Ами явно идеята им не съм я различил от вашите.prizivzaborba написа:А това с куфарите, Бетончо, беше организирано от младите учени - сега се сетих.
Адски креативноprizivzaborba написа:И не беше толкова лошо като идея.
Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia
Ами явно идеята им не съм я различил от вашите.prizivzaborba написа:А това с куфарите, Бетончо, беше организирано от младите учени - сега се сетих.
Адски креативноprizivzaborba написа:И не беше толкова лошо като идея.

За съжаление си прав, че това е бъдещето... но бъдещето, което искат да ни наложат, а не това, което 100% ще се случи. Протестът не е обречен на провал. Миналата година имаше проект за евродиректива, която да ликвидира P2P трансфера на данни, т.е. да унищожи торентите и Скайп. Искаха да наложат и задължителното инсталиране на всеки европейски компютър на програма с работно заглавие "евротроянец", която да следи съдържанието на компютъра (дали има пиратски файлове уж). Всички тези неща бяха спрени, благодарение на миналогодишния протест "Свобода, а не страх", който именно защото източникът на тези простотии не е България, а е по-висш - целия ЕС - бе проведен не само в София, ами в столиците на всички страни в ЕС, както ще стане и днес. Конкретно на местна почва протестът беше насочен и срещу онази прословута наредба на МВР заради подслушването в Интернет. След месеци постоянни вкарвания на Закона за електронните съобщения в Парламента от страна на МВР, те все пак си издействаха наредбата за подслушване в Интернет (което вече се провежда), но при много по изгодни за гражданите и неизгодни за подслушвачите условия (а именно, не могат да си бърникат в тези данни, когато си поискат, а само със съдебна заповед). Така че смисъл да се протестира има, ако не за да се спрат всички неща, които описваш, то поне да се омекотят и да не навлязат в такава степен, в каквато ни ги готвят.george.merlin написа:Сега за онзи протест. Като цяло подкрепям идеята да НЕ ни следят. Това за достъпа на МВР е част от някаква европейска наредба. Сега не ми се търсят факти, казвам по спомени. Предполагам на всички е ясно, че протестът е обречен на провал. Идеята за следенето на гражданите идва от мноооого високо място, което дори не е в България. Има хора, които искат да бъдат следени, примерно идиотите в САЩ, които са твърде страхливи от отмъщението на поробените от тях нации (икономически, но и физически). Те наистина имат от какво да се страхуват и затова сами се оковават и си нарушават правата. САЩ обаче е "владетеля" на света. Те си въвеждат биометрични данни, а скоро и RFID чипове /ако не бъркам името/ и казват: никой няма да влезе в страната без да има такава карта. Да де, ама целия свят е свързан със САЩ. Европа няма избор освен и тя да въведе такива карти и чипове. Това, че някакви си хора някъде протестират не впечатлява огромни икономически интереси. Иначе нямаше да са огромни, нито икономически.
Единственото, което ни остава е да забавим ваденето си на такива карти. Просто бъдещето е изцяло да ни следят. Ако не сме съгласни трябва да минем в нелегалност и, както в повечето американски филми, да започнем солова битка срещу Корпорацията, която в крайна сметка ще спечелим, ща отворим очите на "поробените овчици" и даже ще се уредим с някое момиче.![]()
Аз отново ще повторя мнението си, че според мен това е сбъркан метод. Помислете си, толкова векове е имало без камери и в толкова места са се оправяли с всички тези проблеми без намесата на видеонаблюдение. Защо и ние да не можем?! И защо, щом с охранници и всичко останало не става, с камери ще стане. При едни по-млади и работни охранници да видим какви търговци и крадци ще се ширят в СУ... Тази мярка е пълна безсмислица и ще има повече негативни, отколкото позитивни последствия.george.merlin написа:Това с камерите на СУ обаче е различно. То наистина гарантира нашата сигурност. Бих се притеснил, ако се въвежда под претекст "ще е по-удобно" (за кого?), но наистина всякакви хора влизат в СУ, крадат каквото им падне, заплашват когото си искат, продават каквото имат и накрая си излизат най-спокойно от сградата. Точно заради това аз искам камери в СУ. Все пак СУ не е кварталното магазинче, а научна институция.
