Tattoo - за или против?

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Re: Tattoo - за или против?

Мнение от Cecilia Lisbon »

Нее, от "Клъцни/срежи" рулира Ескобар Гаярдо.
Снимка:
Изображение

По темата:
Аз съм 'за', стига да не е агресивна, голяма, и да може да се скрие -- или по-точно ти да решаваш кога да си я показваш и кога да не си я показваш. Точно като моята :oops:
Колкото до йероглифите -- според мен идеята щеше да е скучна и клиширана, ако беше реализирана на... български език. :P Очарованието се предава от факта, че е чуждокултурна, неясна плетеница. Ииииии, стига с тея истории 'никога не можеш да бъдеш сигурен какво означава' -- hellooo, интернет за какво е!?
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Този тип нагло копира Майкъл Скофийлд... :mrgreen:
Т.е. е някакъв микс между него и Т- Бег
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

А, то това със сбръчкването е само едно от нещата, за които трябва да се мисли - и наистина е важно. Щото досега жена на сериозна възраст с татуировка не съм виждала - мога да си представя обаче колко смешно би ми станало, ако видя. А то и по-възрастните мъже с татуси са все някакви неслучили се морски вълци с картинки тип "Котва и Ай лъв Пепа'68". Разбира се, не говоря за рокерите и прочее.
Това е някакво безумие. А какво правим, когато идеята, породила желанието за татуиране, вече не е актуална или просто самата татуировка омръзне? Лазер? Операция? Носим си я въпреки това, щото тогава сме били млади и глупави? Иначе, когато уж обмислях да се татуирам (впрочем, бях малка, нашите знаеха, но знаеха и че имам акъл в главата си, та дори не се опитаха да ме "разубеждават"), бях решила и какво ще бъде. Мдам. Обаче въпросният йероглиф трябваше да означава "сила" и аз се замислих - защо ми е да пиша върху себе си, че съм силна? Все едно не го знам... Еми не, както и да го гледам, си е точно доброволно жигосване. :scratch:

А вариация на тоя, дето Акулката го пусна току-що, срещам почти всеки ден на "Графа" до Попа. Пичът си рекламира студиото, ама аз сериозно съм го виждала в кошмарите си. Бррррр... :roll:
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Тоя е попрекалил :lol:
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
BBM
От дъжд на вятър

Мнение от BBM »

Наистина-старостта е лощо нещо,но един път се живее,така че ако е нещо скромно ,защо да не си направиш :)
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

BBM написа:Наистина-старостта е лощо нещо,но един път се живее,така че ако е нещо скромно ,защо да не си направиш :)

Какъв е смисъла да си направиш татуировка? Искаш да покажеш нещо на другите хора? Защо да не можеш да го покажеш и без да се стига до боцкане?
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

А Кристо, ти можеш ли да пишеш, без да си показваш творчеството? Това е горе долу същото - много хора гледат на тялото си като поле за изява и на татуировката като начин да го "ъпгрейднат", да го усъвършенстват, да го приближат до собствения си идеал за красота. В този смисъл татусите са за показване, както за показване са грима, аксесоарите, дрехите. Изборът им определя личността ти и обратното.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ами, някои хора си виждат смисъл. Разни хора, разни интререси...

Много ярък образ ми оставиха едни хора, които видях веднъж в автобуса... щото беше празен, качиха се, явно бяха семейство, но бяха млади, може би на около 30 години. Лелеееее, мацката беше супер яка. И двамата бяха с доста татуировки, тогава си спомням, че ми направи впечатление как стои това върху кожата... и че всъщност ми изглежда малко... неестествено. Защото и аз съм обмисляла, разбира се. Та, това като че ли малко ме разубеди.
А, не споменах, че се качиха с две момиченца, близначки, същински куклички :drunken: Едната спеше и таткото я беше прегърнал. Бяха страшно умилителна картинка.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

моята не е на показ..
Не натрапвам нищо :)

Но следващаат ще е определено на място, където да си я гледам
и другите да я гледат :geek:
la douleur exquise
Аватар
BBM
От дъжд на вятър

Мнение от BBM »

Kristo написа:
BBM написа:Наистина-старостта е лощо нещо,но един път се живее,така че ако е нещо скромно ,защо да не си направиш :)

