Чудно ми дали смятате оценяването във ФМИ за обективно ..
Обикновенно всякакви хора след като ги скъсат започват да казват, че я даскала ги мразел, я не бил на кеф, я не знам си какво .. А те просто в повечето случаи не са си знаели и "написах си всичко" просто не е вярно ..
Принципно до колкото е възможно си мисля, че преподавателите до сега са се старали да са максимално обективни (някои повече от други, но това е нормално).
Днес бях за втори път на изпит по (Компютърна) Топология. Първият път бях скъсан, мислех си и аз че съм написал всичко. Прочетох после по-хубаво, видях че съм имал грешки. Дали е било за 2 - въпрос навярно на вкус.
Отидох и днес. Думите на доцента преди време бяха в насока като "нещо по задачата вярно + някакви дефиниции и доказателство = 3". Сооl. Та дават неща, пиша си аз пак, пак си мисля, че ми е вярно. Идва моят ред. Гледа задачката - вярна. Гледа началото на темата : вярно. Доказателство има (не кратко, в 3 подточки, нормално някакво). Кратка тема, това е 1/3 от нея. Аз съм спокоен, че всичко е ток. Гледа натам, доказателства с грешки, не му харесаха, добре. Спорехме малко за това дали мога да си кръщавам което си искам с мои си букви - е, явно не.
Идва време за оценка : "Ми, съжалявам, няма за какво да се хвана за 3" -" О_o " ...
"Ам, да ми дадете друга задача нещо например .." -"Не!". Ако е супер строг да имам 6 на задачата, 3 на другото .. както и да го гледам е 4.50
Просто много се ядосах. Вероятно проблема е в мен (отново). Хората казват че с по-малко са минавали, много малко от всички успяха да си решат задачата.
Почти всички преписали имат 5-6. Завиждам им благородно, ако можех и аз щях така да правя.
Живи и здрави, догодина пак.