Тери Пратчет

Модератори: Мила, Boromir

Аватар
Tiffany
В началото бе словото
Специалност: Книгоиздаване
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Тери Пратчет

Мнение от Tiffany »

-> огромна Пратчет фенка <-
Мда, всъщност, по-запалените може и да се сетят, че от там ми идва и nick-а. Аз все пак да си кажа, че някой може да реши, че е от 'Breakfast at Tiffany' xDD. Първата книжка от поредицата за Диска, която ми попадна беше 'Господари и господарки', бях 9-ти клас и единствения ми друг контакт със света на фентъзито беше 'Хари Потър', така че беше любов от пръв прочит. Отвори ми очите за този жанр ^^. Иначе, една любима книга посмъртно не мога да посоча, макар че поредицата за стражата май ми е най на сърцето. Най-малко ми хареса и на мен 'Пирамиди', но не мога да отрека, че и тя си имаше своите моменти.

Любими герои:
  • Вещиците: Баба Уетъруакс (съжалявам, но 'Вихронрав' винаги ми е звучало много дебилно, така че ще си го интерпретирам, както мисля че е по-правилно xD), Тифани (може да се поспори дали спада към тази поредица, но Баба има голямо участие в книгите, плюс това Тифани Е вещица, тъй чее...), Леля Ог, Роуанд, Роб Енибоди
  • Стражите: Хавлок Ветинари, Сам Ваймс, Ангуа, Керът, Ноби... омг, всички xD
  • Ринсуинд: Ми... Ринсуинд xD, Коен, Двуцветко - НЕ, много ме дразни! По-силно е от мен! Знам че това му е целта, ама... !
  • Смърт: Сюзън, Смърт.
“Some humans would do anything to see if it was possible to do it. If you put a large switch in some cave somewhere, with a sign on it saying 'End-of-the-World Switch. PLEASE DO NOT TOUCH', the paint wouldn't even have time to dry.”

'Thief of Time'
Аватар
xRainx
Стенограф
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от xRainx »

Уу, тея дни прочетох една, дето не му я бях чел /а те май не са толкова много в крайна сметка.../

говоря за 'Истината'. Доста добра, смея да твърдя. Може би до Пирамиди, Морт и Музика за душата + Еманципирана магия я слагам.
The storm is coming...
Изображение
...let the Lord of Chaos reign.
Аватар
deichevster
Да живей словото
Специалност: Инженеръ

Мнение от deichevster »

Само ще спомена,че преведени книгите си губят много от стойността. Аз лично си имам портрет на Ваймс,нарисуван с молив,на стената :geek: Не знам как този човек успява да пише по много сериозни теми толкова забавно и увлекателно. Само дето не обичам книгите с Ринсуинд. Пробвал съм да ги зачета - ми не ми е интересен като герой и история и това е.
Хомосексуализмът в крайна сметка модерен ли е,или модераторски...
Аватар
kori
Постоянно присъствие
Специалност: журналистика
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от kori »

аз му харесвам най-много книгите, които не са за диска. номите са дъ бест, след това джони-тата, и след това няколко от дисковите.
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Номите са ми ужасно детински. Истината ми е най-любимата
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
darky
Пишеща машина
Специалност: НУПЧЕ
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от darky »

Мила написа:Ох, Пратчет...

Просто няма какво да напиша за него, което вече да не сте казали. И аз, като повечето хора, го харесвам много. Търговецо, интересно ми е защо ти не го харесваш?

Започнах да чета Пратчет едно лято, когато се запознах с един... мхмх, писател -фантаст (нали най-важно е как се самоопределя човек? :lol: :mrgreen: ) Та той ми даде да прочета "Ерик" и "Фантастична светлина"... и това стана лятото на Пратчет (и на ментата с мляко, и на нощните събирания на плажа, и на постоянното киснене в Groovy, простете за лирическото отклонение) за по-малко от два месеца бях прочела почти всичко. И като почнахме училище открих, че един образ от моя клас също е почитател и той ми даде да прочета и останалите. А после сестра ми се вманиачи и ги събра всичките...

Не харесвам някой от книгите - "Пирамиди" ми беше безумно скучна, "Последният континент" също (макар момента с Хлебарката да беше много готин :mrgreen: ).
А любима ми е "Жетварят" и "Чудовищна команда".

А да - НЕ МОГА ДА ПОНАСЯМ КЕРЪТ. егаси тъпото копеле, честно. Да, знам, че е клише, иронизиращо добрия герой и ъм... кралското потекло... Ама все пак е ... ДЕБИЛ!

Абе като се замисля, любимият ми герой май е Гаспод. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

пс. и Баба Вихронрав...
и в главата си май имам една Пердита...
КАК не те е срам да кажеш,че "Последния континент" е скучна.. :Д:Д:Д аз съм се сцепвал на нея и на "малки богове" ..
но съм съгласен с теб за Керът и Ноби ме дразни , защото са едни..ми никакви. Смърт взе да ми тръсва също, защото е само някъв скрит егоцентрик, който същевременно е голям нехайник също. Напуска работа ей така, всичко оживява и накрая трябва внучката му да му върши работата...
Магьосниците обаче до един ме кефят, няа такива тъпанари при това симпатични тъпанари :Д
от 10 книги, само "еманципирана магия " и "музика на душата" са ми леко скучни.
иначе, препоръчвам "добри поличби" , която не е от диска, но е много яка също! :)
Изображение
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Тъкмо за Добри Поличби щях да кажа - култова
Всеки трябва да я прочете
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Аз си дръпнах цялото му творчество в оригинал на английски. Странно, но между книгите има и една от две части, наречена "tantric ... guide for dummies" :mrgreen:
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"

Обратно към “Литература и Книги”