george.merlin написа:Не харесвам аргумента, в миналото можеше, що сега да не може. В миналото е нямало компютри, телевизия, интернет, нямало е много от престъпленията, които сега се вършат. Дори наркотици е нямало, да не говоря за политическа дейност (имам предвид Средновековието). А по социалистическо, до колкото знам от родителите си, такива неща като камери не е трябвало, защото всеки втори е бил агент на Държавна сигурност и всички са участвели в много голям вариант на "Биг Брадър".
Нямам против живата охрана, но машината е надеждна по отношение на физическа умора, подкупност и т.н.. Узвима е само на човешка намеса, но пък това е обект на строг контрол.
Определено при чл.32 и охранителните камери не става дума за вратички или подобни неща.Всъщност изключенията, които са предвидени от чл. 32 са именно за да може да има МВР и охранителните фирми възможност законно да си вършат дейността.Когато става дума за охрана и то снимане не в частната собственост на лицето - чл.32 няма сила.Точно затова ясно е изказано "освен" предвидените в закона случаи.argentinaso написа:Казваш подвеждащо... Преди известно време бях свидетел на спор между правист и не-прависти по чл.53 от Конституцията: Висшето образование е безплатно при определени от закона условия. Интересното беше, че правистът доста добре аргументира тезата си, че таксите са противоконституционни, защото "при определени от закона условия" трябва да се тълкува в смисъл на доуточнение в ЗВО. Не за друго, а просто защото в конституцията няма как да се включат всички уточнения и случаи. Въпреки това, позовавайки се точно на тази "вратичка" няколко правителства подред не само поддържат таксите, но ги и увеличават. Та в тази връзка се чудя дали не може да се направи паралел и с този чл.32
http://priziv.org/index.php?option=com_ ... &Itemid=58 ето линк към аргументацията, поразсъждавай сега върху това зависи ли от крайните цели на човек интерпретацията на законите?
хъмммgeorge.merlin написа:Дори наркотици е нямало, да не говоря за политическа дейност (имам предвид Средновековието).
the_oppressed написа:george.merlin написа:Не харесвам аргумента, в миналото можеше, що сега да не може. В миналото е нямало компютри, телевизия, интернет, нямало е много от престъпленията, които сега се вършат. Дори наркотици е нямало, да не говоря за политическа дейност (имам предвид Средновековието). А по социалистическо, до колкото знам от родителите си, такива неща като камери не е трябвало, защото всеки втори е бил агент на Държавна сигурност и всички са участвели в много голям вариант на "Биг Брадър".
Нямам против живата охрана, но машината е надеждна по отношение на физическа умора, подкупност и т.н.. Узвима е само на човешка намеса, но пък това е обект на строг контрол.
Е значи ти искаш всеки съсед да ти е от ДС така ли ?
С изключение на опиатите на шамани, магове, ясновидци и лечители, до колкото ги е имало. Но масово преселване на селяни в "митични светове" не съм чел да е имало.kori написа:хъмммgeorge.merlin написа:Дори наркотици е нямало, да не говоря за политическа дейност (имам предвид Средновековието).
бил съм и то бая време и нещата ги знам от хора, дето си живеят там, а не от гуугъл и богомил.инфоargentinaso написа:Хах,братле, дали ти си бил на запад, а? Ето за Лондон да се пообразоваш, че да не се излагаш по форумите![]()
http://www.bogomil.info/2736/
Колкото до въпроса защо НЕ трябва да има камери мисля вече си изразих достатъчно ясно позицията. Ето пак един материал, който изцяло отговаря на вижданията ми по въпроса:
http://priziv.org/index.php?option=com_ ... 3&Itemid=1
Бeтон написа:Оф. Още един от митинг.ком