Помощ и съвети всякакви

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Re: Помощ и съвети всякакви

Мнение от Mushmul »

Имам следния проблем: Работниците зад нас са си завъдили два песа, които да им пазат строежа през нощта. По същество това са си бездомни кучета, които обикалят улиците на квартала по цял ден. Аз обичам животните и съм против изтребването на пумиярите, обаче тези СА АГРЕСИВНИ! Вече съм спряла да броя колко пъти гонеха моето куче, днес за пореден път видях как една жена се чудеше себе си ли да пази от тях или своето куче докато двата песа тичаха през глава към нея с отворена лаеща паст и оголени зъби. А, да добавя и трите малки котенца които бяха разкъсани последните 2 месеца.

Та това което искам да питам е някой има ли идея къде мога да се обадя за да сигнализирам за тези същества, защото ми е омръзнало да не мога да си разхождам собственото куче заради някакви пумияри?! Търсих в нета, но до сега попадам само на някакви наредби и закони... :evil:
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

http://www.ecoravnovesie.com/

Това е единственото, което ми идва на ум.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Напоследък за каквато и подобна ситуация да чуя, отговорът неизменно е "звънни на 112 и им обясни". Т.е. явно хората приемат тоя телефон като технологичен заместител на арменския поп, но вероятно по-адекватен отговор от това няма да получиш. Поне евентуално ще ти кажат къде, как, какво. Макар че щом помиярите са агресивни, решението обикновено е само едно, ама не искам да го споменавам. Хубаво е да не се стига до него, наистина.

Аз пък наминавам със следния въпрос - вероятно утре ще ми се наложи да стигна от спирката на Плиска до УНСС (или от центъра (Попа, СУ) до УНСС, още не знам). Разправят, че автобусите не влизали в Студ. град заради някакъв ремонт. Вярно ли е това и ако да, как да стигна до тоя УНСС, дето дори не го знам къде се намира? Кои маршрутки минават оттам, или ще трябва да се разправям с таксиджии?
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Mushmul
Флъдзила

Мнение от Mushmul »

MidwinterSun написа:http://www.ecoravnovesie.com/

Това е единственото, което ми идва на ум.
Благодаря, на сайта намерих мейл и телефони, сега остава да се свържа и да видим дали наистина някой ще си свърши работата :D
These are crazy days...

Изображение
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ели, УНСС е на елементарно място. Той дори не е навътре в Студентски град, а е в самия му край, така че дори и 280 да не влиза (в което малко се съмнявам), това не те притеснява. Просто питай някой от хората в автобуса.

Маршрутки по принцип минават доста оттам, но не ги знам кои са.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

5 и 27 те оправят прекрасно
те завиват точно на кръстовището на УНСС.
Там завива и 280, ма заради ремонта точно не може да си мине през спирката, затва продължава и не зная къде точно спира около УНСС

А ремонта в студентски е далече от университета.. :)
la douleur exquise
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Супер, мерси много - значи само са ме наплашили. :P
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от ники »

Mushmul написа:Имам следния проблем: Работниците зад нас са си завъдили два песа, които да им пазат строежа през нощта. По същество това са си бездомни кучета, които обикалят улиците на квартала по цял ден. Аз обичам животните и съм против изтребването на пумиярите, обаче тези СА АГРЕСИВНИ! Вече съм спряла да броя колко пъти гонеха моето куче, днес за пореден път видях как една жена се чудеше себе си ли да пази от тях или своето куче докато двата песа тичаха през глава към нея с отворена лаеща паст и оголени зъби. А, да добавя и трите малки котенца които бяха разкъсани последните 2 месеца.

Та това което искам да питам е някой има ли идея къде мога да се обадя за да сигнализирам за тези същества, защото ми е омръзнало да не мога да си разхождам собственото куче заради някакви пумияри?! Търсих в нета, но до сега попадам само на някакви наредби и закони... :evil:
Свети им маслото на помиярите. Откога се точа на едно съседско, дето ми къса нервите. При нас имаше два улични песа, дето правеха много проблеми и хората звъняха на някакви телефони, за да ги махнат. Те дразниха мен и съседите до момента, в който някой не им тегли куршума и на двете.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

ники написа:някой не им тегли куршума и на двете.
Това е единственото решение.
Веднъж бяхме излезли с баща ми на оф-роуд, ама с байковете. Взехме пушката с патрони за чакали срещу евентуални нападения от такива и подобни. Още в градските околности, кажи речи вече полеви условия ни нападнаха два песа и си получиха полагаемото за дързостта. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

За градска среда уепъна трябва да е друг, че с ловна пушка много зулуми могат да станат.
Изображение
Аватар
Ураган от Кирки
Драскач
Специалност: панцеркомисар
Обратна връзка:

Мнение от Ураган от Кирки »

Въздухарка с оптика и целиш по краката :albino:
Така де, това е жестоко. Много пъти съм казвал, че специално по студ. град трябва да минат с микробусчето и да ги свалят с упойка и махнат, след това да ги правят каквото знаят. Стига да не се връщат.
И днес йощ Балканът, щом буря за'фаща,
спомня тоз' ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

Не знам дали това е за тука, но да си кажа:
Търся значки на Madness
Ако някой има или знае от къде мога да си закупя, да казва. :)
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
chaplata
Танцуващия с клавиатури
Курс: втори

Мнение от chaplata »

Хора, имам въпрос- как мога да махна перманентен маркер от пластмасова повърхност, с уговорката, че перманентния маркер е нанасян отгоре й преди поне 10 години, ако това е от значение :lol:
Аватар
Mushmul
Флъдзила

Мнение от Mushmul »

Ми нещо такова примерно.... :roll:
http://shop.thenet.bg/index.php?main_pa ... ts_id=1220
These are crazy days...

Изображение
Аватар
chaplata
Танцуващия с клавиатури
Курс: втори

Мнение от chaplata »

Хмм... може и да стане, мерси :)

Аз се чудя дали един ацетон няма да го разтвори...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Такаааа... сега, това е малко особено. Вкъщи имам един... как да го нарека, колаж от стъкло. В смисъл, че има едно базово правоъгълно стъкло и върху него са залепени други парчета стъкло, които образуват картина. Ръбовете са рамкирани от олово и си има една метална верижка, чрез която се закача на стената.

Сега, в единия от ъглите верижката се разпои от оловото и дефакто не мога да си сложа колажа на стената, а много си го харесвам, подарък ми е от баща ми. Трябва ми съвет къде да отида, за да ми го... запоят, заварят или каквото е там, зле съм с терминологията. Някой да има идеи? :|
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”