Какъв е смисъла да си направиш татуировка? Искаш да покажеш нещо на другите хора? Защо да не можеш да го покажеш и без да се стига до боцкане?
За всеки има различен смисъл.
Някои избиват комплекси чрез татуса,други откриват себе си,а на някои просто им харесва да имат изкуство върху тялото.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Мила написа:А Кристо, ти можеш ли да пишеш, без да си показваш творчеството? Това е горе долу същото - много хора гледат на тялото си като поле за изява и на татуировката като начин да го "ъпгрейднат", да го усъвършенстват, да го приближат до собствения си идеал за красота. В този смисъл татусите са за показване, както за показване са грима, аксесоарите, дрехите. Изборът им определя личността ти и обратното.
Татуировките са "творчество" не на този, който ги носи, а на този който ги е правил. Аз бих се радвал, ако правех татуировки, разни хора да щъкат насам-натам, да ми правят реклама и да трупам престиж. Но самите хора не демонстрират свои творения.

Не мисля, че можем да ъпгрейдваме себе си и личностите, които сме, просто като си ъпгрейдваме тялото, сякаш тунинговаме кола. Поне повечето хора се имат за нещо повече от предмет. Идеала за красота не бива да се гледа във външността, а във душевния свят на човека. Сигурно е клиширано, но е вярно. Хубавите хора не изглежда винаги хубаво на външен вид. И обратното. И за разлика от аксесоарите, грима и дрехите, татуировките не можеш да си ги свалиш вечерта като се прибереш. И не мисля, че такива неща определят кой си и за какво се бориш. Те са просто от суета - модата ги налага, и хората сляпо ги следват. Всички човешки вкусове се поддават на модно увлечение. Най-вече тези модни тенденции за външния вид - дрехи, бижута, ланци, гримове, татуировки...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Могат да бъдат и твое творчество - ако сам си нарисувал това, което искаш да стои върху кожата ти. Татуистът само го осъществява, след това късате листчето и готово...

Съгласна съм с теб, че това до голяма степен е мода. Но не изцяло. В крайна сметка, тази култура не съществува от вчера.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
BBM
От дъжд на вятър

Мнение от BBM »

Kristo написа:
Мила написа:А Кристо, ти можеш ли да пишеш, без да си показваш творчеството? Това е горе долу същото - много хора гледат на тялото си като поле за изява и на татуировката като начин да го "ъпгрейднат", да го усъвършенстват, да го приближат до собствения си идеал за красота. В този смисъл татусите са за показване, както за показване са грима, аксесоарите, дрехите. Изборът им определя личността ти и обратното.
Татуировките са "творчество" не на този, който ги носи, а на този който ги е правил. Аз бих се радвал, ако правех татуировки, разни хора да щъкат насам-натам, да ми правят реклама и да трупам престиж. Но самите хора не демонстрират свои творения.

Не мисля, че можем да ъпгрейдваме себе си и личностите, които сме, просто като си ъпгрейдваме тялото, сякаш тунинговаме кола. Поне повечето хора се имат за нещо повече от предмет. Идеала за красота не бива да се гледа във външността, а във душевния свят на човека. Сигурно е клиширано, но е вярно. Хубавите хора не изглежда винаги хубаво на външен вид. И обратното. И за разлика от аксесоарите, грима и дрехите, татуировките не можеш да си ги свалиш вечерта като се прибереш. И не мисля, че такива неща определят кой си и за какво се бориш. Те са просто от суета - модата ги налага, и хората сляпо ги следват. Всички човешки вкусове се поддават на модно увлечение. Най-вече тези модни тенденции за външния вид - дрехи, бижута, ланци, гримове, татуировки...
Татуировката,която беше направена на ръката ми беше изцяло мой дизайн.Някои хора имат различно от твоето мнение и за това не е хубаво да мислиш,че само ти си прав. :) За някои хора татуировката може да има сантиментална стойност.
Изображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Кристо, изобщо не си ме разбрал. Все едно.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Choose wisely
Прикачени файлове
633523663635063643-crazytattooszombieslovebrains.jpg
633523663635063643-crazytattooszombieslovebrains.jpg (87.35 KiB) Преглеждано 4577 пъти
633853753276789460-tattoos.jpg
(70.13 KiB) Свалено 3008 пъти
633705201875659410-tatsandass.jpg
(64.71 KiB) Свалено 3008 пъти
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”