Въпрос за студентски заеми???

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

apisabvgd
В началото бе словото

Въпрос за студентски заеми???

Мнение от apisabvgd »

Та искам да дръпна някакъв такъв,но още се чудя от къде и така!Та ако някой е дърпал да сподели мнения или пък ако някой знае нещо интересно да каже!До сега само съм чувал някакви коментари,но още не съм се интересувал подробно!Имам два конкретни въпроса:Наистина ли връщането започва след като завършиш?
И парите превеждат ли ги на университета за да ти покрият разходите за ученето или ти ги дават на ръка?Мерси предварително!
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Re: Въпрос за студентски заеми???

Мнение от bggashnik »

Тук попаднах на интересна новина:
"Докато държавата се наумува, 6 банки развързаха кесиите за образование.
Отпускат заем и за бригада, дават до 20 бона с пет години гратис."
http://www.kadedaucha.com/?id=1314&aid=5989
Компютърни науки I курс
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

ГЛУПОСТИ!
Пробвала съм и знаете ли какво? Искат двамата ти родители да са ти гаранти, а условията са съвсем като по-другите кредити - почваш да си ги връщаш веднага.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

В чужбина действително има такива заеми- връщаш ги като завършиш. Един приятел, който ще учи в Англия тегли такъв заем. За България е излишно да споменавам, че пари не се дават просто така.
Elämää täytyy rakastaa ^^
Аватар
chorapche
В началото бе словото
Специалност: Социология
Обратна връзка:

Мнение от chorapche »

По принцип банките в България нямат установена политика относно този вид заеми. За момента много малко отпускат. Аз се бях насочила към Експресбанк, но като цяло няма особена разлика коя банка, отпускаща такива заеми, ще избереш. Условията са почти едни и същи, разликата идва от лихвата, която ти поставят, срока за връщането му и сумата, която можеш да изтеглиш. Така нареченият "гратисен период" изобщо не е "гратис" Въпреки, че можеш да не изплащаш каквато и да е сума през 4 или максимум 5г., през това време ти се начислява лихва. Резултатът е този - ти напр. теглиш 4хил., а заради лихвата плащаш 6хил. А лихвата никак не е малка. Над 12% винаги. А това, че трябва и двамата ти родители да се подпшат не е никакъв проблем. Но един от тях (може и двамата) трябва да ти е поръчител и да има минимум 6месеца стаж на работното си място. Има значение дали поръчителят ти има заеми. От заемите зависи максималната сума, която можеш да изтеглиш.
Моят опит е този - с баща ми се насочихме към Експресбанк, защото тя предлагаше най-приемливите условия. Но в последствие решихме да изтеглим потребителски кредит от ДСК - при много по-добри условия. Вярно, че веднага ще започна да го изплащам, но лихвата е по-малка. А да - ето и една интересна особеност. Ако решиш да погасяваш заема си по време на "гратисния период" ти се начислява наказателна лихва - т.е плащаш отгоре за да си погасиш заема.
[Дзен дзенувам]
Изображение
apisabvgd
В началото бе словото

Мнение от apisabvgd »

ок мерси много за инфото и аз установих че потребителския е по-добрия избор ,но нямам доходи и няма да ми дадат а пък наще си имат заем и няма и на тях да им дадат!Тфа за изплащането докато е гратисния е яко тъпо че има наказателни лихви,но много ясно те няма да се прекарат никога!Та мерси много за мненията ако някой има още какво да добави няма да е зле иначе продължам да си търся пари :)!
Аватар
bggashnik
Пишеща машина
Специалност: Компютърни науки

Мнение от bggashnik »

Добре де, не ми се нахвърляйте :cry: :cry: :shock: Просто случайно попаднах на тази новина и реших да я пусна, тъй като се питаше за оферти :shock: Спокойно, все пак не съм някакъв форумен агент :lol: :lol:

П.П Или може би съм :cyclopsani: :twisted:
Компютърни науки I курс
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”