически влакове, а ако искаш да пътуваш с ускорен бърз влак, си заплащаш разликата.. За друго не се сещам :)

ПП: Извинявай, че те подведох за уверението и аз самата не знаех, а бързам да се обаждам :oops:
Последно промяна от Morgenrot на 14 Сеп 2009, 14:39, променено общо 1 път.
Пейте, развратници, таз' тъжна песен,
родена от слънцето в устата на змея.
В нея аз плача за плъха обесен,
увиснал грозно на полилея..
Аватар
marrriq
Пишете, о, братя

Мнение от marrriq »

Много ти благодаря за подробната информация, значи така или иначе уверение ще ми трябва, само ще се наложи да си намеря книжарница, в която да се продава такова нещо :mrgreen:
Не мога да разбера къде се вписва успеха в тези уверения, няма определена графа ... Както и да е, на място ще ги видя нещата :)
Аватар
Soraya
Пишете, о, братя
Специалност: PR

Мнение от Soraya »

Извинявам се предварително за въпроса, ако е глупав, но все пак ще си го задам :lol:
Къде трябва да ми заверят въпросните уверения?
Щастието е единственото нещо, което човек може да раздава без да притежава.
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

Soraya написа:Извинявам се предварително за въпроса, ако е глупав, но все пак ще си го задам :lol:
Къде трябва да ми заверят въпросните уверения?
Не е глупав - в отдел "Студенти" на факултета ти - там където ти заверяват записана година/семестър.
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Аватар
Soraya
Пишете, о, братя
Специалност: PR

Мнение от Soraya »

Благодаря. :D
Щастието е единственото нещо, което човек може да раздава без да притежава.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Morgenrot написа:Сега четох, че миналата година е бил 150лв !!! И не са класирали никого с доход над този :|
И всичките йоги, отци на Шри Шри Рави Шанкар и се хранят със слънчева енергия.
Деба поделенията им, комисиите им и тия нещастници, които не живеят със 150 лв. на месец.
marrriq написа:А за БДЖ как могат да се случат нещата? :D Къде и как могат да ми издадат карта за намаление? :)
Довечера за последно пътувам с тоя гаден, отвратителен влак :profileleft: :profileleft: :profileleft: :profileleft: :profileleft: :profileleft:
Изображение
Аватар
marrriq
Пишете, о, братя

Мнение от marrriq »

Бeтон написа:
marrriq написа:А за БДЖ как могат да се случат нещата? :D Къде и как могат да ми издадат карта за намаление? :)
Довечера за последно пътувам с тоя гаден, отвратителен влак :profileleft: :profileleft: :profileleft: :profileleft: :profileleft: :profileleft:
Вярно е доста по-неприятно, отколкото с автобус, но и намалението е сериозно :flower:

С две думи, трябва и уверението да си заверя, преди да отида да си издам карта за БДЖ.
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

marrriq написа:С две думи, трябва и уверението да си заверя, преди да отида да си издам карта за БДЖ.
Да, и тия миндили искат НОВА снимка. Не вървят ония чернобелите смъкнати от бележника за трети клас. :lol:

Мразя БДЖ. Толкова упаднало, пропаднало и изостанало предприятие просто не може и да бъде. 100 години назад от развитите страни.
Говорят по дискавъри за високоскоростни влакове с какви ли не технологични щуротии, тука движат 15 гроба по 5 селски линии. :evil: :evil: :evil:

Ей сега октомври като дойда ще нат'варя един багажник зимнина и домашна скорострелна... Нека да идва зима, нека да идва газова криза.
Изображение
samanta_
От дъжд на вятър

Мнение от samanta_ »

и глобално затопляне ако може
Аватар
leia_loves_cats
Да живей словото
Специалност: бакалавър: ФМИ - КН (2008); магистър: ФМИ - ИИ (2010)
Курс: друг

Мнение от leia_loves_cats »

samanta_ написа:и глобално затопляне ако може
Глобални климатични промени, ако обичате! Вече не е модерно да се нарича "глобално затопляне". Политически некоректно е. ;)
Като ще съм "Драскач", поне да драскам с нокти... ;)
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

samanta_ написа:и глобално затопляне ако може
Това защо да идва?
Изображение
Заключено

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”