Вяра и религия.

Всичко за културния живот на студентите

Модератори: Boromir, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
FMI
Плиний Стари
Специалност: Приложна математика
Курс: първи

Re: Вяра и религия.

Мнение от FMI »

FightForFreedom написа:Нямам какво повече да коментирам пачовете и извънземните. Някак знанията ми в областта не стигат.
Добре, а дали ще е възможно Светослав да седи до мен докато завърша :) От студ не ме е страх, но все си мисля че да промениш атмосферните условия с мисъл е по-малко вероятно отколкото да ти израстнат крила :)
Вместо да проклинаш тъмнината - запали свещ !

Не ме смущава див вой от омрази,
не стряска ме на завистта гневът –
спокойно гледам в бъдещето ази:
там мойте песни все ще се четат.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Иначе идеята е красива, не отричам :) Но разбира се отново липсват каквито и да било факти...

Аватар
FightForFreedom
Паисий

Мнение от FightForFreedom »

Светослав е много зает човек.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

FightForFreedom написа:Светослав е много зает човек.
Знам, но имам една молба към него. На 24-ти миналия месец спряха топлата вода в голяма част от квартал Люлин. Един път било заради профилактика, втори път било заради авария, трети път бил плануван ремонт. Всъщност не ме интересува какво е, защото трябваше да е една, най много две седмица... А вече навлизаме в трета седмица без топла вода... Последно май на 10-ти ще я пуснат... Всъщност наистина не заслужават да им се плаща! Не че не мога и със студена вода да се изкъпя или с канчето и тенджерата на котлона, но все пак си плащам за топла вода, освен това страшно много мразя да се бръсна със студена... С две думи плащам си за да мога да живея като бял човек, ..... им, това никъде го няма 3 седмици без топла вода... Сигурен съм че в нито една европейска столица не може да с случи, защото още на втория ден ще линчуват отговорните!!!

Светослав дали би могъл да отдели няколко минути и да направи така че онези боклуци от топлофикация да не се мотат толкова и например утре да пуснат топлата вода? Аз вярвам в него и знам че той може, стига разбира се да може да отдели 2-3 минути за това. След това със сигурност ставам Светославянин.

Аватар
FightForFreedom
Паисий

Той ще разбере за молбата ти.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

FightForFreedom написа:Той ще разбере за молбата ти.
Merci, но и днес се къпах със студена вода :)

Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

Съвпадение или не, аз си държа на думата. Тази сутрин пуснаха топлата вода, значи вече съм Светославянин.

Аватар
FightForFreedom
Паисий

Сигурно не е обръщал внимание на случващото се при теб, но ти като каза и той трябва първо види дали е истина и като е видял, че наистина се къпеш със студена вода, тогава е взел решение. Може и друго да го е забавило. Все пак е много зает човек.
Аватар
FMI
Плиний Стари

Мнение от FMI »

А ето и какво най-много ме дразни при фанатиците, а именно средставата които използват: http://img30.imageshack.us/img30/3750/snimkata.png

Глупоста която бълват е много дразнеща, но това е само привидното, а радиацията? Ще обясня, за който не ме е разбрал - ако въобще не вярваш не знам, но колкото и малко да вярваш ти може да си внушиш съзнателно или несъзнателно и наистина да се прецакаш; но колкото и много да вярваш няма как да спечелиш от това, можеш само да заразиш други с глупост :)

А като говорим за глупоста, мисля че е достатъчно да подчертая, че това не е снимка, а рисунка.

И като заключение не мога да не отбележа че логичния извод е че за да вярваш трябва да си глупав или ако вярваш си глупав, както по ви харесва. С което не искам да обидя никой, просто това е гласа на чистата логика... Но докажете ми обратното :) Че гледам темичката пак е умряла без мен :mrgreen:

П.П. "Амин и света го духа" - така ви се подиграват божиите хора в храма :)

Аватар
FightForFreedom
Паисий

Човек, който чете и се интересува от духовната култура на човечеството, не би казал "глупаво е да се вярва", защото отправя обида към самото човечество, а това е все едно да обидиш света или природата- твърде неподходящо.
Бъдете съвършени, както е съвършен и небесният ваш Отец (Мат. 5:48).
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Горното съждение е нелепо и безсмислено дори за ниските стандарти на религиозните...
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Напълно съм прав. Да се каже "глупаво е да се вярва" е от ранга на твърдението, че е глупаво да се разсъждава или пък да се чувства. Така сме еволюирали и така правим. Тъй като ние решаваме кое е глупаво и кое не, защо да определяме себе си и собственото си развитие като глупави?
Ако си позволявате да критикувате вярата изобщо, може би утре ще започнете да коментирате и другите неща, които дефинират понятието човек.
tamerlan
Вазов
Обратна връзка:

Мнение от tamerlan »

Тъй като ние решаваме кое е глупаво и кое не
Как ние бре, не го ли решава бог туй :lol: Ако дефиницията за човек не се беше изменяла и развивала можеше още да се свежда до "двуного без пера, с плоски и широки нокти"
Изображение
„Той се смееше в обратнопропорционална зависимост спрямо съдържанието на хумор в ситуацията.“
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

нали знаеш, че тези снимки не ги разпространяват фанатиците, а суеверните идиоти?
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
FightForFreedom
Паисий

Липсва смисъл в спор, ако едната страна дори не знае за какво се води спорът. Ако човек е чел Св. Библия без да вярва в написаното, то той не е прочел митовете в книгата, а само буквите в нея и е некачествен събеседник на тема Юдаизъм/Християнство, защото не знае изобщо за какво става дума в нея. Това не е историческа хроника, която може да се накъса на парчета и да се цитират фрази и да се доказват така теории. Това не е нещо, чиито смисъл подлежи на фрагментиране и имплантиране в други цялости, било то и в същата последователност. Това не е нещо, което може да се подреди в съзнанието, защото именно Св.Бибилия е средството да се подреди самото съзнание, а не обратното. Една или друга религия може да се критикува само и единствено от вярващ човек, защото неверникът в йерархията на религиозните е толкова ниско, че никой религиозен няма да обърне внимание на неверника, каквито и опити за критика да съществуват. Направих си труда да обясня детаилно, че това дори да мислиш против една религия, без да си вярващ, е губене на време. Начини да си интересен има само след като платиш с прилежност. Няма безплатен обяд.
Публикувай отговор

Обратно към “Култура”